Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 10, 2005 10:48 pm

Vsi skupi al posebi ? :P :D :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če mar 10, 2005 10:50 pm

Mah nima veze. Vsi skupaj ne žerejo več od mojega pežoja :EE :EE :EE :EE :EE :EE

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 10, 2005 10:56 pm

TO se pa celo strinjam :D :D :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če mar 10, 2005 11:01 pm

A ti mene resno jemlješ al me podje***š. press? :twisted:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 10, 2005 11:32 pm

Anzi je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sam vedn bolj ko berem tole..... kaj vsi mate avte pri krajih že al kak? do nekje pol litra na 10kkm še toleriiram...... ostalo pa je za men šrot
NRez zamere ampak tako gledanje mam jaz...... men moj dizlček pri prevoženih hudo prek 300kkm spije 3dcl olja na 10kkm ali pol litra na menjavo...... pač nalijem do maximuma in pri menjavi olja je na polovici šibke.....
Je pa res da je dost od olja odvisn.

Mislm, kakšen odgovor. Te lahko nekaj vprašam. Kateri avto imaš, kolk imaš kobature in končkev ?? In kaj si po izobrazbi ??? Če že smem te to vprašat, .... ker maš take komentarje, da me kr prijemlje smejat. Dej ti povej, kwa ti mislš, da bi avto kej manj olja porabil, če bi letel po luftu,a ?? Mislm, dobr da so včasih imel konje, da so bili samo na vodo, kwa bi to pametval če bi bili še na olje.

Rekel bi še to, da tudi če grem generalko delat mašini (1.8 16V DOHC), sedaj jih ima že 253.000 km, bo recimo pokurla, teoretično ,pol manj na 5000 km, zmanjšala se bo, teoretično, poraba goriva. In ti k si tko pamnt, a je cnej dat recimo 150kSIT, da ti bo mašina manj olja pila po tvoje, kot pa vsake 5000 km dat 2kSIT za olje - to imaš za 375.000 km olja !!!
Kaj boš pa rekel na to, spet kakšno pametno !!
Gotov bo dogovor tak >> imam dizla, mu dajem težko mineralno olje notr <<, :: ja prov ane, dizl k nima nič obratov, pa ti gon 16V vsak dan gor pa dol s tvojim oljem tam do blokade, pa ti ribne po 10.000 km, če ne že prej !!!!!!!

:cry :cry :cry :cry
ker odgovor.kej tazga pa še ne tuki.kje je lokalni don kihot, da spet pove kej o kvaliteti tega foruma.
...pa ti gon 16v vsak dan do blokade... :rofl ti lisjak bedn dizelski, ki ti olja nič ne žre.mene je kr mal sram, k mi ALFA skor nič olja ne žre.pa JA je 16V :cry

georges
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a georges Pe mar 11, 2005 5:57 pm

Maxx je napisal/-a:Z orodjem(lahko doma predelana svečka)daš not v cilinder zrak pod pritiskom(kompresor)ene 7 barov pa ti drži ventila gor tako da lahko zamenjaš teflon ne da bi dol dajal glavo.

Kje pa kdo menja teflone brez tega da glavo stran odvije? Danes em se menil s svojim mehanikom kako naj glede tega. Je rekel da če ne kadi da pol najbrž niso tefloni in da je kej druga narobe. Sva zmenjena za drug teden da mi bo zmeril kompresijo pa se bo videlo kaj je. Kako pa se to nardi? Rekel je da se odvije svečka not nalije olje...al kako..lahko kdo razloži? Pa pol kak mora biti rezultat tega?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe mar 11, 2005 6:39 pm

pugi405 je napisal/-a:A ti mene resno jemlješ al me podje***š. press? :twisted:

Hehehe čutiš kaj? :P ;) :D :lol: :P
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe mar 11, 2005 7:04 pm

moja jajčka je zle mal pred menjavo olja...požrla je...natanko...nimam blage v dcjih...od maximuma do 3/4.nč ne dolivam pelem se pa normalno...po 16kkm v 5ki 91 letnik
[b][color=red]A sm zj jz zmagu??[/color][/b]

hec..samo mala šala :P

Uporabniški avatar
Anzi
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Anzi Pe mar 11, 2005 8:46 pm

Vuso je napisal/-a:
Anzi je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sam vedn bolj ko berem tole..... kaj vsi mate avte pri krajih že al kak? do nekje pol litra na 10kkm še toleriiram...... ostalo pa je za men šrot
NRez zamere ampak tako gledanje mam jaz...... men moj dizlček pri prevoženih hudo prek 300kkm spije 3dcl olja na 10kkm ali pol litra na menjavo...... pač nalijem do maximuma in pri menjavi olja je na polovici šibke.....
Je pa res da je dost od olja odvisn.

Mislm, kakšen odgovor. Te lahko nekaj vprašam. Kateri avto imaš, kolk imaš kobature in končkev ?? In kaj si po izobrazbi ??? Če že smem te to vprašat, .... ker maš take komentarje, da me kr prijemlje smejat. Dej ti povej, kwa ti mislš, da bi avto kej manj olja porabil, če bi letel po luftu,a ?? Mislm, dobr da so včasih imel konje, da so bili samo na vodo, kwa bi to pametval če bi bili še na olje.

Rekel bi še to, da tudi če grem generalko delat mašini (1.8 16V DOHC), sedaj jih ima že 253.000 km, bo recimo pokurla, teoretično ,pol manj na 5000 km, zmanjšala se bo, teoretično, poraba goriva. In ti k si tko pamnt, a je cnej dat recimo 150kSIT, da ti bo mašina manj olja pila po tvoje, kot pa vsake 5000 km dat 2kSIT za olje - to imaš za 375.000 km olja !!!
Kaj boš pa rekel na to, spet kakšno pametno !!
Gotov bo dogovor tak >> imam dizla, mu dajem težko mineralno olje notr <<, :: ja prov ane, dizl k nima nič obratov, pa ti gon 16V vsak dan gor pa dol s tvojim oljem tam do blokade, pa ti ribne po 10.000 km, če ne že prej !!!!!!!

:cry :cry :cry :cry
ker odgovor.kej tazga pa še ne tuki.kje je lokalni don kihot, da spet pove kej o kvaliteti tega foruma.
...pa ti gon 16v vsak dan do blokade... :rofl ti lisjak bedn dizelski, ki ti olja nič ne žre.mene je kr mal sram, k mi ALFA skor nič olja ne žre.pa JA je 16V :cry

Še eden. Kako si upar rečt da ti NIČ ampak 0,0 olja ne požre, tvoja ALFA, sej gotov tudi gospodje policaji k se vozjo z alfo okol pravj enako." Kur nam olja 0,0 ",
jeh normalno, če pa gledajo nivo hladilne tekočine.
Če že hočmo prijatlu pomagat, dejmo sodelovat, ne se pa tle nekj zmišlevat, da kolk nemu bat stane, in da mu dizl nc olja ne pokur, jah, dejte fantje, mal razmislite kaj pišete, ......
Ej, kam pa tk dirkaš,
Anzi

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So mar 12, 2005 12:02 am

Se strinjam, da je offtopic, ko tle neki prbijamo kok nam žre olja in ne pomagamo kolegu, ki ima problem.ti s tvojim tiščanjem 16V do blokade tud bol malo pomagaš :P
Svetujem ti pa če se že neki prtožuješ nad mano bol podrobno bereš moje poste.to da men žre avto 0.0 olja si si ti zmislu ne jst.jst sm napisu, da mi alfa( napisan je z velko zarad zajebancije, ker ti bo 70% folka rekl, da alfa žre več olja kot bencina) ne požre SKORAJ NIČ olja.no na eno menjavo olja (15k km) mi pade od črtice za maximum za polovico ;) res pa je da je večina mestne vožne pa, da alfa ni tak avto da bi ga tišču do blokade.
p.s. hladilne tekočine je pa res neki mal notr.hvala da si me spomnu
lp pa brez zamere ;)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So mar 12, 2005 12:33 am

a pol nism zmagu al ka... :? :P

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So mar 12, 2005 12:39 am

lisko je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:A ti mene resno jemlješ al me podje***š. press? :twisted:

Hehehe čutiš kaj? :P ;) :D :lol: :P

Bognedaj :EE :EE

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So mar 12, 2005 4:11 am

gago je napisal/-a:Ker je ravno tema glede porabe olja imam podoben problem,hyundai lantra l.96 1.8 16v mi je pokurila v 4000 km okoli 1,5l olja lahko da še malo več pa me zanima kakšne izkušnje imajo drugi lastniki lanter. Vem da naj bi hyundai pokuril mal več olja sam vseen. Res pa je da vožnja tudi ni vedno po omejitvah sam tolk se pa tudi ne bi smel poznat ali pač? hvala za odgovore

lp,gago

hmm js mam tud lantro isto 1.8 96 in je trenutno v licarskokleparski obdelavi, in res srcno upam da nebo tok olje skos teku :>

a si probu kj razlicna olja?

Uporabniški avatar
Anzi
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Anzi So mar 12, 2005 8:41 am

Voith je napisal/-a:
gago je napisal/-a:Ker je ravno tema glede porabe olja imam podoben problem,hyundai lantra l.96 1.8 16v mi je pokurila v 4000 km okoli 1,5l olja lahko da še malo več pa me zanima kakšne izkušnje imajo drugi lastniki lanter. Vem da naj bi hyundai pokuril mal več olja sam vseen. Res pa je da vožnja tudi ni vedno po omejitvah sam tolk se pa tudi ne bi smel poznat ali pač? hvala za odgovore

lp,gago

hmm js mam tud lantro isto 1.8 96 in je trenutno v licarskokleparski obdelavi, in res srcno upam da nebo tok olje skos teku :>

a si probu kj razlicna olja?

Na tvojem mestu bi se kr sprjaznil, ker dejstvo je da mašinca bolje dela če ima sintetično olje, prej sem imel polsintetiko in se je zadeva slabše odzivala. Tako da priporočam da lepo sintetiko uporabljaš, lahko pa dodaš še kakšen aditiv, recimo Valvoline jih ima cel kup. Pač olje je pač olje, slisal sem da za več firm olja dela samo ena fabrka, tko tudi če boš kupil Protona, al pa Castrol-a. Možno je samo, da so tem oljem dodani različni dodatki.
Nekateri dajejo olje ki se uporablja za visoko toražne delovne stroje, stane 1l recimo 30kSIT, dajo 2dcl pri menjavi olja v mašino, in naj bi se ta olje vezal na vitalne dele motorja,ta obloga pa baje ostane do 10.000-15.000 km. To sem zvedu od enga tipa, k ma firmo z temi stroji, oziroma jih popravlja in skrbi za njihovo pravilno delovanje ( mazanje ). Če ribne njim mašina je baje skor tko kot v Acroniju, kolektivc in naroči dele, par miljonov izgube, lahk ga še tožjo za nepravilni servis, itd, ...
Če kdo ve kaj več o tem naj sporoči !
Ej, kam pa tk dirkaš,
Anzi

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So mar 12, 2005 9:05 am

Men čist nč olja ne žre že pov leta je na istem nivoju :o
....

georges
Novinec

Napisal/-a georges So mar 12, 2005 6:34 pm

Danes sem zapeljal avto na kanal in malo pogledal zadevo, če kje kaj pušča. Res je da je na eni strani karterja mastno in da je bla kaplica olja na enem vijaku. Pa še ena na spodnjem delu karterja. Sam kjer mam avto parkiran ni nič kej za opazit. Res je da mam eno staro dilo počes ćez garažo dano da se ustavim prav čas da ne grem v steno, pa je glih tam pokapano sam se ne opazi, ker zgleda da les vse popije. Bom zsdej malo bol spremljal.
A je možno da naprimer med vožnjo pa še bolj kaplja?

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So mar 12, 2005 10:29 pm

Možno je ker se olje segreje in postane bolj redko, vendar itak tudi ko parkiraš avto v garažo je avto vroč.
SlikaSlikaSlika

georges
Novinec

Napisal/-a georges Ne mar 13, 2005 4:46 pm

Žune je napisal/-a:Možno je ker se olje segreje in postane bolj redko, vendar itak tudi ko parkiraš avto v garažo je avto vroč.

Sam v garaži asvto miruje in s tem tudi olje v karterju. Bom mal kontroliral pa bom videl kaj se bo pokazalo.

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago To mar 22, 2005 10:26 pm

hvala za odgovore,bom probal z sintetiko ker sedaj imam le pol sinteticnega.
lp,gago

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To mar 22, 2005 11:09 pm

gago je napisal/-a:hvala za odgovore,bom probal z sintetiko ker sedaj imam le pol sinteticnega.
lp,gago

Ravno obratno :bonk Namesto sintetike oz. polsintetike nalij mineralnega, ce hoces da ga manj pokuri... ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov