Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po mar 13, 2006 4:58 pm

lisko je napisal/-a:Heh verjeli ali ne........ motor ima predvbrizga točn tok kot je predpisan za njega......

Razlaga pa je da je motor se ulavfal in dobil posledično močnejšo kompresijo s tem pa tud bolj močn dizlski zvok.

Sej sem ti povedal tud neki sam da bolj ko so glasni te dizli boljši so motorji. Ker doma imamo 3 golfe s tem da ima brat ki še ni imel generalko in je tišji sam ima pa motor slab medtem ko moj je reku mehanik da je dobr. Ma voz se ko te bo pa na cest pustu pa študiraj naprej,bolje je problem pri novih tam se ni zaigrat......ti samo teraj to kareto pa je....lp
Pa še kej poročaj. Trenutno imamo doma 3 golfe ter sosed 2 golfa vsi so dizli in še nobenga ni pustu na cedilu imajo pa vsi čez 200k 300 k in tud več sam ......

To je moj golf ter od brata en pa manjka je pa bel

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 31, 2006 11:47 pm

Sicer mal pozn ( ja vem sem tud na sebe kr mal jezn) pa da vam povem kaj je sploh blo :)

Motor je lepo u fazi.... predvbrizg je kot mora bit.....

Razlog je pa ta da sem po treh letih kar ga mam prvič šel gledat u knjižico kero olje je sploh določeno za ta motor ( vem ja butl pač ampak po logiki ne more bit nič narobe če je po njem pretakalo skoz olje CASTROL TXT 10W40) . No in lej ga hudiča...... zadnjič mal gledam knjižico.... noter gre olje 20W40 ali 20W50 pod minus 10 pa 10W30 se prav dost ostejše kot pa sem ga uprabljal...... No in ker sem bil lih pred menjavo sem kupil 20W50 .... motor je že po prvem zagonu deloval tišje..... "klenkajočega" zvoka pa med vožnje kr čudežno ni blo več.... motor je celo za odtenek ratal prožnejši.... Kajenje je ponehalo..... prav tako poraba olja....

Vzrok: slišali so se dročniki.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jun 01, 2006 7:12 am

Sem tako napeto bral celo temo, me je prav zanimalo, kaj bo bilo narobe. Nazadnje pa taka brezvezna napaka - napačno olje. Eh, tresla se je gora - rodila se je miš. Kdo bi si mislu, da bo bolje krivo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jun 02, 2006 11:27 pm

Matr...mi pa gruntal pa študiral.... :roll: Kaj češ...vsega ne moreš vedet.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 03, 2006 12:40 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Matr...mi pa gruntal pa študiral.... :roll: Kaj češ...vsega ne moreš vedet.

LP!
...Ko tisti vic ko je tip vse razmontiral in ugotovil da ima prazen tank :P lisko vseeno si vzemi tisti dodatek... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jun 03, 2006 8:36 am

Sej veste, ponavadi delamo iz miši slona, dost stvari smo pa tut sami krivi ker nikol ne preberemo navodil oz kva je treba dat v mašino(olje), dokler ne pride do zajeba. Ko bi to slovenci nardil obratno bi blo ene 50% bolš vse skup. :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov