Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jul 24, 2006 8:54 pm

fifi je napisal/-a:Tristo čukov je vreden samo, če ga opremiš z zlatom v vrednosti 270 čukov.
...ja kar najbolje da ga kar vrže stran pol pa naj ti še pove na mejl kam ga je odložil ... če ima samo 300000 km je motor še nedolžen Golfi so obračali 6 x števce če si jih znal vozit in korektno servisiral ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:03 pm

Mad je napisal/-a:
fifi je napisal/-a:Tristo čukov je vreden samo, če ga opremiš z zlatom v vrednosti 270 čukov.
...ja kar najbolje da ga kar vrže stran pol pa naj ti še pove na mejl kam ga je odložil ... če ima samo 300000 km je motor še nedolžen Golfi so obračali 6 x števce če si jih znal vozit in korektno servisiral ;) L.p. Mad

Na začetku posta sem napisal da brez "kreganja" oz. nespodobnih komentarjev.

Išečm samo nasvete kako dalje ali bo avto delov tako kot prej ali pa bo slej ko prej imel posledice.
Na sejmu bi Brez težav dobil tako vsoto, sej sem šel zadnjič in kar naprej slišal tole ali prodaš golfa....

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jul 24, 2006 10:09 pm

glej če ti ne meša vode in olja in ti ga ne kuri in se za tabo nič čudno ne kadi potem recimo da ni sile
seveda pa bi blo dobr če daš ti nekomu vsaj mau za pregledat

pa glej avta se ne tišči do onemoglosti, sej lahk probaš kolk ti leti pa to, sam če vidš da auto tega ne dohaja in se ti pregreva potem pač ne teraš in vozš lepo 90 in si na morju 15 min kasnej

pa tud če praute da je golf dizel neuničljiu, se ga da uničt in to je en lep način - teta je tko sfukala glavo na puntaču ker se ji je auto pregreu ona pa se je vozla dalje - če bi ustavla, počakal da se auto ohladi, pelala normalno k mehaniku bi se zamenu termostikau in bi pršla 20 x cenej skoz
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:43 pm

lublancan je napisal/-a:glej če ti ne meša vode in olja in ti ga ne kuri in se za tabo nič čudno ne kadi potem recimo da ni sile

pa glej avta se ne tišči do onemoglosti, sej lahk probaš kolk ti leti pa to, sam če vidš da auto tega ne dohaja in se ti pregreva potem pač ne teraš in vozš lepo 90 in si na morju 15 min kasnej

pa tud če praute da je golf dizel neuničljiu, se ga da uničt in to je en lep način - teta je tko sfukala glavo na puntaču ker se ji je auto pregreu ona pa se je vozla dalje - če bi ustavla, počakal da se auto ohladi, pelala normalno k mehaniku bi se zamenu termostikau in bi pršla 20 x cenej skoz

Avta nisem tiščal do onemoglosti max sem šel 140km/h in le skoz opazoval kazalec za temperaturo avto pa gre 160km/h po ravnini..moja povprečna hitrost je bila cca 120km/h...drugač pa sem prepričan da je ravno takart tik pred tem se ni odpru termostat in zato se je kr grel vrjetno se je kam zataknil...ventilor je delov skoz.....vode je bilo skoz več kot pol posode nikol manj kot pol posode...olja več kot dovolj bilo not....

No dons sem prevril situacijo:

Ko sem odšel iz portoroža sem pregledal vodo in olje to je štimal in ko sem danes preveril je bilo isto not vode in olja.....sam neki se mi zdi čudn zakaj je na menjalniku k je ena odprtina tist štofl vn porinlo...ko avto vžgem se pokadi min. ampak ne kadi ne vem kok belo....tud motor gladko "klenkajoče" teče.

Zakaj je gas nabilo do konca

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:49 pm

lublancan je napisal/-a:glej če ti ne meša vode in olja in ti ga ne kuri in se za tabo nič čudno ne kadi potem recimo da ni sile

Čudi me še to da se je avto stabiliziral po tem groznem dogodku in vžgal in se peljal dalje.
Sam poglej pred časom k je enmu razgnal motor pri renoju škode cca 1 milijon.....golfu pa se je mal zmešal in je mašina kao dala en signal da se ugasne ampak pomoje se je ugasno ker sem pač odvzel kontakt od tukaj to potem.....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 24, 2006 10:54 pm

Vsem bralcem in pregledovalcem se opravičujem za tako številčno objavljanje odgovorov in citatov...opravičujem se tudi za nekatere napake...pač hočem pridt do konca kaj je narobe....kaj se bi lahko zgodilo...zakaj je kljub počasnejši vožni kar temperatura naraščala pa čeprav je bilo dovolj vode not ter celotni sistem je deloval BP.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jul 25, 2006 10:27 am

Včeraj sem se šel mal zapeljat in mi če pohodim gas kar prec kadi-vrjetno zaradi tega ker sem šel v en obupn klanc pa še pohodu sem ga (generalka je bila narejena kakih 100tkm bla je pa mala generalka mehanik je reku da tamale gen. zdržijo cca 100 tkm velke pa 300tkm.)....vode ne zmanjkuje jo je pa preveč ne vem pred kratkim sem delov glavni servis in od takrat jo mam zmeraj več not..kako je to možno ne vem..ventilator dela,termostat tud....ventilator se prižge nekje od sredine pa do prve črtice ....
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jul 25, 2006 2:29 pm

Pozdravljeni

Zahvaljujem se vsem za pomoč v taki dilemi.

Eni ste pravilno svetovali drugi ste pretiravali.

Tako danes sem bil pri mehaniku in mi je rekel, da so golfi že mal "steran" in da pride do te situacije...z avtom mi je djal ni nič narobe in se lahko brezkrbi vozim dalje.

Ampak po takem dogodku pa avto še zmeraj dela !!! Zelo zanimivo.

Tema se lahko zaklene, ker sem prišel do odg.

lp

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To jul 25, 2006 6:52 pm

Pa da ne boš mislu, da ti je motor ugasnu, ker si mu kontakt vzel. Mel si srečo! Ker če se dizlu sfuzla ga ne boš z odvzemom kontakta ustavu. To ni bencinar, ko crkne, ko ni več iskre od svečke.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jul 25, 2006 8:21 pm

SkIDiver je napisal/-a:Pa da ne boš mislu, da ti je motor ugasnu, ker si mu kontakt vzel. Mel si srečo! Ker če se dizlu sfuzla ga ne boš z odvzemom kontakta ustavu. To ni bencinar, ko crkne, ko ni več iskre od svečke.

Ja bi pa drug princip uporabu

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če jul 27, 2006 12:14 pm

No danes sem šel na eno obvezno pot in vrjeli ali ne se mi za avtom k ga sem tiščal zelo kadi cca 200m dim..črn..smrdljiv k svi+a......zdej zadnjič ni kadil ker je bila bosch pumpa mal bl naštelana drugač...zdej sem jo pa dal na org. stanje(brat ima identični golfa in sem nastavil nazaj)......vode ne zmanjkuje tudi olja ne..nikjer ne pušča...avto teče tekoče brez zaletavan al kar koli druzga....nek sem prebarl do so lahko šobe.......al pa teflono ah nimam mpojma.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če jul 27, 2006 5:38 pm

Zaključek:

Menim, da je za tole situacijo kriva bosch pumpa k je bila narobe nastavljena že prejšnji lastnik jo je štelov potlej pa sm jo še jaz....po ugotovitvah je avto še v iberturo zaradi prevelikega predvžiga...tist da bi kadi sem samo pravilno nastavil pumpo in sedaj skoraj nič ne kadi....brat ima nastavljeno bosch pumpo do konca kadi mu fajn..gre pa tud boljš k moj sam tveganje je visoko.....
To je pa tud vse od a do ž

lp

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

VAG 1.4 16v (75, 101KM)...poraba olja

Napisal/-a tiguan Ne jul 03, 2011 11:29 am

Koliko porabe olja ste imeli ostali pri tem motorju, mislil, sem da se nabavil dobr avto, pa saj je, le poraba olja je nekam visoka.
1.4 8v mi je porabil olja le par dcl, ta porabi tolk, da ni vredno, da povem, v glavnem pije ga, pa ne kakšen litr - dva na 15tkm, kar več.
Mal sem se pozanimal pri mehaniku pa je rekel, da je to najslabši motor med VAG, jaz imam 101KM. Vem, da je avto bil ves čas redno serviseran, pa vsaj vem, kje se je vozil, in kam.
Problem bi lahko bil v obročkih in olje steče v zgorevalni prostor, na mestu, ko dam gas se nič ne pokadi, vrjetno pa se pokadi takrat, ko grem navzdol in prtisnem na gas. Tefloni pravijo, da ne bo pomagalo, saj kontroliral bom olje redno. Dobrodošli so komenarji tistih, ki so imeli tak motor in imeli visoko porabo olja in kaj so naredili.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Re: VAG 1.4 16v (75, 101KM)...poraba olja

Napisal/-a RSI Ne jul 03, 2011 11:40 am

ja,kar navadi se,sem imel golfa iv,in je bilo treba kar pogosto dolivat,sicer te pa opozori rumena lučka za olje ;)
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jul 03, 2011 12:27 pm

Misliš rdeča, koliko litrov ti je spilo v 15tkm.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jul 03, 2011 12:52 pm

kje so zdaj tisti ki pravijo da če se avto redno servisira da mu NIMA kaj bit narobe? :twisted:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne jul 03, 2011 1:11 pm

Naš v polotu '04 ne troši olja nič...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne jul 03, 2011 1:19 pm

meni ga je bivši tipo 1l na 1000km pa se nisem sekiral :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jul 03, 2011 1:25 pm

VAG 1.4 16v 75 km ima konstrukcisjko napako - pretanke kompresijske batne obroče ki se izredno hitro izrabijo in zato motor porabi več olja ... Nemško tržišče je svojim kupcem menjevalo motorje če je prišlo do zaribavanja motorja ... Zaradi zamašitve filtra na odušku par je zaradi posledice (pritiska v motorju) vrgel motor na oljni šipki ven olje ter zaribal - pri nas kupcem tega niso upoštevali ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Ne jul 03, 2011 1:51 pm

RSI je napisal/-a:ja,kar navadi se,sem imel golfa iv,in je bilo treba kar pogosto dolivat,sicer te pa opozori rumena lučka za olje ;)

ne,mislim rumena,meni se je prižigala zaradi nizkega stanja olja,tako,da te vsaj opozori pred katastrofo.je pa odtrgalo zobati jermen pri 30000km,sreča,da je šlo na garancijo
VIVE LE SPORT
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov