Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Če jun 08, 2006 10:18 pm

še eno vprašanje, a je v redu, če dam noter lmm od kakega razbitga. Ker nov stane 57 k za moj avto?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jun 08, 2006 10:27 pm

TilenR je napisal/-a:še eno vprašanje, a je v redu, če dam noter lmm od kakega razbitga. Ker nov stane 57 k za moj avto?
... lahko daš če si prepričan da dela - prej ga izprobaj pa sondo poglej če dela da ne boš imel brezveze dveh dobrih luftmeserjev ;)
mimogrede luftmeser se da popravit - v njem je ena žička skozi katero teče tok in daje podatek o pretoku zraka če greš kupit en dober sprej - Carburator Medic od Gunka in dobro prešpricaš zadevo pol še nekaj časa deluje o.k - jaz sem na Fiesti 1.8 to menjaval enkrat na 6 mesecev pol sem ga počistil enkrat - delal je 2 meseca še enkrat - delal je spet 3 mesece pol sem ga moral zares zamenjati ... kaj imaš konusni ali kak drugi športni filter ? L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Pe jun 09, 2006 5:29 am

Ne nimam športnega filtra, običnega mam gor. Ne veš slučajno, kdo popravlja lmm? Sej bom tk še dal prej sondo pogledat za vsak slučaj.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jun 09, 2006 7:32 am

Pri meni je se ena stvar, ki sem jo opazila...ce je zunaj hladno in ko je avto segret, so vrtljaji ok...ce je zunaj toplo ali vroce in je avto segret pa vrtljaji nabijajo (v prostem teku seveda). Lahko ta podatek kako pomaga pri ozanju opcij glede okvar?

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Pe jun 09, 2006 7:38 am

jorgeus je napisal/-a:Pri meni je se ena stvar, ki sem jo opazila...ce je zunaj hladno in ko je avto segret, so vrtljaji ok...ce je zunaj toplo ali vroce in je avto segret pa vrtljaji nabijajo (v prostem teku seveda). Lahko ta podatek kako pomaga pri ozanju opcij glede okvar?

Točno to. Enako imava. Mislim popolnoma identična težava. Skoraj nemogoče ampak je.
Zjutraj ko je še hladno se peljem v službo, kot da nebi bilo nič. Vse štima ok, obratomer čisto rahlo niha, po kak milimeter. Ko se pa malo otoplji, pridem v službo tistih par križišč proti koncu, pa začne trokirat.
Recimo po službi bo dejansko hladna mašina, pa se bom peljal domov, bo pa skos trokiral in cukal. Torej ko je toplo zunaj je sranje, ko je hladno dela ok. Zanimivo.
No saj bom danes šel na servis, če ne boš ti prej, ti bom pol povedal, kaj bo reku serviser.

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Pe jun 09, 2006 7:52 am

Neki sem še razmišljal, verjetno ni možno, da bi blo kaj z bencinom narobe ???

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe jun 09, 2006 8:16 am

Po moje ni bencin...imela isti problem, ko sem tankala na Petrolu na Trzaski (95) na OMV-j u(98tko) in zadnje tri tanke na Petrolu (95) na benciski na Crnuski obvoznici.

Ta vikend se lotim ciscenja kontaktov, da vidim, ce bo kaj razlike (malenkost imam povisano porabo...sam glede na to, da so mi menjal CPC senzor in da sem presaltala iz OMV-ja nazaj na Petrol, cakam, da vidim, kako se bo ustalila poraba po treh tankanjih). Nekje sred tedna racunam na obisk pri mehankarju...vsekakor ce kaj ugotovijo pri tebi, bom za vse infote zelo hvalezna.

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Pe jun 09, 2006 3:01 pm

Kar se audija tiče a imate AKL motor v njem. Sem se zadnjič ukvarjal z eno škodo z takim motorjem. Simptomi so bili pa identični. Mrzla je lepo tekla ko se je pa segrela se je pa zaganjala ko hudič.
Zadevo sem rešil tako da sem prepucal loputo za zrak in vse okoliške cevke in odduške od takrat je pa lepo tekla. Stranka se ni več oglasila predvidevam da je dobr. Tester mi seveda ni kazal nobene napake.

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Po jun 12, 2006 6:16 am

Lp.

No tak kot sem obljubil, lahko povem, da je res kriv LMM.
Čeprav mi ga še niso menjali na servisu, moram čakat do torka, ker ga ni na zalogi.
No to je to.
Jorgeus, fajn zrihtaj .

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po jun 12, 2006 6:21 am

Hvala. :D

Veliko veselih in srecnih km!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To jul 11, 2006 8:56 am

No, da se jaz javim, kaj je bilo narobe. Po dolgotrajnem iskanju smo nasli vzrok: napacno namescen jermen, poslednicno avto ni bil v fazi. Tolk o uradnih serviserjih... :roll: Zdej spet dela kot urca. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov