Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Barbish
Nov uporabnik

Re: Uradni servis Porsche ljubljana

Napisal/-a Barbish So jan 21, 2017 3:05 pm

Naj še jaz nekaj napišem o Porsche Koper. Poskušam biti čimbolj objektiven, sprašujem tudi za nadaljnje nasvete.

Dejstva o vozilu:
- do 106.000km je bil avto vedno servisiran na uradnem servisu
- pri cca 140.000km mi je avto parkrat pocukal, nakar mi je skurilo vžigalno tuljavo, katero sem menjal sam, avto je še vedno kdaj pocukal, vendar me takrat to ni ne vem kaj dosti skrbelo - z drugimi besedami, naučil sem se ga vozit
- pri cca 160.000km sem vgradil sistem za plin
- pri istih kilometrih sem že drugič zamenjal vžigalno tuljavo pri privat mehaniku in nove kable
- na uradnem/neuradnem servisu, kjer je avto bil servisiran sem vedno zahteval originalne dele, ki so sicer dosti dražji, vendar avto mi je orodje, zato sem se sam odločil, da mi dražji dele ne bom gledal kot strošek
- po menjavi druge vžigalne tuljave je avto cukal vedno bolj - ko parkrat pocuka, mi vrže v SAFE MODE (avto je potrebno ugasniti, potem nekaj časa spet dela)
- šel sem k privat mehaniku, menjal sem praktično vse, novo original pumpo bencina, menjal cevke, filtre, svečke, olja, etc, nobene razlike v delovanju avtomobila.
- prosim privat mehanika za nasvet - pravi mi, da lahko menjavama vse po tekočem traku, da naj raje peljem na uradni servis, kjer sigurno vedo, kaj je problem. To sem tudi storil.
---------------------------------------------
Tukaj se začnejo dejansko problemi s ponudnikom servisa:
- August 2016: avto pripeljem na servis, povem kaj se dogaja. Serviser v Kopru gre na vožnjo in reče, da avto dela. Prosil sem ga, če ga lahko jst peljem za 15min, da mu pokažem, da to ni res, da ko je motor obremenjen, da se to najbolj pojavlja. Po 15minutah vožnje sem končno ga spravil v SAFE mode, in v takem stanju sem ga tudi pripeljal v delavnico
- Postavljena diagnostika: verjetno so ventili, ki ti jih je plin uničil, motor bo potrebno odpreti
- čez teden pripeljem avto za 14 dni na servis in grem na dopust
- dobim klic na morju: ventili so kot novi, mašino smo odprli, vidimo, da so načeti batni obročki. Vprašam za ceno popravila: 1200€
- odločim se, da pač avto popravim, ker je vse ostalo kot novo + praktično že vse sem pred obiskom tega servisa zamenjal
- vprašam, zakaj so batni obročki slabi: odgovor - imaste tudi slabo ketno, kar je lahko tudi to posledica, da ni bilo pravilnega izgorevanja, zato avto cuka. Se pravi, najprej je bil plin kriv za ventile, pa niso bili ventili, potem je ketna (ki je bila iz njihove strani menjana pri 106000km) kriva, da je slabo izgorevanje in posledica so obrabljeni batni obročki? Tukaj že DRUGIČ so brcnili v temo
- pridem iz morja: menjali so praktično vse, tudi ketno, napenjalce, tesnila, praktično renovirali motor -> CENA 1700€
- vprašam, če so avto potestirali, če dela? Odgovor, vse je v redu, kot mora biti.
- že ko sem avto prevzel, se mi je zdel len, po par dneh vožnje, isti problem.
- dali so mi 2 leta garancije
- oktober - spet neznosno stanje, pridem na servis da uveljavljam reklamacijo
- avto 14 dni na servisu
- pridem po avto - menjali smo vžigalno tuljavo (4.ič!!) in kable, ki so bili novi (med prvim in drugim servisam je avto imel narejenig 4000km, kar je neznosno, da gredo kabli in tuljava). Ker je bil avto pod garancijo, nisem uporabljal plina.
- spet uveljavljam reklamacijo in jim povem, da skurjena vžigalna tuljava je posledica in ne vzrok
-------------------------------
zdaj je Januar, v ponedeljek spet uveljavljam reklamacijo. Bil sem pri njih, in jih vprašal, kako zdaj naprej, in kdo kaj plačuje, kar se bo naslednje naredilo na avtu. Pravi serviser - verjetno so injektorji, to plača lastnik avta. To je dodatnih 1000 + delo. Sem mu lepo povedal. Glejte, učiste se na mojem avtu, računali ste mi 1700€ in niste odpravli težave, zdaj pričakujeste, da to jst krijem. Tega ne bom naredil, ker se učit na mojem avtu in mi zaračunavat, to ne gre. Hkrati reklamiram delo iz Augusta 2016 kjer ste zagotovili, da je avto izpraven, kar NI. Ta isti človek, ker ne vedo, kaj bi naredili, me prosi, če lahko 2000km furam na plinu, da lažje diagnosticirajo problem - fora je v tem, da na plinu deluje vse brezhibno, problem pa je že 50.000 na bencinu, ko plina sploh še ni blo.
Zdaj pa še malo ozadje:
- avto vedno servisiran na uradnem servisu do 106.000, potem sem dva servisa naredil sam
- punca kupila podoben avto Junija 2016
- kolega kupil novega Superba November 2016
- vse to je šlo prek mene
-------------------------------------------------------------------------------------------
Skupaj: 57.000€ profita iz moje strani v zadnjih 5-ih letih

Kaj dobiš? Prst v rit po domače povedano.

Kaj še storiti?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So jan 21, 2017 6:29 pm

samo da sem prebral par stavkov sem vedel da gre za težavo z injektorji,... Zanimivo bi bilo uprašati servis ko so razkopavali zakaj jih niso dali ultrazvočno čistiti, saj je strošek zanemarljiv.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 21, 2017 7:47 pm

Pa si jih vprašal, če sploh poznajo tester in ali ga znajo uporabljat, ker večina napak pokaže sploh, če zasveti lučka, drugače se pa med vožnjo spremlja parametre.

To je za mene totalno neprofesionalno, otročje za tako firmo
Lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So jan 21, 2017 7:48 pm

Veliko pooblaščenih servisov ne vejo kaj delajo, ali pa delajo zato, da si skoz tam (evri).

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So jan 21, 2017 8:11 pm

O jao, še mene glava boli. Res na žalost verjetn dosti servisom ne obvlada zadev, sploh pa to ko eni kar jemljejo nove znamke zraven, a za moje pojme znanje ene znamke še ne pomeni, da je za drugo enako. Verjetno pa dosti tudi takih mojstrov, ki bi zadevo znali uredit, pa jim višji ne dopustijo.
Si morda razmišljal, da bi kaj čez mejo obiskal kak servis?
Kakorkoli že, upam da urediš.

Barbish
Nov uporabnik

Napisal/-a Barbish So jan 21, 2017 11:06 pm

@penny: ne nisem razmišljal o nobenem drugem servisu. Avto so mi Augusta meseca izvšili kot delujoče vozilo za kar sem plačal ogromno denarja (1700€). Dali so mi tudi 2 leti garancije. Po vseh pravnih zadevah, opravili dela niso pravilno, kar pomeni, da bi po mojem mnenju morali stvar popraviti na svoje stroške. Če bi imel jaz svojo firmo s tako uslugo, bi se še kako potrudil stvar urediti in priznal svojo napako. Zahtevanje, da moram za popravilo dodatno plačati iz svojega žepa, je čisto nerazumljiva. Avto ima 192000km, na tem servisu je bil, ko je imel 187000km. Se pravi, dobre 4000km je bilo narejenih. Za ta denar, bi pri neuradnem serviserju dobil motor z 20000,30000km skupaj z menjavo. Totalno nesprejemljivo je, da zahtevajo od mene dodatno plačilo. V glavnem, v ponedeljek poročam več.
Samo da dodam, da ne pljuvam in delam slabe reklame določenim: Porsche je do zdaj imel dokaj soliden odnos in več ali manj je bilo vse v redu. Res pa je, da do zdajšnje težave, vse ostalo je bilo pod tovarniško garancijo. Lahko da se motim, vendar ''dobro'' izkušnjo do zdaj, jo je ta totalno pokvarila. In zelo se bodo morali potruditi, da si povrnejo pri meni rezime. Očitno je, da ne vedo kaj delajo!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So jan 21, 2017 11:39 pm

Nič ne pišeš za kakšno vozilo gre, motor, letnik ..?

Drugače pa ja ....itak da ne vejo kaj delajo in najbrž tudi zaradi prevoženih kilometrov imajo pomisleke. Ni to več nov avto.. :?
Si pa naredil napako ker si po izteku garancije šel na nepooblaščen servis in ugradil plin. To ti otežuje pogajanje.

Jaz sem pred leti z Golfom IV marsikaj uveljavljal tudi ko je bil 5 let star. Odvisno pač ....od stranke, zgodovine servisov, koliko si vztrajen (tečen), kakšne argumente imaš. Ni bilo enostavno doseči popravilo na njihove stroške..... čeprav je Golf bil vedno na uradnem servisu.

Srečno! ;)

Barbish
Nov uporabnik

Napisal/-a Barbish Ne jan 22, 2017 10:21 am

Skoda Fabia 1.2TSI Monte Carlo, 86hp

Tukaj naj niti ne bi šlo več za pogajanje - plačal sem konkretno ceno, pa bodi si zaradi tovarniške napake (2x menjana ketna!), ali posledica starejšega avta in dotrajanega materiala (6let) ali tudi plin. Čisto vseeno je, zakaj avto ne dela. Avto je bil izdan iz servisa kot popravljen in testiran, kar še zdaleč ni tako. Če bi na začetku rekli, fuč so ventili, injektorji, tuljava, etc in strošek znaša 2500€ (dajem kot primer), bi verjetno razmislil o menjavi mašine ali mogoče tudi o prodaji avta z zelo nizko ceno. Ker pa jim človek verjame, ker naj bi bili profesionalci, pa te take stvari doletijo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 22, 2017 4:08 pm

To je isto kot bi pripeljal avto z hin kolesnim ležajem oni bi ti pa menjali gume, feltne potem haubo ti bi pa plačeval ležaj bi pa še naprej veselo tulil.
Zgleda, da imaš dovolj €

ps.: pred nakupom nisi nič po netu prebrskal o tsi-jih in njegovih problemih, ker ta motor je pravi biser napak, problemov in osebno ga tudi v kosilnici ne maram
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 22, 2017 5:44 pm

Kateri plinski sistem oziroma kit za DI vbrizg imaš vgrajen?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Barbish
Nov uporabnik

Napisal/-a Barbish Ne jan 22, 2017 9:44 pm

Glede TSI: avto je letnik 2011, tako da tiskrat ko sem kupoval, ni bilo še znanih problemov. Oznaka motorja je CBZA, kar pomeni, da gre za prve primerke pri Škodi. Naknadno sem ugotovil da je problem z napenjalcam od ketne, tako da je pod garancijo bilo to menjano, za druge stvari pa ne vem.

Glede sistema na plin: 30.000km narejenih z njem, tako da še daleč od tega, da sem si povrnil strošek vgradnje. Vgrajen je bil pri Plinex-u, sistem je ZAVOLI pro, tudi cena je kar konkretna.

Glede penezev (€): Kot sem napisal, avto mi je orodje. Bil je zelo pažen, vedno servisiran, originalni deli, najboljša olja, itd. Vse to je bilo delano premišljeno z razlogam, da mi avto odbrenka svojo živjensko dobo in mi služi. Vedno imaš dve možnosti. Ali daš nekoliko več na servise, ali pa avto pred 100.000km prodaš in kupiš nekaj drugega. Stvar odločitve.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov