Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: AIR WICK mi je uničil armaturko!

Napisal/-a BaSe Pe apr 22, 2005 5:56 pm

kwan je napisal/-a: Posledica tega je bila stopljena vrhna plast na armaturki na mojem NOVEM polotu.

mojemu fotro se je zgodilo enako z ENAKIM izdelkom in še v enakem avtu :P polo ni ravno nov je let 98, naredlo pa je tako, kot, da bi žgal oz. kislino spustil gor :? :? zdaj pa je dal stricu (ličar) da mu bo nevem, pošmirglal, pa nanovo poštrihal v enako barvo :?

LP

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe apr 22, 2005 6:43 pm

s tem airwickom so sami problemi jaz sem ga mel zaprtega pa je še vedno nekako iztekal vničil nekaj papirjev (dobesedno kot bi jih kuril) in še eno plastično tubo je začel razžirat
sem prvo mislil da je zato odgovoren lak iz tiste plastične tube pol pa ugotovil da še je vedno zaprta in ne pušča in da je to airwickovo sranje odgovorno za vse skup - je šlo po najkrajši poti v koš.
Slika

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Pe apr 22, 2005 6:47 pm

Jaz se v avto, ki je odisavljen s katerim koli od teh proizvodov NE usedem.!!! Raje grem iz Maribora pes, kot pa da bi se peljal z enim, ki uporablja ta smrad.
Bojim se, da imajo razni uvozniki zelo hude odvetnike, tako da je skoda cas zapravljat za razne tozbe in te scence... Po drugi strani pa je se naslednji faktor za upostevati: Preden bi bila tozba obravnavana bi oziroma bo minilo 3-4 leta ... V tem casu bos pa ti ze avto zamenjal .
Kakor koli se obrnes prides na zacetek zacaranega kroga.

Pa lep pozdrav.
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe apr 22, 2005 7:57 pm

Menjaj armaturko, kupi na odpadu. (če nimaš novega avta)
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe apr 22, 2005 8:44 pm

Asterix je napisal/-a:jaz kadim v avtu, tak da tega sploh ne rabim... :lol:

Zdej vem od koga ne bom kupu avta. 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit Pe apr 22, 2005 9:19 pm

:shock: :shock: :shock: :shock:
Tole bo še v časopis prišlo- jedki osvežilci zraka! :D 8]
Pa res grozno, čuvaš avto pol ti ga pa osvežiuc stopi?! :shock: :nae
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

kwan
Nov uporabnik

Re: AIR WICK mi je uničil armaturko!

Napisal/-a kwan Pe apr 22, 2005 9:21 pm

BaSe je napisal/-a:
kwan je napisal/-a: Posledica tega je bila stopljena vrhna plast na armaturki na mojem NOVEM polotu.

mojemu fotro se je zgodilo enako z ENAKIM izdelkom in še v enakem avtu :P polo ni ravno nov je let 98, naredlo pa je tako, kot, da bi žgal oz. kislino spustil gor :? :? zdaj pa je dal stricu (ličar) da mu bo nevem, pošmirglal, pa nanovo poštrihal v enako barvo :?

LP

Ravno v tem je poanta vsega, da se to dogaja če maš kljub vsemu dobro in pravilno nameščeno, ta stvar nekako uide iz tiste plastike (kot da bi konenzirala) in nato se dogajajo pizd.....

Vse skupaj bom poslikal in poslal uvozniku!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po apr 25, 2005 6:18 pm

citroen je iznašel nekaj bolj priročnega tako da se ne bo polivalo po armaturki :)
http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 4111412000
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Po apr 25, 2005 6:25 pm

šmeks je napisal/-a:citroen je iznašel nekaj bolj priročnega tako da se ne bo polivalo po armaturki :)

zakon full dobro 8)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 25, 2005 9:26 pm

šmeks je napisal/-a:citroen je iznašel nekaj bolj priročnega tako da se ne bo polivalo po armaturki :)

Temu se reče avantgarda!

LP,
Joie

doli
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a doli To apr 26, 2005 9:30 am

Men je dišeča smrekca uničla armaturo na novmu Polotu. Sem šel na servis pa sm reku da se mi guba armatura, pa sm očitno naletu na enga full prijaznega človeka, ker so mi vse zamenjal na garancijo. Je blo pa tko da je bla smrekca naslonjena na armaturo in ker je tam prevlečeno z neko folijo so hlapi ki uhajajo iz smrekce prišli pod to folijo in se je folija začela gubat. Jst sm mel srečo da je šlo vse na garancijo samo teh dišečih piz*j pa nimam več v avtu.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To apr 26, 2005 10:30 am

Mislim, vse vas bolj skrbi za armaturo kot za lastno zdravje! Te stvari so strupene in zdravju škodljive, neustrezne za uporabo, ki so ji namenjene, žal pa še ni sprejetih ustreznih predpisov in jih zato smejo prodajati. Dajte vse to lepo oddat v akciji zbiranja nevarnih odpadkov in raje lepo luftajte avto in stanovanja.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To apr 26, 2005 4:53 pm

protonika je napisal/-a:Mislim, vse vas bolj skrbi za armaturo kot za lastno zdravje! Te stvari so strupene in zdravju škodljive, neustrezne za uporabo, ki so ji namenjene, žal pa še ni sprejetih ustreznih predpisov in jih zato smejo prodajati. Dajte vse to lepo oddat v akciji zbiranja nevarnih odpadkov in raje lepo luftajte avto in stanovanja.

jah nekateri rajši kadijo....nekateri smo taki da radi vidimo da diši v avtu....torej smo približno na istem....kolko je pa takih ki bi sodili v tretjo skupino - bi rekel zelo malo...tko da zarad enga parfumčka nas zihr ne bo konc...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 26, 2005 10:09 pm

šmeks je napisal/-a:.tko da zarad enga parfumčka nas zihr ne bo konc...

al pa tut.. sj k fases raka ti nikjer ne pise kaj je biu 100% razlog.

to zavajanje potrosnikov bi se moglo nehat.

migaj
Nov uporabnik

Napisal/-a migaj So feb 06, 2010 9:34 am

Še vedno ra airwick prodajajo in zavajajo potrošnike.
Žena in hčerka sta to ne..ago nabavli in sedaj je v kopalnici.
Sedem na školjki in kar naenkrat špricne iz te naprave (lahko bi ti naravnost v oči), par minut za tem sem začel kihati smrkati, oči sem si morakl s kamilcami izprati.
Odprl sem škatlo in nastavil na off (proč si ne upam vržti).
A ma še kdo podobne probleme?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So feb 06, 2010 10:02 am

Ti dišavniki so navadno kakanje. "Pa kako lepo diši" ti trosijo v reklami. Marsikaj lepo diši ampak ni nujno ok. Pred leti sem bral v ŽIT, da je bila narejena študija da od nekaj čez 120 substanc, ki se uporabljajo v teh osvežilcih je:
- nekaj čez 100 alergenih
- skoraj vse dražilne
- nekaj čez 80 je strupenih
- 75 potencialno rakotvornih
- nekaj čez 30 rakotvornih
- nekaj čez 20 je mutagenih (ob vstopu v organizem s svojim vplivom v celicah spreminjajo oz poškodujejo genski material)
- 15 pa jih je potrjeno rakotvornih.

Številke zgoraj seštete ne pridejo nekaj čez 120 ker je imajo nekatere substance več zgoraj naštetih lastnosti.

Da tukaj še ne omenjamo nanodelcev, ki so problematični še bolj kot vse zgoraj.

Ko v reklami o teh osvežilcih trdijo da je MANJ ALERGEN (še vedno je alergen samo manj!!! To je kot bi rekli da je WRC avto manj hiter od F1) bi moralo nekaterim, ki vsaj malo razmišljajo potegnit da ni vse ok.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So feb 06, 2010 10:08 am

migaj je napisal/-a:Še vedno ra airwick prodajajo in zavajajo potrošnike.
Sedem na školjki in kar naenkrat špricne iz te naprave (lahko bi ti naravnost v oči), par minut za tem sem začel kihati smrkati, oči sem si morakl s kamilcami izprati.

ja kekec če maš res tko v višini glave veš da ti bo zafukal v glavo .. kva ti ni jasn..

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So feb 06, 2010 10:26 am

Hahaha, sedeš na školjko pa te napade osvežilec zraka :lol:

Priporočam da ga postaviš na neko omaro malo višje :D Pa morda ga nerabiš obrniti ravno proti školjki :lol:

Ampak reklama ga pa zmaga.. ˝Hočem kakat na Jakatovem stranišču˝ :lol:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 06, 2010 10:32 am

migaj je napisal/-a:Še vedno ra airwick prodajajo in zavajajo potrošnike.

:har red mora biti

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So feb 06, 2010 10:59 am

Templar je napisal/-a:Ti dišavniki so navadno kakanje. "Pa kako lepo diši" ti trosijo v reklami. Marsikaj lepo diši ampak ni nujno ok. Pred leti sem bral v ŽIT, da je bila narejena študija da od nekaj čez 120 substanc, ki se uporabljajo v teh osvežilcih je:
- nekaj čez 100 alergenih
- skoraj vse dražilne
- nekaj čez 80 je strupenih
- 75 potencialno rakotvornih
- nekaj čez 30 rakotvornih
- nekaj čez 20 je mutagenih (ob vstopu v organizem s svojim vplivom v celicah spreminjajo oz poškodujejo genski material)
- 15 pa jih je potrjeno rakotvornih.

Številke zgoraj seštete ne pridejo nekaj čez 120 ker je imajo nekatere substance več zgoraj naštetih lastnosti.

Da tukaj še ne omenjamo nanodelcev, ki so problematični še bolj kot vse zgoraj.

Ko v reklami o teh osvežilcih trdijo da je MANJ ALERGEN (še vedno je alergen samo manj!!! To je kot bi rekli da je WRC avto manj hiter od F1) bi moralo nekaterim, ki vsaj malo razmišljajo potegnit da ni vse ok.

Mutageni agensi so bolj ali manj rakotvorni (oz. ne poznam primera, kjer bi bila mutacija zaradi njih za nas ugodna). Nekaj takega je tudi z nanodelci, ki so problematični zaradi svoje velikosti (ne glede na to kaj so) in lahko poškodujejo genetski material -> mutacija -> potencialno rakavo obolenje (odvisno od mesta in obsega poškodbe).

Sam sicer uporabljam smrekce, ki jih obesim pod sedežem, da niso vidne :D

PS: predvsem mi je zanimivo, koliko so ljudje pozorni na nevarne snovi v izdelkih, medtem ko se poleti kot čevapčiči pečejo ob 12-ih v lastnem soku (kar je mutageno in rakotvorno dejansko...). Priznam pa, da zaradi sončka sintetizirate vitalni amin D... (čeprav za naše potrebe zadostuje neprimerno manj izpostavljenosti)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Mojca558 in 10 gostov