Anzi je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Sam vedn bolj ko berem tole..... kaj vsi mate avte pri krajih že al kak? do nekje pol litra na 10kkm še toleriiram...... ostalo pa je za men šrot
NRez zamere ampak tako gledanje mam jaz...... men moj dizlček pri prevoženih hudo prek 300kkm spije 3dcl olja na 10kkm ali pol litra na menjavo...... pač nalijem do maximuma in pri menjavi olja je na polovici šibke.....
Je pa res da je dost od olja odvisn.
Mislm, kakšen odgovor. Te lahko nekaj vprašam. Kateri avto imaš, kolk imaš kobature in končkev ?? In kaj si po izobrazbi ??? Če že smem te to vprašat, .... ker maš take komentarje, da me kr prijemlje smejat. Dej ti povej, kwa ti mislš, da bi avto kej manj olja porabil, če bi letel po luftu,a ?? Mislm, dobr da so včasih imel konje, da so bili samo na vodo, kwa bi to pametval če bi bili še na olje.
Rekel bi še to, da tudi če grem generalko delat mašini (1.8 16V DOHC), sedaj jih ima že 253.000 km, bo recimo pokurla, teoretično ,pol manj na 5000 km, zmanjšala se bo, teoretično, poraba goriva. In ti k si tko pamnt, a je cnej dat recimo 150kSIT, da ti bo mašina manj olja pila po tvoje, kot pa vsake 5000 km dat 2kSIT za olje - to imaš za 375.000 km olja !!!
Kaj boš pa rekel na to, spet kakšno pametno !!
Gotov bo dogovor tak >> imam dizla, mu dajem težko mineralno olje notr <<, :: ja prov ane, dizl k nima nič obratov, pa ti gon 16V vsak dan gor pa dol s tvojim oljem tam do blokade, pa ti ribne po 10.000 km, če ne že prej !!!!!!!
Maxx je napisal/-a:Z orodjem(lahko doma predelana svečka)daš not v cilinder zrak pod pritiskom(kompresor)ene 7 barov pa ti drži ventila gor tako da lahko zamenjaš teflon ne da bi dol dajal glavo.
Vuso je napisal/-a:Anzi je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Sam vedn bolj ko berem tole..... kaj vsi mate avte pri krajih že al kak? do nekje pol litra na 10kkm še toleriiram...... ostalo pa je za men šrot
NRez zamere ampak tako gledanje mam jaz...... men moj dizlček pri prevoženih hudo prek 300kkm spije 3dcl olja na 10kkm ali pol litra na menjavo...... pač nalijem do maximuma in pri menjavi olja je na polovici šibke.....
Je pa res da je dost od olja odvisn.
Mislm, kakšen odgovor. Te lahko nekaj vprašam. Kateri avto imaš, kolk imaš kobature in končkev ?? In kaj si po izobrazbi ??? Če že smem te to vprašat, .... ker maš take komentarje, da me kr prijemlje smejat. Dej ti povej, kwa ti mislš, da bi avto kej manj olja porabil, če bi letel po luftu,a ?? Mislm, dobr da so včasih imel konje, da so bili samo na vodo, kwa bi to pametval če bi bili še na olje.
Rekel bi še to, da tudi če grem generalko delat mašini (1.8 16V DOHC), sedaj jih ima že 253.000 km, bo recimo pokurla, teoretično ,pol manj na 5000 km, zmanjšala se bo, teoretično, poraba goriva. In ti k si tko pamnt, a je cnej dat recimo 150kSIT, da ti bo mašina manj olja pila po tvoje, kot pa vsake 5000 km dat 2kSIT za olje - to imaš za 375.000 km olja !!!
Kaj boš pa rekel na to, spet kakšno pametno !!
Gotov bo dogovor tak >> imam dizla, mu dajem težko mineralno olje notr <<, :: ja prov ane, dizl k nima nič obratov, pa ti gon 16V vsak dan gor pa dol s tvojim oljem tam do blokade, pa ti ribne po 10.000 km, če ne že prej !!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
ker odgovor.kej tazga pa še ne tuki.kje je lokalni don kihot, da spet pove kej o kvaliteti tega foruma.
...pa ti gon 16v vsak dan do blokade...ti lisjak bedn dizelski, ki ti olja nič ne žre.mene je kr mal sram, k mi ALFA skor nič olja ne žre.pa JA je 16V
gago je napisal/-a:Ker je ravno tema glede porabe olja imam podoben problem,hyundai lantra l.96 1.8 16v mi je pokurila v 4000 km okoli 1,5l olja lahko da še malo več pa me zanima kakšne izkušnje imajo drugi lastniki lanter. Vem da naj bi hyundai pokuril mal več olja sam vseen. Res pa je da vožnja tudi ni vedno po omejitvah sam tolk se pa tudi ne bi smel poznat ali pač? hvala za odgovore
lp,gago
Voith je napisal/-a:gago je napisal/-a:Ker je ravno tema glede porabe olja imam podoben problem,hyundai lantra l.96 1.8 16v mi je pokurila v 4000 km okoli 1,5l olja lahko da še malo več pa me zanima kakšne izkušnje imajo drugi lastniki lanter. Vem da naj bi hyundai pokuril mal več olja sam vseen. Res pa je da vožnja tudi ni vedno po omejitvah sam tolk se pa tudi ne bi smel poznat ali pač? hvala za odgovore
lp,gago
hmm js mam tud lantro isto 1.8 96 in je trenutno v licarskokleparski obdelavi, in res srcno upam da nebo tok olje skos teku :>
a si probu kj razlicna olja?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov