Nasveti in napotki ter povpraševanja...

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po feb 05, 2007 2:20 pm

Pozdravljeni,

je minilo kar nekaj časa odkar sem vam posredoval zadnjo informacijo glede mojega avta, to pa zato, ker sem se najprej šel zdravit v psihiatrično ustanovo(šala), ker ga avto zopet serje sto na uro. Vse napake ki so jih že odpravljali, so se ponovno pojavile (ropot v armaturi, vrata niso v liniji,...) :evil:

No po moji ponovni reklmaciji so zopet začeli popravljati avto, vendar na tak način, da mi je postajalo slabo (so mi dovolili biti zraven):

- ropot v predelu armature: ugotovili so, da ropota neka plastika na podvozju. Njihova rešitev je bila nekakšno podlaganje te plastike, ki pa ni obrodila sadov

- moteč zvok ob delovanju gretja/ hlajenja. Za to napako (sliši se precej glasno pokanje) nimajo razlage

No ker mi je celotna zadeva požrla še zadnjo zalogo živcev, sem reklamacijo naslovil na Porsche Slovenija z dne 13.12.2006 in sem do danes prejel le obvestilo, da so mojo reklamacijo začeli preučevati in zbirati dokumentacijo.

Seveda je zakonski rok za odpravo napak 45 dni že pretekel in jutri zadevo dokončno prevzame moj odvetnik.

Torej kakšne so moje možnosti oz. ima že kdo kakšne podobne izkušnje?

Imam seveda vse zapisnike, vidne napake so poslikane...

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To feb 06, 2007 11:38 am

Kaj res nihče ne ve, kakšne možnosti imam? Danes so me klicali iz Porsche Slovenije in me povabili na dodaten pregled vozila, pa sedaj ne vem ali naj na to pristanem ali ne!!?? Za vsak odgovor bom hvaležen.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage To feb 06, 2007 12:31 pm

scottie je napisal/-a:- moteč zvok ob delovanju gretja/ hlajenja. Za to napako (sliši se precej glasno pokanje) nimajo razlage

Če boš kaj zvedel glede tega zvoka prosim napiši tukaj na avtomobilizem, ker se mi pojavlja enak problem (če to sploh je problem) pri Altei 2.0TDI (103KW).

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To feb 06, 2007 2:14 pm

scottie je napisal/-a:Kaj res nihče ne ve, kakšne možnosti imam? Danes so me klicali iz Porsche Slovenije in me povabili na dodaten pregled vozila, pa sedaj ne vem ali naj na to pristanem ali ne!!?? Za vsak odgovor bom hvaležen.

Upam, da si zahteval zamenjavo vozila?!!!!

Joj pa res nisi imel sreče z nakupom.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To feb 06, 2007 2:21 pm

Tamara, zahteva za novo vozilo je bila podana že takoj na začetku, pravkar so me obvestili, da bo pregled 14.2.2007, kjer pa bosta navzoča moj odvetnik in pa sodni cenilec, ki bo podal svoje mnenje in po njegovih besedah, naj ne bi bilo nobene dileme v mojo korist, pa vendar enkrat sem se že opekel. Vas obvestim o nadaljnem poteku.

Če pa ima kdo še kakšno izkušnjo, je vsak predlog dobrodošel.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr feb 07, 2007 7:44 am

scottie je napisal/-a:Tamara, zahteva za novo vozilo je bila podana že takoj na začetku, pravkar so me obvestili, da bo pregled 14.2.2007, kjer pa bosta navzoča moj odvetnik in pa sodni cenilec, ki bo podal svoje mnenje in po njegovih besedah, naj ne bi bilo nobene dileme v mojo korist, pa vendar enkrat sem se že opekel. Vas obvestim o nadaljnem poteku.

Če pa ima kdo še kakšno izkušnjo, je vsak predlog dobrodošel.

Ti samo vztrajaj pri novem vozilu. Napake so "odpravili", pa ni nič bolje. Očitno so nesposobni. Avto imaš v garanciji, vztrajaj pri zamenjavi vozila! Srečno.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr feb 07, 2007 8:27 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:
scottie je napisal/-a:- moteč zvok ob delovanju gretja/ hlajenja. Za to napako (sliši se precej glasno pokanje) nimajo razlage

Če boš kaj zvedel glede tega zvoka prosim napiši tukaj na avtomobilizem, ker se mi pojavlja enak problem (če to sploh je problem) pri Altei 2.0TDI (103KW).

Kako da nimajo razlage?

Kakor jaz vem in mislim, da to že skoraj vrabci čivkajo, je to standardna napaka Pri nekaterih novejših climatronicih pri VW, mislim pa da seati nimajo drugačne. Sliši se, kot da bi tiktakala bomba :twisted: . Mislim, da se zaradi te napake menja celoten sklop loput od klime.
Slika

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Sr feb 07, 2007 8:48 am

Hej hvala za nasvete. Mate citiram zapisnik podjetja AVTO ÖRI, ki je pooblaščeni serviser za vozila Seat in kjer je bil avto kupljen:

Za nenavaden zvok ob hlajenju/gretju klimatronike pa nimamo ustreznega odgovora, razen že znanih stvari, to je da se blago sliši ob vklopu. Zvok mogoče prihaja iz krmilnika klimatronike, vendar to ni potrjeno.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr feb 07, 2007 8:57 am

Tamara je napisal/-a:Ti samo vztrajaj pri novem vozilu. Napake so "odpravili", pa ni nič bolje. Očitno so nesposobni. Avto imaš v garanciji, vztrajaj pri zamenjavi vozila! Srečno.

tako je vztrajaj pri zamenjavi!!! Good luck ;)

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe mar 09, 2007 1:00 pm

En lep pozdrav po dolgem času tudi od mene. Moj avto si še vedno ogledujejo "strokovnjaki" na servisu in v torek grem zopet na pogovore. So me vsi zadovoljni klicali na ponoven ogled vozila (zadnji dogovor je bil, da želim izpravno vozilo, tako kot je bilo novo. O novem avtu zaenkrat ne želijo niti slišati) in glej ga hudiča, razen plastik ki so nove je vse ostalo še slabše kot je bilo. Vrata tok štrlijo, da sva z odvetnikom mislila da so odprta... So se pa celo pohvalili, da so opazili neko napako na prednjih desnih vratih in so jih brez moje vednosti pobarvali!!! Kako so uslužni, samo ne vem, zakaj mi te napake niso pokazali?? :!: :?: Skratka, avto sem jim pustil tam in čakam na naslednjo ponudbo, mogoče mi bodo pa cel avto pobarvali. :P
Aja, na moje vprašanje zakaj je bila potrebno nastaviti podvozje na novem vozilu je g. Öri izjavil, da so pač v prekmurju tok slabe ceste. :har

DJ Dry Visage, glede napake pri klimatronicu pa ti bodo na servisu naložili novo verzijo softwera in naj bi bilo potem o.k.

Toliko zaenkrat, vas obvestim ko bo kaj novega

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 09, 2007 3:18 pm

Občudujem tvojo potrpežljivost. Jst bi že zdavnaj pršla k njim s kakšnim orodjem :evil: .

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 09, 2007 4:10 pm

Tista "napaka" na vratih pa je bila najverjetneje neprevidnost uslužbenca, ki je ruknil avto. To sklepam po tem, da nisi vedel za napako.
Ne pogovarjaj se več, zahtevaj novo vozilo, sicer pa ta vprašanja naslavljaj na advokata.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po mar 12, 2007 12:11 pm

Pozdravljeni,

no jutri bo pomemben dan za "strokovnjake" ki se odločajo kaj bodo naredili z mojim avtom.

Tamara, drugega kot biti potrpežljiv in vljuden, ter vse delati po črti zakona ti ne preostane, če želim oditi kot zmagovalec. Verjemi, da sem tudi že jst imel kakšno orodje v rokah in se marsikaj drugega.

Bass, skozi celoten proces je prisoten moj odvetnik, vprašanja sem postavil zato, ker določene stvari tudi po zakonu niso povsem jasne in sem se po nasvet obrnil na ta forum, če ima mogoče kdo kakšne podobne izkušnje. Mislim, da se nek uporabnik foruma glede svojega vozila prepira že 1 leto, njegove napake so bistveno hujše kot moje, pa do danes še ni uspel.

Sem pa zagotovo prepričan, da naši zakoni bolj ščitijo prodajalca kot pa nas kupce. Oni imajo miljon nekih možnosti, nam na koncu ostane le tožba. Primerov, ki so podobni mojemu pa je na sodišču toliko, da bi na vrsto prišel če nekje 2-3 leta.

In še to, prodajalec lahko izpodbija oceno sodno zapriseženega cenilca, na podlagi česa ne vem. Zakaj pa potem imamo te cenilce, če pa njihovo mnenje skoraj da ne velja, seveda ko ni v prid prodajalcem.

Toliko za enkrat.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po mar 12, 2007 12:14 pm

Glede onega uporabnika (afric-a) si poglejte na preverjeno, se mi zdi da bo jutri ob 20.00

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To mar 13, 2007 10:19 am

Si bom sigurno pogledal ta prispevek, me prav zanima kaj bodo imeli za povedati vodilni možje Citroen Slovenija. Mogoče bom pa izvedel kakšno uporabno stvar, ki bo tudi meni pomagala.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če mar 15, 2007 2:08 pm

Pozdravljeni,

no v torek so "strokovnjaki" pozabili da imamo sestanek :ue , tako da se dobimo danes. Mogoče so mi pa cel avto pobarvali, pa do torka še ni bil suh. :twisted: Skratka ko bo kaj novega vas obvestim.

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o To avg 25, 2009 7:05 pm

scottie je napisal/-a:Pozdravljeni,

no v torek so "strokovnjaki" pozabili da imamo sestanek :ue , tako da se dobimo danes. Mogoče so mi pa cel avto pobarvali, pa do torka še ni bil suh. :twisted: Skratka ko bo kaj novega vas obvestim.

kako se je izšlo vse skupaj...je še vedno prisoten ropot v armaturki?

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o Sr avg 26, 2009 5:56 pm

ne je kr ropot...sliši se ko maš ugasjeno klimo ter radijo...zanimivo je to da zjutraj tega zvoka ni...potem ko pa je avto ždi na soncu cel dan pa se pojavi....najprej pri cca 3000 obrati...kasneje pa že tud pr 2500-2800 obratov

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr avg 26, 2009 6:51 pm

No to tudi mene zanima, kaj so uspeli naredit glede te Alte-je FR - čeprav glede na vse opisane napake nebi dal roke v ogenj, da ta avto ni bil razbit. Sodeč po parih podrobnih pregledih, pa tako ali tako Seate zadnje čase tako sestavljajo, da avtomobil dejansko zgleda tako, kot da je bil razbit in slabo sestavljen - boh ne daj da prilepim še enkrat slike svojega Leona, kako leze zadnji odbijač dobesedno narazen in kako tudi havba stoji...

Tako, da bi uporabnika scottie resno prosil, da poroča o tem kako so zrihtali glede tiste Alteje, saj imam sam po menjavi dvomasovnega vztrajnika, kroničnem crkovanju žarnic in menjavi glavne računalnike, 3x zaporedni odpovedi klime ponovno probleme z avtom: voziš povsem nomralno, avto ugasneš, motor se ugasne, nato pa slišiš noter zvok, k da bi mačka za rep potegnu - nekaj ne ravno zacvili ampak naredi NJIIIIIAAAAOOOOOOO. :roll:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr avg 26, 2009 7:55 pm

kael a nisi ti neki časa tko priporočal seat-a.....
Sreči se tkrt nisem odloču za seat-a....
Bi pa tut jst rad slišal kako se je zgodba razpletla
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov