Nasveti in napotki ter povpraševanja...

franci1
Nov uporabnik

Napisal/-a franci1 Ne mar 18, 2007 3:12 pm

abbe je napisal/-a:dj te zj se men pomagat prosm!

kujpu sm avto u nemciji in so mi tm nardil servis.menjava olja,filtr.zj pa bi rabu pocas mjhn olja nalit k ga avto neki mjhnga popije(tdi)notr so mi nalil olje 5W-30 longlife predvidevam da castrol(po nalepki).servisni interval je pa na 30000km.zj me pa zanima kasn olje nj kupm?mam pa motor 1.9tdi 131ps.

a bi ta biu uredu http://www.bolha.com/oglas2182753

u knjigi pise da olje za long life service more ustrezat specifikaciji vw 506 01.tazga pa nkedr ne najdem

prosm za resn odgovor

Zadaj na tem olju iz oglasa piše, da odgovarja specifikaciji 506.01 in SAMO olja po tej spacifikaciji lahko nalivaš noter.
Torej, razen, da je to olje na Bolhi drago, je to pravo olje za tvoje vozilo
:)
LP, Franci

franci1
Nov uporabnik

Napisal/-a franci1 Ne mar 18, 2007 3:17 pm

mahi82 je napisal/-a:kakšna se vam zdi cena 6,7€ za Castrol TXT Softec 5W40 preko Bolha.com.
A mislite da je to kakšen nateg? Kako naj se prepričam, da mi tip prodaja pravo olje?

Vsi ti tipi prodajajo prava olja, samo da so kupljena drugje v Evropi in niso namenjena za naš trg ( na jezo naših distributerjev- včasih uvoznikov ).
Tudi cena je čisto normalna za prodajo po internetu :lol:
LP, Franci

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po mar 19, 2007 9:24 am

LD olja so primerna za motorizirane urejene države z avtocestnimi povezavami, kjer se ljudje vozijo v službo na daljših relacijah s konstantnimi brzinami. Tako je za VAG pri nas veliko bolje menjati na 15K km in to standardno olje, ne LD. Pri LD programiranju šteje kilometre in število vžigov. Vsak ima svojo sliko o zanesljivosti firm, ki prodajajo olja. Osebno imam najslabše izkušnje s Castrolom in to z najbolj slovečo serijo RS10W60, zelo drag in se rad razklofa, tudi hladen ne utihne takoj. Castrol tudi nima svoje rafinerije. Močni so Fina (Italijani-Holandci) in francozi (Elf, Total). Največ vlagajo tudi nemci, npr Aral in Mobil. Tekmovalna olja so npr Motul, ki je tudi pregrešno drag in zaostaja po klasifikacijskih kodah, to težje razumem, na dirkah je uspešen, ampak to ni vsak dan, eno leto in zima in poletje z istim oljem . Novejše VAG mašine imajo noter ta novega ELFa, kar je presenečenje. Olja 0W40 se ne smejo dajati v avte, izdelane pred letom 2000, vzrok so materiali ležajev. Pa še to ne velja za vse firme. Sem imel nekaj časa dva avta, enega starejšega in sem vlival LeClerckovo polno sintetiko, boljša je od vseh slovitih firm. Na nemških forumih trdijo, da se izredno obnese tudi v Hondah. Kolikor mojstrov, toliko teorij o oljih, zato se ne prepirajte.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov