Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So feb 03, 2007 1:56 am

Navedena olja so namenjena španjolcem in jugu Italije, oglej si navodila za naše klimatske pogoje. Uporaba takih gradacij je v naših klimatskih pogojih je škodljiva, pa če se na glavo postavite. Pri nas je primerno 5W50 ali 10W50 ali slabše 10W40 pri ponoči -8 in podnevi do 40°C. Kdor maže ta vozi. Italijani pač ne slovijo po dobrem olju, še manj po motorjih, imajo pa razumne cene in performanse za vložen denar, pa naj bodo Fiatovci kakorkoli užaljeni. Za iztrošene motorje se uporabljajo dodatki, ne pa gostejša olja. Gostejša olja še poslabšujejo mazanje hladnega motorja. Morebiti zato malo manj pušča, ampak to ne more biti nikoli argument za gostejše olje, zadihtajte že te boge mašine. Propagiraje antitehnike ni doraslo strokovni debati na forumu.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 03, 2007 7:12 am

mislim da nimaš vse čist prav. jaz sm meu vse sorte avtov ampak ti moram povedat da so ravno italijanski motorji najbolj u redu in z najmanj težavami. z njimi imam najmanjše stroške. ne vem mogoče slučajno ampak če več avtov probaš ne more bit slučajno. da ne govorim o plehu ki je neuničljiv glede rje. to ni hvaljenje ampak sam moje izkušnje. ne rečem pa da so drugi avti slabi. nasprotno. ampak meni je glupo ko nekdo piše nasplošno o kvaliteti vozil na nacionalnem nivoju. lahko da je ena znamka boljša ena slabša . ker italijani majo tudi kake druge avte. mogoče ferarije ,pa valjda ne boš reku da so tud zanič.
jaz tud poznam par ljudi ko so jim se citroeni razpadali in na reno meganu leto in pol star avto , poknil jermen od ventilov in glih je potekla lepo garancija, tako da je možakar moral vse sam plačat, ampak zato niso vsi slabi. to se dogaja na mercedesih in na bilo katerih vozilih. pač napake zaradi premalo testiranih avtov.
glede olj se tudi ne bi strinjal. glih selenija ma precej u redu olja. maš tudi boljših ampak zelo malo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 03, 2007 9:22 pm

Mojih navodilih piše:poleti (nad10 stopinj) 20w50 pozimi (pod 10 stopinj) pa 10w40.

Drgač pa se zdej not pretaka olje ELF PRESTIGE 10W40.

1.6D motor
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov