Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy To feb 27, 2007 5:16 am

Textar sem sicer kupil ker nisem dobil drugih tisti dan (samo ploscice) in so zanic. Ze tista boscheva skatlica v kateri so bili pakirani mi ni vlila upanja. zavorne ploscice so zelo trde in se hitro pregrejejo.

sicer pa bodo pocasi tudi diski potrebni menjave, zato gredo ze letos gor skoraj gotovo Brembo max diski in ferodo ploscice. neka mehkejsa varianta.
Always looking for another

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To feb 27, 2007 11:37 am

Se ti slučajno sanja koliko stanejo maxi?
Na e-bayu jih je kar nekaj...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando To feb 27, 2007 11:50 am

lucas...
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To feb 27, 2007 12:22 pm

Očitno si polpismen. Napisal sem BREMBO ali TAROX. Kje v teh dveh besedah se po tvoje skriva lucas?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando To feb 27, 2007 1:28 pm

bass je napisal/-a:Očitno si polpismen. Napisal sem BREMBO ali TAROX. Kje v teh dveh besedah se po tvoje skriva lucas?

Se opravičujem - ni bilo namenjeno tebi!

Naslovno vprašanje te teme je jasno! in Lucas je bil moj odgovor; v kolikor bi imel namen razglabljat s tabo - bi te citiral?!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To feb 27, 2007 2:22 pm

04 maj 2006 je datum objave teme....malo pozen si. :lol:

Torej kdo ve, kje se dobi Brembo ali Tarox diske?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To feb 27, 2007 2:42 pm

Enako dobre ploščice kot Textar (Bartog) so tudi TRW (Potokar) ali Ferodo (Motomat). Normalni voznik z znanjem o zaviranju nobenih ne more kritizirati, druga stvar so posebni nameni, vleka prikolice ali gorska vožnja, tekmovanja itd. Ko sem kupil enkrat ATE škatlo, so bile notri Textar ploščice, verjetno vsevprek sodelujejo. Sem včeraj gledal nove TRW in imajo na zadnji strani trdo teflonsko folijo, ki preprečuje cviljenje.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy To feb 27, 2007 3:12 pm

Mirando je napisal/-a:Naslovno vprašanje te teme je jasno! in Lucas je bil moj odgovor; v kolikor bi imel namen razglabljat s tabo - bi te citiral?!

lucas imel, upam da nikoli vec. na prejsnem avtu sem imel diske in ploscice. cvililo in se pregrevalo. pregreva se na tistem avtu ze itak po naravi.
na sedanjem avtu pa sem imel samo ploscice lucas in sem jih zamenjal z novimi, ker nisem vec prenasal cviljenja.
Always looking for another

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 7:22 pm

Torej nihče od pol slovenije, ki je na tem forumu, ne ve kje bi se dobilo Brebo ozr. Tarox.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če mar 01, 2007 11:08 pm

bass je napisal/-a:Torej nihče od pol slovenije, ki je na tem forumu, ne ve kje bi se dobilo Brebo ozr. Tarox.
V ljubljani jih ima http://www.motomat.si/ jaz jih kupim v Trstu, ker mi jih vedno nabavi Vito na Fly Motors najceneje pri nas so ploščice ki sem jih plačal 100 eur prodajali po 39000 sit - lani :P :P :P z popustom mi je rekel 33000 sit ;) deejneehinoo in - Tarox se zadnje čase zvija ne dajem ga več gor na moje avte ker sem pri zadnjih dveh klel ... EBC ali CTF - dvakrat boljše za isto denarja :D L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 11:14 pm

Motomat ima brembove nadomestne diske, niso nič kvalitetnejši od prve vgradnje, so pa ugodni. :?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če mar 01, 2007 11:26 pm

bass je napisal/-a:Motomat ima brembove nadomestne diske, niso nič kvalitetnejši od prve vgradnje, so pa ugodni. :?
Brembo Max ima tudi A-net a ti jih odsvetujem zavorni diski, ki kaj veljajo od Brembo so Brembo Serie Oro ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če mar 01, 2007 11:34 pm

Jaz bi še rekel Brembo GT - misliš da te niso izvrstne?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 02, 2007 1:07 am

GT so že velik denar, oro za avtomobile pa sploh ne najdem, verjetno so starejši model.
Vedno bolj se nagibam proti narezanim EBC+redstuff za spredaj.
Pa za zadaj sem razmišljal o EBC, a se dobijo le gladki diski.
Nekje v rangu cca 500€ bi mel vse skupaj, mogoče bi se stegnil do 600.

Bom pa tudi klical slo uvoznika za brembo, če ga najdem na spletu. Pa še eno varianto mam, da mi Zega(serviser) kaj zrihta, izvem naslednji teden kaj je možno dobit pri njih.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 02, 2007 9:29 am

Jaz sem imel EBC green stuff + EBC narezane diske; vse je istih dimenzij kakor tovarniški setup. Najbolj mi je bilo všeč to; da mi feltne niso bile več svinjske od zavornega praha. Na testu zaviranja pa je testni stroj izmeril pri serijskih 2,3 KN zaviralne moči na sprednji osi po vgradnji EBC pa 3,08 - opazna razlika ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 02, 2007 3:47 pm

To je za tretjino bolje! Kaj bi bilo šele z redstuffi. :shock:
Pa si samo sprednje zavore menjal? Na katerem avtu?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe mar 02, 2007 5:35 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem imel EBC green stuff + EBC narezane diske; vse je istih dimenzij kakor tovarniški setup. Najbolj mi je bilo všeč to; da mi feltne niso bile več svinjske od zavornega praha. Na testu zaviranja pa je testni stroj izmeril pri serijskih 2,3 KN zaviralne moči na sprednji osi po vgradnji EBC pa 3,08 - opazna razlika ;)
... ja in če bi jih nekaj časa držal tako da ko valji vrtijo malo drsi bi pokazalo še več te zavore začno optimalno delovati pri temperaturi kjer druge - (serijske) po navadi že odpovedujejo ;) z temperaturo se viša koeficient trenja ... najboljše kar sem jih imel do sedaj so bile Pagid Blue ali Red od Motorquality - trajajo in bremzajo diskov pa ne obrabijo dosti ... L.p. Max

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 02, 2007 8:14 pm

bass je napisal/-a:To je za tretjino bolje! Kaj bi bilo šele z redstuffi. :shock:
Pa si samo sprednje zavore menjal? Na katerem avtu?

Samo prednje ja; imel sem jih na 2000 Hyundai coupe. Red stuff delajo na malo višjih temperaturah in ker sem hotel da enako hitro primejo kot serijske tudi pozimi sem odločil vzeti zelene. Drugače iz izkušenj ti lahko še povem, da so tudi greenstuff izredno trpežne; prej bo disk povilo kot pa te pakne zgrizlo. Dostikrat hodim na Krk, pa je po tistih ovinkih od meje naprej bremzalo kot svinja od začetka do konca brez fadinga. Pri serijskih je bilo malo drugače in so se dokaj hitro pregrevale na tem odseku.
Malce sem tudi cvikal da ker so diski narezani, da bo hitro pakne požrlo, ampak ni bilo nobenih težav glede tega.

Uporabniški avatar
polo16
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a polo16 Pe mar 02, 2007 8:24 pm

zdravo !pozanimaj se za EBC ploščice in pa tarox diske
Priponke
1266_143801t.jpg
1266_143801t.jpg (6.86 KiB) Videno 1936 krat

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 02, 2007 8:27 pm

Mad je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Jaz sem imel EBC green stuff + EBC narezane diske; vse je istih dimenzij kakor tovarniški setup. Najbolj mi je bilo všeč to; da mi feltne niso bile več svinjske od zavornega praha. Na testu zaviranja pa je testni stroj izmeril pri serijskih 2,3 KN zaviralne moči na sprednji osi po vgradnji EBC pa 3,08 - opazna razlika ;)
... ja in če bi jih nekaj časa držal tako da ko valji vrtijo malo drsi bi pokazalo še več te zavore začno optimalno delovati pri temperaturi kjer druge - (serijske) po navadi že odpovedujejo ;) z temperaturo se viša koeficient trenja ... najboljše kar sem jih imel do sedaj so bile Pagid Blue ali Red od Motorquality - trajajo in bremzajo diskov pa ne obrabijo dosti ... L.p. Max

Ma te green začnejo delat enako hitro kot serijske le temperaturno območje delovanja je dosti širše. Serijske pakne so se mi pozimi zarjavele na disk preko noči(nisem imel ročne zategnjene ali kaj podobnega), pa je celo odlepilo pakne dol oz jih razlepilo. Pa še krušile so se in puščale veliko prahu.
Pri EBC ni bilo tega problema ;)

Evo še dve slikce:
Priponke
DSC01026.JPG
DSC01011.JPG
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov