Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Komet
Nov uporabnik

Napisal/-a Komet To jul 10, 2007 10:35 pm

Mgajvr je napisal/-a:lej js grem jutr do mehanika delat veliki servis na škodo oktavijo, pa sm modela vprašu kaka je razlika med oljem shell in aral, pa mi je zatrdil da nobene. da olje je enako samo embalaža pa firma so različne. koliko tega je res pa nebi vedu. me pa zanima koliko stane ta servis?? Menjava jermenov, vodne črpalke, šponarja pa olja.
Pri popoldancu 330€ pred enim mesecem. Menjani jermeni, napenjalci, vodna pumpa,en semering ki je puščal, filtri in olje mislim da sem napisal vse.

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn Sr jul 11, 2007 8:53 am

Mgajvr je napisal/-a:lej js grem jutr do mehanika delat veliki servis na škodo oktavijo, pa sm modela vprašu kaka je razlika med oljem shell in aral, pa mi je zatrdil da nobene. da olje je enako samo embalaža pa firma so različne. koliko tega je res pa nebi vedu. me pa zanima koliko stane ta servis?? menjava jermenou, vodne črpalke, šponarja pa olja.

Info za Golf IV 1.9 TDI,letnik 03 sem pred dobrim mescem,ko sem delal servis pri Avto Jarcu dal skor 600€.Menjano vsi jermeni,sponerja,vodna,zracni,bencinski filter,hladilna tekocina.Ostalo sem porihtal sam.
Zal nisem zasledil kam mislis it delat servis,ampak tukaj mas primerjavo.Ce gres na pooblascenca zahtevaj predracun za servisno storitev pa bos tako do centa vedel kolko bi prislo za tvoj avto.
Lp,Dejan

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jul 11, 2007 9:47 am

Acid: pa si zahteval, menjane dele s seboj? Glede na slisamo o tem servisu, bi se jaz konkretno prepričal, da je bilo res vse to zamenjano.

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Če jul 12, 2007 9:57 am

@ hladni
na felne ne dam dosti mam navadne, spojlerja nimam in tudi nekih tuningov ne mislim delat avto imam da bi mi kar nakbolj dobro in tudi z najmanj stroški služil. Zakaj bi pa plačal za eno stvar toliko več če je po sestavi po komplet specifikaciji ista. Kar se tiče olja je pa en zlati pregovor ki pravi "kdor na olju špara ne prišpara". Se strinjam s tem. Vprašanje pa je če je res cena vedno merilo kvalitete?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So jul 14, 2007 3:08 pm

servis je bil 300 euro pr enmu dobrmu mehaniku. samo brez vodne pumpe

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So jul 14, 2007 5:28 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst menjam olje na 7500km. Vsaj vem, da maže mašino.

jaz tud na 8000 ;) pravi balzam za masino

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne jul 15, 2007 12:38 am

Jaz zelo pazim na svojo staro kripo, pa menjam na 20.000, torej nekaj ne gre skupaj. Pretiravanje ne koristi, letno delam ene 30.000, noter dajem sintetiko (ELF Synthese 5W50 in polovico STP že od nekdaj - Samming BTC). Pri 260.000 km ni sledu žrtja olja. Temperatura olja je skoraj vedno okoli 90-100°C, voda 70-90, tako hladni so šestaki. Paziti se splača na kvalitetne filtre (MANN imajo v AC v Ljubljani). Za dizeljne so dve teorije, ali menjaš na 15K km, ali pa vzameš boljše olje in na več km. Boljše olje in več km gresta skupaj samo z veliko km na leto, drugače je boljše menjati na 15K. Pogostejše menjave obremenjujeo okolje in žep, toliko let, kolikor zdrži mašina ob rednem nadzoru, ne boste imeli avtov.

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn Ne jul 15, 2007 8:01 am

Kael je napisal/-a:Acid: pa si zahteval, menjane dele s seboj? Glede na slisamo o tem servisu, bi se jaz konkretno prepričal, da je bilo res vse to zamenjano.

Ne,menjan stari (odpadni) material sem pustil tam.Ja tud zajeto v ceni par € nanese.Zdaj kar se tice servisa,kar je vidno sem preprican,da je bilo menjano.Poznam svoje dele na motorju.Nekaj za lazje prepoznavanje sem si celo oznacil,da preverim :twisted: Torej sem preprican v 80%,zobatega pa spanerje nisem preverjal,ker se mi ne da razdirat.Ampak jaz bi reko,da je vse tako kot mora biti.
Tak pa nebi pelo k njim,ce nebi bil to glavni servis.Ker avto je na 3,5 letih torej niso potrebni vec pooblasceni serviserji.Ampak na koncu,ko sem zbiral cene po avtotrgovinah bi na delih+delo prisparal 50-100€ brez garanciije.To pa ni neki dnar,ce delas ravno glavni servis ;)
Pa avto so mi z vodo oprali pa na sonce ven,da so pol bli fajn vlki fleki od kaplic.Tak,da recite naj vam raje dajo umazanega :roll:
Lp,Dejan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov