Symon je napisal/-a:_Jerry_:

Svaka čast. 1.700.000 km...
Aja pa tut jaz sem slišal za une fore, ko so eni za male pare uvozil BMWja z cca 400.000 km, dali 50.000SIT enmu maherju, da se je kilometrina zmanjšala za več kot polovico pa prodali avto za še enkrat več. Pa sem siguren, da avto še dela. Zakaj? Ker imam občutek, da so v Nemčiji lepo skrbeli zanj.

"Popravilo števca" stane 7.000 sit. V oglasniku jih je kar nekaj, ki to ponujajo. Stalna praksa uvoznikov je, da kupijo avto, previjejo km za polovico, ga pobarvajo najceneje, kar se da (včasih ličar potegne še malo barve po rezervnem kolesu ipd.) in potem gre še na najcenejši servis, kjer mu menjajo olje in nujne stvari. Verjemite, da v tujini ne iščejo najbolj ohranjenih avtomobilov.
Glede ohranjenosti v tujini

To so večinoma službeni avtomobili, ponavadi dizli, ki grejo na končno hitrost na autobahn nekaj km po temu, ko jih prižgejo. Ponavadi so na lizing z omejenimi kilometri, tako da vsaki drugi servis naredijo na "vaškem servisu", previjejo kilometre za en interval in gredo šele potem na pooblaščenega. Se pravi, da imajo že preden jim naši uvozniki zbijejo kilometre narejenih števec x2. No, v "dojčlandu" naredijo vsaj to. Avtomobili uvoženi od "makaronarjev" imajo pri 60.000 še prvi filter in olje. Ampak od zunaj so pa lepi

, kar v SLO še najbolj šteje.
Da ne bo kdo rekel, da govorim na pamet, previl sem števec iz 160.000 na 18.000, dajal Proton 15W40 v dražje avtomobile, na sovoznikovem sedežu je pa nalog za barvanje. Na njemu pa standard: barvanje haube, odbijača in tetvic, včasih tudi zadnji odbijač.
Kdo od nas pa "od oka" loči motor s 100.000 ali 250.000 KM je pa zame car.