Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Tresenje volana pri zaviranju !

Napisal/-a a4 Če jun 13, 2013 6:17 am

mah, disk izgleda ni nekvaliteten

postružena sta oba, levi je bil malo bolj težaven. sedaj ne trese, ampak bo v kratkem spet treslo ker smo našli še nekaj.

avto je bil na dvigalki in ko je en mehanik pognal je drugi opazil da polosivine trese nenormalno.

ne vem od česa se zvijejo polosovine, res me zanima. sedaj imam 5 možnosti:

-ne naredim nič
-prodam avto (in prekolnem renault do konca življenja)
-menjam polosovine za rabljene (cca 50€/komad)
-kupim nove polosovine ( 125€ ena)
-obnova polosovine

:?

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če jun 13, 2013 9:05 am

a4 je napisal/-a:mah, disk izgleda ni nekvaliteten

postružena sta oba, levi je bil malo bolj težaven. sedaj ne trese, ampak bo v kratkem spet treslo ker smo našli še nekaj.

avto je bil na dvigalki in ko je en mehanik pognal je drugi opazil da polosivine trese nenormalno.

ne vem od česa se zvijejo polosovine, res me zanima. sedaj imam 5 možnosti:

-ne naredim nič
-prodam avto (in prekolnem renault do konca življenja)
-menjam polosovine za rabljene (cca 50€/komad)
-kupim nove polosovine ( 125€ ena)
-obnova polosovine

:?

Polosovnie če bi bile obe zvite bi moral trest volan pri pospeševanju še precej bolj.
Preverite še PESTO! po vsej verjetnosti je nekdo nabil avto v robnik in zvil polosovino in pesto.

Pa preden prekolneš renault, lastnik avta je skuhal zvito polosovino in verjetno tudi pesto, ko in če ga je nabil v kak robnik. Ni nujno da ti, lahko pa lastnik pred tabo..
Te zadeve se ne zvijajo zato ker jim je dolgčas in zato ker so montirane na Renaultu.. :roll:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jun 13, 2013 10:40 am

Je možno, da struženje diskov povzroči neenakomerno maso po obodu diska, zaradi česar ti opletajo, kar se pa vidi na polosovinah? Enako kot pri kolesu, ki ga centriramo z dodatnimi utežmi.
Tu se mi zdi, da ena okvara kar kliče vse ostale...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jun 13, 2013 11:36 am

zanimivo razmišljanje

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jun 13, 2013 11:50 am

Tresenje povzročajo lahko le gibljivi deli, samo pesto zadaj samo vpliva na špuro, ne na tresenje. Če je optika v redu lahko tresejo izrabljeni zglobi na premi, tu je potrebna itak tesnost za varnost. Če ti trese polos, je lahko tudi ležaj na eni strani, skozi katerega gre ena od polosi. Lahko je zglob zanič, kajti za zvijanje polosi mora udarec že kar dobro zgledati tudi na karoseriji. In v tem primeru še bolj trese pri pospeševanju in vožnji naravnost. Diske pa premeri, če opletajo. Ponavadi diskov ni potrebno stružiti, ker če imajo rob, so za zamenjavo. Če so diski novi in po nesreči z razgretimi zapelješ v lužo, je edin odgovor za morebitno struženje.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če jun 13, 2013 8:57 pm

ja, in zdaj ne vem kaj naj delam

EDIT:

tudi sam sem videl tresenje celega kolesa ko je bil avto na dvigalki. zelo očitno na levi strani. menjali bomo polos za novo, potem poročam dalje

moč zaviranja je zelo neenakomerna oz. nekonstantna in cuka

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne nov 24, 2013 8:29 pm

Hej meni pa volan trese rahlo pri zaviranju tam pri hitrostih od 80 do 130, če imam pa npr hitrost okroh 180 ali 190 oz visoke hitrosti pa nič. Avto sem peljal na AMZS kjer so ugotovili, da so silen prednji bloki zanič, ok sem menjal, končniki so ok, optika je narejena, sem pa menjal prednje diske z neoriginalnimi in zna biti da so pač slabi, zadnji diski pa niso bili še menjani in so prav tako bolj bogi. Je možno, da trese rahlo zaradi zadnjih diskov? Imam namen dati drejati prednje diske ter zamenjati zadnje kompletno.

Ali je lahko vzrok kje drugje? Kot sem rekel, podvozje naj bi bilo ok...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 5 gostov