Nasveti in napotki ter povpraševanja...

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET So nov 19, 2005 11:37 pm

@Blacky .... tole pa verjetno ni iz pralnice

v pralnici ko pride kaj v krtače dela zaporedje kratkih in mal urivljenih prask .... tale pa je preveč dolga in prelepo ravna ....

najbrž je izvor kakšen drug - malo premisli kaj si vse počela okrog avta ti ali kdo drug .... si mogoče na avto postavila kakšen predmet (npr. karton iz trgovine v katerega si naložila fasungo) in ga malo potegnila k sebi preden si ga dvignila? ;)

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Ne nov 20, 2005 10:20 am

Ej tkole je, preden ti začne avto prat stroj, ti ga notr opere s štrajfiksom še en fant. Jest mislim, da ga je on spraskal, drugač pa je bil avto pred dvemi dnevi opran in tega ni bilo. Glede na to, da sem bila doma, je to edina razlaga.
Aja pa še to, na sliki je zadeva precej drugačna kot v resnici.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne nov 20, 2005 12:01 pm

nimam namena zagovarjat nobenga .... občasno servisiram te mašine in so me že nekajkrat klical u primerih poškodb na ogled in ugotavljanje izvora prask ;)
tko iz prakse .... pralnice so krive za 1% poškodb laka

kot sem že napisu .... tako ravne in enakomerne praske ne morejo nardit niti krtače še manj pa štrajfix
povrhu vsega se iz zaobljeno in ponavad plastično šobo štrajfixa brez ostrih robov ne sme približvat laku pod 10cm niti ne more delat tako ostrih prask .... poizkusi na metrsko palico dat barvico in po neki površini potegnit tako ravno in enakomerno črto - nehote ti sigurno ne bo uspelo ker bo vedno nastala krivulja in to na začetku močnejša, na koncu pa šibkejša. :)

upam da se bo dala spolirat brez problemov .... in še bolj: čestitke k naraščaju in veliko zdravja obema :tomidelej:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po nov 21, 2005 8:57 am

Blacky, globoko vzdihni in izdihni in se umiri. To je pač prva praska na avtu. Čeprav ti jih ne želim, bo verjetno še kakšna. Vsaka naslednja bo manj bolela. Nastajale bodo po tvoji krivdi in po krivdi drugih. Vsako se bo dalo z majhnimi stroški bolj ali manj dobro popraviti. Avto ne more ostati večno kot nov. Ja pač izpostavljen bolj kot si predstavljamo.

To prasko daj popraviti tja kjer ti jo bojo najceneje popravili. Potem pa nanjo pozabi. Pozabi tudi tisto avtopralnico, za katero meniš, da ti jo je povzročila. Ne obremenjuj se s takimi malenkostmi, kot je ena praska, saj te v življenju čakajo pomembnejše in bolj obremenjujoče stvari, kot je ena praska na avtu. Pomisli: če te že ta tako razburi, kako te bojo šele lumparije tvojega otroka!

Pa veliko sreče obema!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po nov 21, 2005 5:04 pm

... Blacky evo recept za revanš: Naveži žakl (ali dva) cementa (lepilo za ploščice,....) pod avto ,v "tvoji" pralnici naroči dvakratno talno pranje, ki bo vrečo razmočilo, da poči in zabetonira filtre,... :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky To nov 22, 2005 1:18 pm

Eh ja tkole je, ko zadevo prespiš. Praska res ni ne prva ne zadnja in zato bojo jutr na Verovškovi poleg servisa, zapoleral še praske. Res se mi ne da j*** z raznimi cenilci in zavarovalnicami...grem lahko še prehmal rodit! :roll:
Pa še enkrat hvala za vaše odgovore in lepe želje, res ste srčki! :8

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe dec 02, 2005 6:05 pm

no upam da si še na forumu in me zanima so ti prasko zapolirali in kako ker na sliki je zgledala kr konkretna praska in globoka se da to rešit z strojnim poliranjem ali morš ličat
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Pe dec 09, 2005 10:02 pm

Eh ja, si meu prau. Ni se je dal popolnoma zapolirat, ampak se pa skor ne vidi več. Še dobr da je avto že skos umazan, da se ne sekiram preveč! :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov