sonček je napisal/-a:kromfelna je napisal/-a:Raje avto, liter al pa dva benza na 100km več, pa je to to. 500sit odtehta razliko v vožnji. Preveč ekonomično mi dizlaši delujete. Vedno bi šparali. Ste do zdaj že dosti prišparali? Če še pri ostalih stvareh gledate tako na tolar, bi pa že lahko prišparali toliko, da bi si privoščili kulturn avto namesto traktorja in pozabili stare golfe dvice. --------------------------- Samo da je dizl. Šparam. Nekaj si bom kupil.
Naj te opomnim, da ni tako slabo imeti diesel motor. Sam sem imel bencinarja z njim toliko prevozil da sem dal za bencin cca 300 tsit nato sem kupil dizla poraba oz. stroški so se prepolovil na 150 jurjev. In le zakaj bi imel benca. Pač eni imamo radi dizle eni bence. Vsak pa ve kaj sam hoče in kaj se mu splača
lp
alesh666 je napisal/-a:407 SW 2.0 HDI sport
Povprečna na tank od 8,0 do 8,6.
Ko se zjutraj npr. vozim namesto v LJ v Trzin čez Mengeš iz Kranja mi poraba pade tudi za cel liter (povprečna / tank).
Če bi se uspel izogniti avtocesti za 1 cel tank, poraba ne zleze čez 8,0. Čez 8,0 leze zaradi avtoceste, kjer pod 170km/h redko kdaj vozim.
Če primerjam z bencinarjem ki sem ga imel prej, je povprečna poraba na tank isto sranje... trenutno je le tank 2 jurja cenejši... kar mi je pa pri 150.000 SIT goriva na mesec irelevanto...
Lp.,
A.
alesh666 je napisal/-a:407 SW 2.0 HDI sport
Povprečna na tank od 8,0 do 8,6.
Ko se zjutraj npr. vozim namesto v LJ v Trzin čez Mengeš iz Kranja mi poraba pade tudi za cel liter (povprečna / tank).
Če bi se uspel izogniti avtocesti za 1 cel tank, poraba ne zleze čez 8,0. Čez 8,0 leze zaradi avtoceste, kjer pod 170km/h redko kdaj vozim.
Če primerjam z bencinarjem ki sem ga imel prej, je povprečna poraba na tank isto sranje... trenutno je le tank 2 jurja cenejši... kar mi je pa pri 150.000 SIT goriva na mesec irelevanto...
Lp.,
A.
jony je napisal/-a:polo sdi dolge relacije 5 l, mešano 5.5 l/100km. Smo pa ta vikend sprobal avto od kolega bmw 530d letnik 2002 (prejšnji model), ročni menjalnik, povprečna poraba pri normalni vožnji 6.8 l/100. to pa je stroj in šparovček
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov