Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda Po apr 30, 2007 8:38 pm

im nobody je napisal:
bolš preveč kokr premal Razz

bolje ne preveč pa tud ne premal ampak dlih med max in min. to bi bilo vredu hm doktorat imam že narejen tako, da še enga ne rabim

tut če je mal čez max nima ki nardit če je pa pod pa lahk marski nardi :twisted:

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po apr 30, 2007 8:41 pm

Eni ste pa res brihtni-brez doktorata.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

re

Napisal/-a aygo Po apr 30, 2007 9:13 pm

če je olja preveč tudi za katalizator ni dobro;

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Re: re

Napisal/-a mastr1 Ne maj 06, 2007 12:34 pm

Da ne bom odpiral nove teme glede olja: mene zanima, katero olje bi bilo dobro, da preprečim porabo olja? Sedaj imam v motorju TOTAL 7000 QUARTZ (nekej tazga), ki je 10/40, pa se mi zdi, da ga prekomerno žre. Motor se zdi v dobrem stanju, ne kadi preveč in tudi vonja po zažganem olju ne pušča za sabo. V original navodilih je priporočen olje 20/50. Se vam zdi pametno dati tako olje, da ne bi bilo problemov pozimi? Pa bi bila poraba kaj manjša po vašem mnenju.? Sedaj mi ga žre kak liter na 2500 km, avto pa je gof 2 D. Prevoženih (po števcu) pa 176000 km, čeprav ne verjamem tem kilometrom. Avto imam v lasti pol leta.
THX & Lp
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Pe mar 12, 2010 3:35 pm

Pozdrav

No ravno danes naredil servis.Serviser je novo olje dolil do maksimalke.V navodilih mi piše da kontroliram olje 15 minut po zaustavitvi.Zdaj če ga kontroliram po navodilih mi pokaže točno maksimalko,če pa kontroliram ko je popolnoma hladen recimo po 24 urah,pa mi pokaže slab centimeter nad maksimalko.
Pa kaj za boga je zdaj pravilno.Pogovarjal sem se z mehanikom ki mi je zatrdil da je to pravilno,saj nima veze kolk je olja ko je motor hladen ker takrat ne dela,važno pa je koliko je olja takrat ko motor dela,mislim takrat ne sme presegati maksimalko.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe mar 12, 2010 3:56 pm

Tudi min in max znaka na šibki imata določeno toleranco..
Tovarniško postavljena znaka ne določata čistega max in čistega min.

Recimo nekaj mm gor in dol nima take vloge, res pa je da je najbolje da je recimo na 3/4 med mericama.
LP

(Spregledal sem datume, olja imaš ravno prav.)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe mar 12, 2010 9:03 pm

mastr1 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme glede olja: mene zanima, katero olje bi bilo dobro, da preprečim porabo olja? Sedaj imam v motorju TOTAL 7000 QUARTZ (nekej tazga), ki je 10/40, pa se mi zdi, da ga prekomerno žre. Motor se zdi v dobrem stanju, ne kadi preveč in tudi vonja po zažganem olju ne pušča za sabo. V original navodilih je priporočen olje 20/50. Se vam zdi pametno dati tako olje, da ne bi bilo problemov pozimi? Pa bi bila poraba kaj manjša po vašem mnenju.? Sedaj mi ga žre kak liter na 2500 km, avto pa je gof 2 D. Prevoženih (po števcu) pa 176000 km, čeprav ne verjamem tem kilometrom. Avto imam v lasti pol leta.
THX & Lp

Ko je meni žrl tako bilokerga olja ( 5w30,10w40,15w40,0w30,...) mu tud 20w50 ni več pomagalo....rešla me je šele generalka.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe mar 12, 2010 10:57 pm

mastr1 je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme glede olja: mene zanima, katero olje bi bilo dobro, da preprečim porabo olja? Sedaj imam v motorju TOTAL 7000 QUARTZ (nekej tazga), ki je 10/40, pa se mi zdi, da ga prekomerno žre. Motor se zdi v dobrem stanju, ne kadi preveč in tudi vonja po zažganem olju ne pušča za sabo. V original navodilih je priporočen olje 20/50. Se vam zdi pametno dati tako olje, da ne bi bilo problemov pozimi? Pa bi bila poraba kaj manjša po vašem mnenju.? Sedaj mi ga žre kak liter na 2500 km, avto pa je gof 2 D. Prevoženih (po števcu) pa 176000 km, čeprav ne verjamem tem kilometrom. Avto imam v lasti pol leta.
THX & Lp

mam istega golfa 166k km prevoženih pa mam not olje 15/40 pa menjam olje na 15k km pa ga mi ne pade nivo olja niti na polovico med min. in max. Tako da probaj 15/40 pa boš videv samo pomoje bo tako kot ti je lisko povedal, da po generalki"diši"lp :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 8 gostov