sebaveh je napisal/-a:im nobody je napisal/-a:mene samo zanima na kak princip deluje klima da se izklopi med prehitevanjem...a pol če pospešuješ skos gas do podna ti je skos vroče:D?prosim če nekdo to strokovno obrazloži
Motorni računalnik in računalnik klime (pri avtomatski klimi) sta med seboj povezana. In komunicirata naprimer preko CANBUS vodila. Ko je motorni računalnik prebral stanje da si do konca pritisnil pedal plina, pošlje injektorjem impulze naj se polno odprejo, do konca odpre kakšno zračno loputo, ob tem pa še ukaz klimatskemu računalniku naj začasno izklopi kompresor. Nekako tako.
pa sem mislil, da sem sam js to prakticiral. 1.4 80konjev, karavan in pa klima pač ni šlo skupi.gecco je napisal/-a:hehe, se spomnem ko sem imel še tako Astro...pa ko sem se pripravljal na prehitevanje pritisnil na gumb za ugasnit klimo...je bilo kot bi NOS pritisnil :P
Energetik81 je napisal/-a:Če še ne veste, sta navor in moč premo sorazmerno odvisna, in sicer moč = navor x obrati. Če ti pade navor, ti pade tudi moč, za enako procentov. In to pri bencinarju, dizlu ali pa električnem motorju. Malo osnovnošolske fizike ne bi škodilo ponoviti..
Če še ne veste, sta navor in moč premo sorazmerno odvisna, in sicer moč = navor x obrati. Če ti pade navor, ti pade tudi moč, za enako procentov. In to pri bencinarju, dizlu ali pa električnem motorju. Malo osnovnošolske fizike ne bi škodilo ponoviti...[
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov