Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 18, 2006 9:09 pm

Nevem zakaj se eni ne morete sprijazniti z dejstvom, da VW ni več tisto kar je nekoč bil, kar se tiče vzdržljivosti. Pa večina od nas govori iz lastnih izkušenj. In zakaj ne bil na boljšem, če zamenja znamko? A naj rajši zmeče še par sto jurjev za servise? Če ne drugega bo vsaj vesel, da se znebi avta, s katerim ima same stroške. Sploh je pa težko ostat pri isti znamki, ko se ti enkrat takole zameri. Čisto res pa je, da imajo tudi ostale znamke danes probleme z okvarami, meddrugim tudi japonci, konkretno v zadnjem času tudi statistično najmanj pokvarljiva mazda (da ne bo kdo rekel, da samo hvalim japonce), a ti problemi so večinoma z dizli.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Po sep 18, 2006 9:41 pm

Zdej a mam samo jaz pa for tako srečo, al pa drugi res tak nakladate pa samo nemca pa vw je crap itd.... ne ostalo je pa vse v redu my ass. Moj avto je letnik 2002 prevoženih imam pazi že 102.000km, avto je bil vedno servisiran pri pooblaščenem serviserju(zanalašč nebom navedel kateremu in svoje delo opravi vedno dobro) dosedaj nisem z vozilom imel niti ene napake(razen enkrat se mi je posvetila lučka za izpušne pline, pa so napako tako odpravili z računalnikom), da bi obstal ali karkoli drugega :!: jaz sem z avtom več kot zadovoljen res 1.4 ni stroj za normalno vožnjo pa povsem zadostuje, pa ne nardim malo na leto cca 25 do 30k km. Tudi glede servisov 70.000 sit se absoultno ne strinjam, to je basurno velik znesek, povsem pa se strinjam s cenami serviso kot jih je napisal for in ki so tudi realni.

p.s. Za razne napake pa ste lahko krivi prav vi sami ker vozite k navadnim fušarjem, ki pa imajo rezervne dele od bogve kje pa od bogve katerih drugih znamk vozila, pa še ni nujno da so preizkušene da se bodo tako prilegale k vozilu kot orginalne, samo da prišparate tistih par tolarjev. :roll: mislim da ni vredno potem imet takšnih stroškov zaradi napak, ki ste jih sami navedli. Takšno je pač moje mnenje, zakaj ga jaz zmerom vozim na pooblaščeni servis.

Drugič se rajši zadržite raznih komentarjev katera znamka je crap pa katera ni ker nima smisla vsak ma pač svoj okus. Jaz po drugih znamkah nikol nebom pluval, ker gledam na njih povsem z enakega vidika kot pa na mojo znamko. ;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po sep 18, 2006 9:58 pm

Pa kaj res noben ne razume blblblbl.

Proizvajalci : bodimo kratki imajo nalogo da nabavljajo surovine čim ceneje končni izdelek pa čim bolj dražji prodat (davek,država,dobiček)....pač tle tud spada bolj ekološka predelava pa to spet bllbllba..no kaj pa pred 15 leti nazaj k je blo ravno kontra delal avte res odlične sam dobičeka pa ni kej dost blo država na ta račun ni kej dost zaslužla.
Kaj bo čez 10 let s temi avti k bojo stari po 15 let in več že jest k mam 20 let strga dizla me včasih zajebe kakšna varovalka al pa stikal k oksidira kaj pa pri novem ......

Mah o tem je bilo debat še pa še men se ne da razlagat ob tako pozni uri.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To sep 19, 2006 7:17 am

acid je napisal/-a:Zdej a mam samo jaz pa for tako srečo, al pa drugi res tak nakladate pa samo nemca pa vw je crap itd.... ne ostalo je pa vse v redu my ass. Moj avto je letnik 2002 prevoženih imam pazi že 102.000km, avto je bil vedno servisiran pri pooblaščenem serviserju(zanalašč nebom navedel kateremu in svoje delo opravi vedno dobro) dosedaj nisem z vozilom imel niti ene napake(razen enkrat se mi je posvetila lučka za izpušne pline, pa so napako tako odpravili z računalnikom), da bi obstal ali karkoli drugega :!: jaz sem z avtom več kot zadovoljen res 1.4 ni stroj za normalno vožnjo pa povsem zadostuje, pa ne nardim malo na leto cca 25 do 30k km. Tudi glede servisov 70.000 sit se absoultno ne strinjam, to je basurno velik znesek, povsem pa se strinjam s cenami serviso kot jih je napisal for in ki so tudi realni.

p.s. Za razne napake pa ste lahko krivi prav vi sami ker vozite k navadnim fušarjem, ki pa imajo rezervne dele od bogve kje pa od bogve katerih drugih znamk vozila, pa še ni nujno da so preizkušene da se bodo tako prilegale k vozilu kot orginalne, samo da prišparate tistih par tolarjev. :roll: mislim da ni vredno potem imet takšnih stroškov zaradi napak, ki ste jih sami navedli. Takšno je pač moje mnenje, zakaj ga jaz zmerom vozim na pooblaščeni servis.

Drugič se rajši zadržite raznih komentarjev katera znamka je crap pa katera ni ker nima smisla vsak ma pač svoj okus. Jaz po drugih znamkah nikol nebom pluval, ker gledam na njih povsem z enakega vidika kot pa na mojo znamko. ;)

ti maš srečo ;)

lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 19, 2006 9:55 pm

maniac je napisal/-a:
acid je napisal/-a:Zdej a mam samo jaz pa for tako srečo, al pa drugi res tak nakladate pa samo nemca pa vw je crap itd.... ne ostalo je pa vse v redu my ass. Moj avto je letnik 2002 prevoženih imam pazi že 102.000km, avto je bil vedno servisiran pri pooblaščenem serviserju(zanalašč nebom navedel kateremu in svoje delo opravi vedno dobro) dosedaj nisem z vozilom imel niti ene napake(razen enkrat se mi je posvetila lučka za izpušne pline, pa so napako tako odpravili z računalnikom), da bi obstal ali karkoli drugega :!: jaz sem z avtom več kot zadovoljen res 1.4 ni stroj za normalno vožnjo pa povsem zadostuje, pa ne nardim malo na leto cca 25 do 30k km. Tudi glede servisov 70.000 sit se absoultno ne strinjam, to je basurno velik znesek, povsem pa se strinjam s cenami serviso kot jih je napisal for in ki so tudi realni.

ti maš srečo ;)

lp

Ma kakšno srečo?
Avto je večinoma narejen iz enakih delov. Dobro....med letniki so razlike, ponavadi na boljše.
Ne gre tukaj za srečo! Gre za dosledno vzdrževanje avtomobila.

To je isto kot če bi rekel: "Ej, ti pa ne smrdiš, ti imaš srečo" :roll: nima srečo, redno se stušira in skrbi za osebno higijeno! To je to!!!

Drugač pa....acid, lepo si to napisal, prav pogrešam malo takšna stališča, ker se mi zdi da že vsi nergajo čez pooblaščene servise. Res je da je teško dobiti pravega....malo se je treba potruditi pa poiskati servis ki kaj velja.
Mimgrede, zanima me kjermu ga voziš? (kar na ZS)

deyann
Nov uporabnik

Napisal/-a deyann Sr sep 20, 2006 5:47 am

For je napisal/-a:
xyxyxy je napisal/-a:-plastični valer pri zobatem jermenu
-kondenz v cevi oduška
-2X komplet elektronika
-nekaj grelcev in cevi
-pokrov zračnega filtra
-krmilnik ABS-a
-vzmet
+ene par stvari, ki se jih ne spomniš

In tebi se to zdi normalno? Tebi je vseeno, ker so bila popravila zastonj, vendar je to pod vsako kritiko. Toliko napak bi pričakoval pri 10 vozilih ne pa pri enem.

Govorim o odnosu Volkswagena do svojih strank...to se mi zdi pošteno...

Meni se zdi normalno, dokler ne vidim še en tak točen in pošteno napisan seznam konkurence, npr.307, C4, Stilo, corola...

Na podlagi česa ti trdiš da to ni normalno? Imaš podobne podatke od konkurence? S čim ti primerjaš moj seznam servisov in okvar? A je kdo kje napisal kaj podobnega!?

maniac...
Nekaj od tega kar si napisal je res. Res je pa, da so tisti ki so sami servisirali svojega golfa "popušili", in so vse te okvare morali plačati iz svojega žepa. Jaz pa nisem! In to se mi zdi bistvo vsega!

Plastični nosilci ne zmrznejo!
Ostalo kar nakladaš o olektroniki in ugašanju-crkavanju je povezano s tem napakam ki ih je VW odpravil na svoje stroške. Vse to kar si omenil je pri meni zgodovina, in že 70.000 km se nič podobnega ni zgodilo!

Pametujete v prazno...a ste mogoče imeli kakšen avto od 000 km pa do npr. 150.000 km? A ste pripravljeni napisati, tako kot jaz, vse te stroške in okvare na avtomobilu?
A ste, toliko pošteni?

Pa na koncu....dajte še enkrat klikniti, in še enkrat prebrati vsa mnenja (in ankete na vseh treh forumih) pa boste videli da je večina zadovoljna s tem motorjem. 8)

no ti si hotu met še kšn podatk od konkurečnih avtomobilov. zdej kako je z ostalimi, k si jih navedu, ne vem. moja mami ma corollo, 2.0 (90KM turbodizl) pa je zdej str..em februarja bo 3 leta. no uglaunm nč ni mela servisa do zdej. voz ga na redne servise in do zdej je blo vse okej.
edino kar je bil problem, je to da ji je šla žarnca uspred na npr. 4 mesce, pa so ji dal pol neki not, ker je bla prenapetost in ji žarnca ni šla več. tok o corolli.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr sep 20, 2006 8:10 am

pa kaj še kr bluzte neki v prazno, če vam pravim, da sem avto vozil izključno samo na uradni dervis (a2s) in nikoli nikamor drugač...za vsako pizdarijo sem tja tekel in vsako pizdarijo sem plačal kot nor!

če vi niste, super (poznam še vsaj 3 osebne primere, ki so sami plačevali za te serijske napake!!!), ne pa mi negirat mojih lastnih izkušenj!!!!!!!!!!!!!!! :x

jebeno vam sunce nepismeno :evil:

vse sem že parkrat napisal!

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr sep 20, 2006 11:14 am

maniac drugič se raje zapelji na Mariborski konec, boš veliko manj živcev pa sploh denarja zgublal, pa bo veliko bolši za naslednjič ti to toplo priporočam, imam izkušnje s temi pooblaščenimi servisi na Mariborskem koncu ;)

p.s. nimam sreče samo avto redno vzdržujem(včasih še preveč redno) in servisiram kadar je to potrebno, je treba met nek odnos do avtomobila :D
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr sep 20, 2006 11:23 am

No pod tole se podpišem, le da vozim Fiata. Servisiram ga na uradnem servisu, ki ni na fuš, ni pa pooblaščeni. Če vam avto crkuje, prvo kar je treba nardit je to, da po hitrem postopku zamenjaš serviserja. Ne pa da veselo gledaš, ko te nategujejo na suho in vedno voziš tja.
Dejstvo je, da mora redno in pravilno vzdrževan avto delat neglede na znamko!!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 20, 2006 11:04 pm

deyann je napisal/-a:
For je napisal/-a:
xyxyxy je napisal/-a:-plastični valer pri zobatem jermenu
-kondenz v cevi oduška
-2X komplet elektronika
-nekaj grelcev in cevi
-pokrov zračnega filtra
-krmilnik ABS-a
-vzmet
+ene par stvari, ki se jih ne spomniš

In tebi se to zdi normalno? Tebi je vseeno, ker so bila popravila zastonj, vendar je to pod vsako kritiko. Toliko napak bi pričakoval pri 10 vozilih ne pa pri enem.

Govorim o odnosu Volkswagena do svojih strank...to se mi zdi pošteno...

Meni se zdi normalno, dokler ne vidim še en tak točen in pošteno napisan seznam konkurence, npr.307, C4, Stilo, corola...

Na podlagi česa ti trdiš da to ni normalno? Imaš podobne podatke od konkurence? S čim ti primerjaš moj seznam servisov in okvar? A je kdo kje napisal kaj podobnega!?

maniac...
Nekaj od tega kar si napisal je res. Res je pa, da so tisti ki so sami servisirali svojega golfa "popušili", in so vse te okvare morali plačati iz svojega žepa. Jaz pa nisem! In to se mi zdi bistvo vsega!

Plastični nosilci ne zmrznejo!
Ostalo kar nakladaš o olektroniki in ugašanju-crkavanju je povezano s tem napakam ki ih je VW odpravil na svoje stroške. Vse to kar si omenil je pri meni zgodovina, in že 70.000 km se nič podobnega ni zgodilo!

Pametujete v prazno...a ste mogoče imeli kakšen avto od 000 km pa do npr. 150.000 km? A ste pripravljeni napisati, tako kot jaz, vse te stroške in okvare na avtomobilu?
A ste, toliko pošteni?

Pa na koncu....dajte še enkrat klikniti, in še enkrat prebrati vsa mnenja (in ankete na vseh treh forumih) pa boste videli da je večina zadovoljna s tem motorjem. 8)

no ti si hotu met še kšn podatk od konkurečnih avtomobilov. zdej kako je z ostalimi, k si jih navedu, ne vem. moja mami ma corollo, 2.0 (90KM turbodizl) pa je zdej str..em februarja bo 3 leta. no uglaunm nč ni mela servisa do zdej. voz ga na redne servise in do zdej je blo vse okej.
edino kar je bil problem, je to da ji je šla žarnca uspred na npr. 4 mesce, pa so ji dal pol neki not, ker je bla prenapetost in ji žarnca ni šla več. tok o corolli.

Ti se najprej nauči citirati...da ne bo še kdo mislil da se sam sabo kregaš :P

Drugač pa.....bla,bla,bla...moja mami, moja babi, moja teta, moja sestra, moja...čirule čarule71504768512(%$(#!"&/$)&/(

Kakšen podatek si pa ti dal!? "uglaunm nč ni mela servisa do zdej. voz ga na redne servise in do zdej je blo vse okej. " TO JE PODATEK??? Kaj pa ti veš kaj je bilo na servisu? Še tvoji mami se sanje ne, kaj so na servisu zamenjali! Prosi mamico za vse original račune in ih napiši gor. Pa se lahko pogovarjamo o "podatkih" :roll:

Mimgrede, vozniško že imaš? Ili se še s kolesom furaš okrog?

Pa če si glih citiral tisto o poštenem odnosu Volkswagna do svojih strank....malo tole preberi! http://forumi.siol.net/showthread.php?p=1025239

maniac.....tebi pa tudi dobro gre....glede na tvoj nick :roll: a te ni nič sram?

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Če sep 21, 2006 1:12 am

Fantje poskusite na tej strani pogledat zadovoljne in nezadovoljne lastnike avtomobilov in si poglejte njihove izjave. zraven so še smeškoti da se vidi kolk so zadoljni z avtom in kaj se jim je pokvarlo tud piše domnevam pa da so objektivni glede ocen.

aha še stran povem: http://www.carsurvey.org/modelyear_Volk ... _1998.html

je pa po letnicah in pa tud po znamkah in modelih tako da ne bo veliko problemov 8)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če sep 21, 2006 7:12 am

sram?

z razlogom sem se razkuril

kakšno zvezo ima pa moj nick s čem?

lp :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 21, 2006 9:33 am

dejstvo je, da so golfi totalno overrated.

golf2 diesel, k vis zanjga pravijo, da je narejen kot tank in nevemkaj se vse...
poznam vec ljudi, ki so v golfa 2 zmetali precej prevec denarja pa je bil se zmer korit z istimi problemi po tem. kar je pa po dvojki, je pa samo se slabse.

sej ne recem golf je ok avto, samo je veliko veliko bljsih avtomobilov.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 21, 2006 4:49 pm

Tudi jaz sem polota vozil vedno le na pooblaščene servise (na različne) in ne k fušarjem. Tako da nevem od kje nekaterim ideja, da smo bili sami krivi, ker nismo vozil na pooblaščene servise. :roll:

Pa še to: Nevem zakaj ste nekateri tako veliki privrženci določenih znamk avtomobilov (ne govorim samo o VW "fanih") in boste svojo znamko zagovarjal do konca, tud če vam avto malo manj kot razpade. Glede na to, kako smo včasih zmanipulirani in medijsko zbombardirani iz strani velikih korporacij, si le te ne zaslužijo, da jih podpiramo za vsako ceno. Tudi jaz zase lahko rečem, da sem "zmanipuliran", ker prisegam na mazdo in na japonce nasploh. Ampak, če se mi bo le ta zaradi česa zamerila, bom to tudi povedal kaj, kako in zakaj, in verjetno bi v tem primeru tudi zamenjal znamko (upam, da do tega ne bo prišlo :P). V nobenem primeru ne bom tiho, tako kot lastniki nekaterih prestižnih avtomobilskih znamk (mislim, da mi jih ni treba naštevati), ki ne bodo nikol imel toliko j**c, da bi priznal kakšen "crap" je v resnici njihov avto, ko je več na servisu kot na cesti.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov