Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus To maj 02, 2006 11:37 pm

O.K. hvala Mad za informacije. Bom nabavil čez mesec ali dva, ko
mam redni servis... in bom takrat nalil zadevo. Morda bom nabavil
še zadevo za menjalnik.
Hvala in srečno vožnjo vsem še naprej!
Lp :D

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 12:14 am

Maximus je napisal/-a:O.K. hvala Mad za informacije. Bom nabavil čez mesec ali dva, ko
mam redni servis... in bom takrat nalil zadevo. Morda bom nabavil
še zadevo za menjalnik.
Hvala in srečno vožnjo vsem še naprej!
Lp :D

Kaj si iz Kopra ? - menda jih bo prodajal Robi ki montira avtoplin tam zraven Vodopije Vulkanizerja... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus Sr maj 03, 2006 12:38 pm

Uh ne, s Koroške... :)
Pa vseeno,
Lp

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr maj 03, 2006 3:13 pm

imam eno vprašanje. če res ti aditivi toliko pomagajo(pri nižanju temperature olja,....) ali jih oziroma zakaj jih ne uproabljajo pri ekstremnih pogojih(vzdržljivostni rally, pariz-dakar, 24 ur le mansa,....) ali pa pri hitrostnih športih. najbrž bi v formuli 1 ali pa npr. DTM ubijali za vsako znižano stopinjo olja itn...
samo sprašujem, zagovorniki aditivov ne me zdaj raztrgat :D

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 8:28 pm

dare01 je napisal/-a:imam eno vprašanje. če res ti aditivi toliko pomagajo(pri nižanju temperature olja,....) ali jih oziroma zakaj jih ne uproabljajo pri ekstremnih pogojih(vzdržljivostni rally, pariz-dakar, 24 ur le mansa,....) ali pa pri hitrostnih športih. najbrž bi v formuli 1 ali pa npr. DTM ubijali za vsako znižano stopinjo olja itn...
samo sprašujem, zagovorniki aditivov ne me zdaj raztrgat :D

Za mnenje si dobrodošel ... ne me vozit po forumu pa z nekimi trditvami brez osnove ... Poglej olje, ki ga uporabljajo tisti ki iščejo meje vzdržljivosti - olje Motul 300 V Le Mans 20 w 60 ... ko ga ulivaš v motor ... se cedi notri tudi nekaj kot kosmi vate kar bi rekel da je - keramika (po občutku) ... poglej ... jaz vem, ne piše pa ničesar o tem v specifikaciji, ker vsak nekaj skrije za rezervo .... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 8:30 pm

Maximus je napisal/-a:Uh ne, s Koroške... :)
Pa vseeno,
Lp

sej ga dilajo po več delavnicah po Vesoljni Sloveniji odpri internet in išči Megalon - tako sem jaz prišel do njega ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 04, 2006 2:27 am

No jaz bi pa probal en verjetn kr zanimiv test..... motor je na novo sestavljen..... vendar po 20.000 km še vedno spije liter olja na 10.000 km.
Pač posledica tega da se še vedno ni vse uleglo kot bi moglo ( obročki so novi cilindrov se pa nismo dotaknili) in zaj je logično da u mes še prehaja ojlje ( obročki še ne nasedajo dobro na cilindre)

Torej bi ta "čudežnatekočinaiznevemčesaže" pomagala?

Se zmenmo za test ?:D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 10:55 am

lisko je napisal/-a:No jaz bi pa probal en verjetn kr zanimiv test..... motor je na novo sestavljen..... vendar po 20.000 km še vedno spije liter olja na 10.000 km.
Pač posledica tega da se še vedno ni vse uleglo kot bi moglo ( obročki so novi cilindrov se pa nismo dotaknili) in zaj je logično da u mes še prehaja ojlje ( obročki še ne nasedajo dobro na cilindre)

BI

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 2:12 pm

Mad je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:No jaz bi pa probal en verjetn kr zanimiv test..... motor je na novo sestavljen..... vendar po 20.000 km še vedno spije liter olja na 10.000 km.

BI

Nisem razumel takoj sorry... Hočeš torej za tvoj motor zastonj Megalon ... Sem govoril z dobaviteljem - Novak Jožef S.p. - in je rekel, da se lahko dogovorimo ... priti pa moraš k meni v Koper, ker ti ga bom sam vlil not ...predpogoj... Pripravi si filter in olje ker mora na novo it not in pridi k meni ... ... L.p. Mad

kartman
Nov uporabnik

sintoflon rulez!

Napisal/-a kartman To maj 16, 2006 7:16 pm

alfy je napisal/-a: Mad je napisal:
MacTron je napisal:
Mad je napisal:
milankregar je napisal:
Daj nehajte že prodajat te lažne x-prdajzarje in podobne magične preparate za zmanjšanje porabe tudi do 45%.

...8 % ... in se lahko prepričaš... imam teste npr - če voziš 20000 km letno prevoziš potemtakem 1600 km zastonj... L.p. Mad

lepo te prosm zdej pa mal pretiravas.... kaj pomeni to da moja masina 4.2 Q
bi mogla namesto zdajsni (letnih razmer) met porabo 13,4 namesto 15,2?
al to velja samo za masince do 1.6 oz 1.8...

Če prideš v Koper ti ga bom zlil osebno not zastonj pripravi filter in olje pa tesnilo potem pa sam piši naprej kaj si opazil ... L.p. Mad - mislil sem da si pomagate na forumih vidim pa da si bolj mečete polena kaj misliš da bi tolko pisal zato da bi lahko vsak kasneje vedel potrjeno kolko sem budala?[/quote
Ej, jaz bi tudi prišu...

Zate je po znižani ceni pri Mitji ... Ti imaš dizla in lahko našparaš

Jaz imam bencinca in sicer prelepo Vectro ... kdaj pridem dolit, ZASTONJ seveda? :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: sintoflon rulez!

Napisal/-a Mad To maj 16, 2006 7:30 pm

kartman je napisal/-a:
alfy je napisal/-a: Mad je napisal:
MacTron je napisal:
Mad je napisal:
milankregar je napisal:
Daj nehajte že prodajat te lažne x-prdajzarje in podobne magične preparate za zmanjšanje porabe tudi do 45%.

...8 % ... in se lahko prepričaš... imam teste npr - če voziš 20000 km letno prevoziš potemtakem 1600 km zastonj... L.p. Mad

lepo te prosm zdej pa mal pretiravas.... kaj pomeni to da moja masina 4.2 Q
bi mogla namesto zdajsni (letnih razmer) met porabo 13,4 namesto 15,2?
al to velja samo za masince do 1.6 oz 1.8...

Če prideš v Koper ti ga bom zlil osebno not zastonj pripravi filter in olje pa tesnilo potem pa sam piši naprej kaj si opazil ... L.p. Mad - mislil sem da si pomagate na forumih vidim pa da si bolj mečete polena kaj misliš da bi tolko pisal zato da bi lahko vsak kasneje vedel potrjeno kolko sem budala?[/quote
Ej, jaz bi tudi prišu...

Zate je po znižani ceni pri Mitji ... Ti imaš dizla in lahko našparaš

Jaz imam bencinca in sicer prelepo Vectro ... kdaj pridem dolit, ZASTONJ seveda? :P

Če si tisti, ko mislim da bi moral biti si pridi vzet ...mimogrede pa jutri gremo na mizo k Slugi in bo v časopisu članek tudi za vse ostale... Mehanik in voznik seveda... L.p. Mad
P.s. - pa ne okol govort ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 18, 2006 11:46 am

Če si tisti, ko mislim da bi moral biti si pridi vzet ...mimogrede pa jutri gremo na mizo k Slugi in bo v časopisu članek tudi za vse ostale... Mehanik in voznik seveda... L.p. Mad
P.s. - pa ne okol govort ;)[/quote]

Prestavljeno na jesen ko bo ista temperatura kot aprila ko je bilo merjeno prvič ... preveliko odstopanje 10.1 stopinja C prvič ...28 C včeraj ... test ni merodajen. L.p. Mad

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če maj 18, 2006 12:43 pm

Mad je napisal/-a:

Prestavljeno na jesen ko bo ista temperatura kot aprila ko je bilo merjeno prvič ... preveliko odstopanje 10.1 stopinja C prvič ...28 C včeraj ... test ni merodajen. L.p. Mad

:rofl Kere fore, test ni merodajen zaradi odstopanja 10°C. Če zmanjša porabo, potem zmanjša ne glede na temperaturo okolice. :bonk
Pa ne mi rečt, da je pozimi poraba kaj večja kot poleti. Že 3 leta spremljam porabo svojega avta in mi v zimskih mesecih povprečno porabo 0,1L več na 100km kot poleti.

Če že prodajaš neke naprave oziroma tabletke, ali kaj imaš to za eno čudo, pa verjetno pričakujemo da nam boš porabo znižal vsaj za pol litra ... in to znižanje sebo poznalo ne glede ali je zunaj -20°c ali pa +35°c. :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 18, 2006 1:30 pm

milankregar je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

:rofl Kere fore, test ni merodajen zaradi odstopanja 10°C. Če zmanjša porabo, potem zmanjša ne glede na temperaturo okolice. :bonk
Pa ne mi rečt, da je pozimi poraba kaj večja kot poleti. Že 3 leta spremljam porabo svojega avta in mi v zimskih mesecih povprečno porabo 0,1L več na 100km kot poleti.

Če že prodajaš neke naprave oziroma tabletke, ali kaj imaš to za eno čudo, pa verjetno pričakujemo da nam boš porabo znižal vsaj za pol litra ... in to znižanje sebo poznalo ne glede ali je zunaj -20°c ali pa +35°c. :roll:

Na mojem avtu je razlika -20 ali pa +35 v porabi ogromna. Mašina je še na frgazer. Pozimi na relaciji ljubljana maribor sem porabil od 14 litrov navzgor za 140km(najmanj 10 litrov na 100km), sedaj jih porabim 11. To je za isti način vožnje ogromna razlika.
Avto se mi ogreje sedaj zelo hitro pod 10 minut, pozimi je potreboval vsaj 20 minut, pa še ni voda dosegla optimalne temperature.(avto se ne pregreva, je bila pozimi zamenjana nova vodna pumpa )
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 18, 2006 4:51 pm

milankregar je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Ne poraba je dobra gre se za prikaz konj ... ker je Turbo je zelo podvržen kvaliteti ( gostoti ) zraka in temperaturi torej ne moreš prikaz uporabiti ker niso isti pogoji... razlika je bila 15 konjev manj to pa, ker je bil zrak pregret in je bil preredek torej bomo počakali september da pridemo not z pogoji ...( želel sem prikaz zmanjšanja trenja in posledično večji navor in konji ) ............. L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 03, 2006 8:52 pm

...Poraba - podatek ... sedaj imam nekje 5000 km narejeno z dodatkom Megalon v motorju in poraba ni več 13.5 ... zadnjih 900 km mi kaže bord comp. podatek 12.7 povprečna... v glavnem razen treh poti 170 km v eno smer ni bilo voženo dolgih relacij ... skoraj vse po največ 10 km - Koper - Ankaran ... motor tudi mirneje teče ... temperatura vode 80 olja 80 ... normalna vožnja . L.p. Mad

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 04, 2006 7:19 am

Kaj to je isto kot tisti slick 50 in qmi?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 04, 2006 4:34 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Kaj to je isto kot tisti slick 50 in qmi?

LP!
...Podobno deluje je pa mikrokeramika ne olje ... ostane not tudi ko olje izliješ naplaščena na drsnih površinah iz metala - cilindri bati gredi in imaš vedno mazanje tudi ko ni dovolj olja ... najbolj vidno je pri enem drugem izdelku iz Italije - na njihovi strani je tudi slika bloka po demontaži voženega z mikrokeramiko 50000 km ... Najbolj se uporablja tam kjer iščeš performanse in kjer je preobremenitev stalna - raznorazni Tunerji ... dirkači Rally scena... zmanjša obrabo, naplasti valje, zmanjša trenje, porabo, poveča moč, umiri delovanje... poglej na www.ceramicpowerliquid.com ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 04, 2006 4:57 pm

evo da ne bom streljal ... tu sta dve sliki ko sem se vračal iz Slovenj Gradca danes - slika pred Kozinskim klancem in slika takoj po - ena je v klanec to je tista z porabo 13.... druga pa po klancu dol ...poglejte temperature olja in vode ... L.p. Mad
Priponke
IMG_0256.jpg
IMG_0255.jpg
navzdol...
IMG_0254.jpg
Od Povirja proti Kozini tik pred vrhom klanca...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne jun 04, 2006 5:23 pm

Sj ql tole da si slikal, sam bi blo bolš če bi pred tem npr teral avto po AC 160 konstantno, pa zj ko s to vlil notr, in po npr 1000km prevoženih kolk je povrpečna poraba prej in potem. Nas ne zanima temperatura olja in pa vode ampak poraba benza ali nafte.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov