Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So sep 17, 2005 12:38 pm

GTD je bila pri renoju samo oznaka opreme v kombinaciji z dizlom.

(G)TL-bencinar
(G)TD-dizel

Samo pri francoskih modelih seveda
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So sep 17, 2005 1:08 pm

monster_d je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a::wiihuu
Napeta zgodba.. sem jo spremljal od začetka... samo da je ratalo! :bow

Skoraj tako napeto je blo ko v kaki limonadi (esmeralda spregleda ) :lol:

:mrgreen:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 25, 2006 11:13 pm

No ja Esmeralda še ni spregledala......

Problemi dalje.....

Avtek ma zdaj po generalki narjeni že dobrih 14.000km......
Pri 5.000km sem menjal olje.Avtek laufa super...... vžiga pri hudem mrazu kot novi..... vendar problemi se pojavljajo pri pogledu na motor.....

Pod izpušnim kolektorjem teče olje..... Prvo na to nisem bil tok pozorn pač malo masno..... zdej pa se to pojavla vedn bolj in bolj...... na 5.000km mu zmanka 3-4dcl olja.Tam spodaj pod kolektorjem pa bi laho teklo sam pri dihtungi na glavi...... ampak kak hudiča?!?!?

Dihtunga je bla nova...... glava prav tako pobrušena...... Poleg vode ni olja..... prav tako poleg olja ni vode..... Kompresija na vseh štririh batih enaka..... motor se dobr pelje....
WTF kje bi lahk puščalo olje?!?!?

In ne ne bom odnehal dokler tega motorčka ne spravim u red kot se šika.

Aja masno je pa na desni strani (tam ko je zobati jermen ampak pri jermenici ne pušča tud semering je novi)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 26, 2006 1:21 pm

lisko je napisal/-a:No ja Esmeralda še ni spregledala......

Problemi dalje.....

Avtek ma zdaj po generalki narjeni že dobrih 14.000km......
Pri 5.000km sem menjal olje.Avtek laufa super...... vžiga pri hudem mrazu kot novi..... vendar problemi se pojavljajo pri pogledu na motor.....

Pod izpušnim kolektorjem teče olje..... Prvo na to nisem bil tok pozorn pač malo masno..... zdej pa se to pojavla vedn bolj in bolj...... na 5.000km mu zmanka 3-4dcl olja.Tam spodaj pod kolektorjem pa bi laho teklo sam pri dihtungi na glavi...... ampak kak hudiča?!?!?

Dihtunga je bla nova...... glava prav tako pobrušena...... Poleg vode ni olja..... prav tako poleg olja ni vode..... Kompresija na vseh štririh batih enaka..... motor se dobr pelje....
WTF kje bi lahk puščalo olje?!?!?

In ne ne bom odnehal dokler tega motorčka ne spravim u red kot se šika.

Aja masno je pa na desni strani (tam ko je zobati jermen ampak pri jermenici ne pušča tud semering je novi)

Kaj pa tiste razpoke pri vijakih v bloku, ki so bile? Pa da tam mogoce kej prebija?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 26, 2006 4:37 pm

Pa si ziher da pod izpušnim kolektorjem pušča?Da ne pušča kje drugje (npr. pri sesalnem kolktorju ali pod ventideklom,ali kje drugje)?
Jest sem tut na svojmu neki opažal da mi ščije olje pr dihtungi pod glavo.Pa sem že mislu it podirat,pol sem se pa spravu točn gruntat,kje to olje spušča in sem ugotovu da je dihtunga pod vakum pumpo prescala.Sem jo zamenju in zdej mam motor suh.Tak da dej mal bolj poglej ker lahk spušča kje višje,pol pa skus teče.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jan 27, 2006 4:12 pm

Tiste razpoke so ble okol vodnih kanalov... tko da nima veze z oljem...

Tist da bi teklo nad kolektorjem skor ni možn... ker pol bi po moje smredelo po olju (kolektor je vroć in tudi masten ali pa črn ni....)

Morm res motor oprat in pol točno nagruntat kje pušča
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 29, 2006 10:08 am

si že kaj ugotovil? Ko si dal poravnati glavo,a si preden si začel dajati skup,pomeril puši,da je lepo sedla v glavo oz. ni bla predolga?
Zadnjič spremenil RedBull™, dne Ne jan 29, 2006 2:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 29, 2006 2:23 pm

RedBull™ je napisal/-a:si že kaj ugotovil? Ko si dal poravnati glavo,a si preden si začel dajati skup,pomeril puši,da je lepo sedla v glavo oz. ni bla predolga?

Majster mal se motiš:) Če misliš cilindrične puše...... le teh dizl motor nima:)
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 29, 2006 2:31 pm

Ne,narobe sva se razumela :D tole sem mislil,katero sem ti z modro označil...
Priponke
norm_img_055111.jpg

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 29, 2006 3:15 pm

Aja te puše si mislil.... ja so dobro sedle skupi..... in tam se ne pretaka olje..... ampak na spodnji strani kjer si označil... tist ovalna luknja..... tista je za olje.
Poleg tega je pa to na drug stran motorja ko pa je mastno...... zato mi ni jasn.
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 29, 2006 3:35 pm

aha,no kdaj na hitrco človek pozabi,ko poravna/pobrusi glavo,da je potem ta puša predolga in glava ne sede lepo na blok. Tako da jst zmeri pomerim in po potrebi pušo malce skrajšam.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne jan 29, 2006 4:57 pm

... potem pa je mogoče blok zvit, ker na zunanji strani je full malo materiala...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Generalka-nič kaj obetavno-kako dalje?

Napisal/-a sonček Ne jan 29, 2006 7:46 pm

Živjo Lisko

Veliko sem že prebral tvojih odg. tud tist stavk mi je ostal v glavi "fotr kaj naj naredim da mi bo petka manj pila on reče ja sine dizla si kup" In po nekaj letnih uporabe bencinarja sem si tudi sam preskrbel dizla a ne gre vedno brez problemov tako da jih tud jaz počas rešujem.
Pa vidm da se kr veliko spoznaš na dizle pa bi te prosil za eno pomoč.
Namreč kupil sem dizla,ki naj bi bila generalka narejena seveda že nekaj časa nazaj.
Zjutraj ko avto vžigam se nenormalno kadi iz avspuha črno-modro(slutim da je bila generalka slabo narejena-obročki) avto trese na vsake tok časa buta kot da bi enkrat več enkrat manj ne vem kako bi ti opisal a po približno 30 s se to ustavi takrat avto dela bp. Tudi v prostem teku dela odlično. Vžiga v prvo in brez problemov.
Upam da mi boš svetoval.
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 29, 2006 8:29 pm

Glede onga stavka ga mam v podpisu :D

Glede olja okol motorja sem tudi nekak zgruntal že (upam da je to) Je pa dihtunga okol vakum pumpe..... in pol prek motorja teče na drugo stran kjer pa se vidi mastno. Pa tudi oljna pumpa ni več tko suha kot bi mogla bit..... bom to porihtal ko bom servo gor dajal...... torej bo :P

Glede onga da pa trokira.... hja veš enak problem mam jaz že cela 3 leta :) pa ga do zdej še noben ni znal rešit.... tud generalka ni pomagala...... včasih vžge lepo včasih pa trokira in kadi..... jaz sem se že tega skoraj navadu.....

Edin kaj mi še hpdi po glavi je da je nekje razpoka na glavi,ki pa ne upliva na delovanje motorja..... bom to spomlad poročal ko bom verjetn motor še enkrat vtrgu narazen pa menju glavo z drugo.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 30, 2006 7:02 pm

sonček je napisal/-a:Namreč kupil sem dizla,ki naj bi bila generalka narejena seveda že nekaj časa nazaj.
Zjutraj ko avto vžigam se nenormalno kadi iz avspuha črno-modro(slutim da je bila generalka slabo narejena-obročki) avto trese na vsake tok časa buta kot da bi enkrat več enkrat manj ne vem kako bi ti opisal a po približno 30 s se to ustavi takrat avto dela bp. Tudi v prostem teku dela odlično. Vžiga v prvo in brez problemov.
Upam da mi boš svetoval.
lp

Jest ti tko svetujem:
Glede na to, da je bil narejena generalka na motorju in se ti ob hladnem vžigu skadi črno-modro,pa da tut "buta",bi prej reku da so grelne svečke rahlo proti koncu. Zarad tega se ti tut plavkasto skadi.Zamenji jih,pol pa boš vidu kaj se bo dogajalo.100% bo bulš ;)
Tak da tisto z obročki kr pozabi.Tam je sigurn vse v redu.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 30, 2006 7:24 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Namreč kupil sem dizla,ki naj bi bila generalka narejena seveda že nekaj časa nazaj.
Upam da mi boš svetoval.
lp

Jest ti tko svetujem:
Glede na to, da je bil narejena generalka na motorju in se ti ob hladnem vžigu skadi črno-modro,pa da tut "buta",bi prej reku da so grelne svečke rahlo proti koncu. Zarad tega se ti tut plavkasto skadi.Zamenji jih,pol pa boš vidu kaj se bo dogajalo.100% bo bulš ;)

LP!

Oh ko bi pr men tud blo tako...... :)
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jan 30, 2006 9:17 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Upam da mi boš svetoval.
lp

Jest ti tko svetujem:

LP!

Hvala za odg.

Tudi sam sem neki slutil da bo potrebno menjat grelne. Ampak me zanima kaj pa šobe,če sm prov napisu. Kokr vem telo ne bo pocen.
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 30, 2006 10:16 pm

Najd enga majstra za dizle..... u okolici mb jih je kr nekaj..... pa naj sprobajo šobe (pol urce dela) pa boš vidu kak pa kaj...... drgač pa za 4 šobe sem jaz dal mal manj kot 30 jurjo.
Slika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Po jan 30, 2006 10:30 pm

kuker jst vem so ble petke tud 1.5 td

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 30, 2006 10:31 pm

@sonček:

Najprej povej za kateri avto se gre oz. za kak motor (kulk kubičn,al je navadn atmosferc,al je turbo).

Za šobe je tko...odvisn je kulk ma avto prevoženih z njimi.Moj jih je mel 225Kkm ko sem jih menju,pa je majst reku da so ble že bolj uboge.Strošek: Okroglih 20 jurjev za 4 vložke + 2 jurja za menjavo (ne moreš jih doma sam menjat,ker jih je po menjavi potrebno tut nastavt (pritisk),kar pa sam doma ne boš nikol prav naredu).

@Lisko:

Par dni nazaj sem enga forda TD-ja rešu.Je isto delalo tko kot pr tebi,pa sem grelne zamenjal in je zaenkrat situacija o.k.Dal sem pa Iskrine grelne (majo malenkost večji fi grelnega telesa).

LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov