Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Pe jun 22, 2007 8:26 am

Kok je takih ko se skos po zunanjem furajo okol (krožno Žale), ne morš verjet. Vsi pa pol čakajo na vključitev in ratujejo gužve. To da morš en izvoz prej it na zunajega pa prvič slišim, nekje so tolk skupaj da bi blo to čist dvomljivo na ker izvoz hočš it...

Najboljši so pacienti, ki se po zunanjem furajo cel krog okol z smerokazom da zapuščajo krožno :evil:

Glede prometne: ni blo nobemu nič in ste lahko veseli. Pleh se porihta...
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jun 22, 2007 11:04 am

Proton-Blaž je napisal/-a:Sem nardil izpit,da lahko vozim z starši (lahko opravlaš pr 16 že) zj pa sn bil star 17 pa sem vdignil izpit.Pa ne mislit da sem nek laik voznik.Pač on je bil kriv,škodo krije zavarovalnca in to je to.Sam men ni fora v stroških pa zavarovalnicah,men je škoda avta ker nevem če bo tko narjen kot je blo pred prometno...Drugač pa je vse cenilec napisal kj se vse nardi v glavnem nekje 15 ur dela je use skp...Nasledn mesec v glavnem peljem avto na popravilo.

Lep pozdrav

A zdaj ti je pa avta škoda? Prej bi misli, pa pustil toliko prostora, da se lahko normalno vključi... Te v avtošoli niso učili strpnosti in spoštovanja do drugih udeležncev v prometu? Pa sploh ni važno, kdo je kriv, na cesti ja za dva pametna vedno prostor, če je pa eden od njih kre*en, potem pa poka...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Pe jun 22, 2007 11:47 am

Popolnoma se strinjam s Kaelom. Če bi bilo več takšnih voznikov bi bilo manj nesreč :tomidelej:
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Pe jun 22, 2007 5:35 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Proton-Blaž, povej ti meni, glede na to da sta ble 2 špuri v rondoju, kakšen pa je bil izvoz? Sta se združli potem v eno na izvozu ali sta normalno leteli dve dalje?

Glede mladih šoferjev, pri 18 more it naret še občinske in pa izpitno uro. Če je pri 17 naredil prvi del izpit al kak bi rekel temu. Kolega v začetku junija tudi tak naredil. Ga je čakala izpitna ura in cpp.

LP

2 sta bili torej bi lohk šel tud po drugi sam je pol za 200m zožanje na eno....

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Pe jun 22, 2007 5:44 pm

Mrcina je napisal/-a:
Proton-Blaž je napisal/-a:Sem nardil izpit,da lahko vozim z starši (lahko opravlaš pr 16 že) zj pa sn bil star 17 pa sem vdignil izpit.Pa ne mislit da sem nek laik voznik.Pač on je bil kriv,škodo krije zavarovalnca in to je to.Sam men ni fora v stroških pa zavarovalnicah,men je škoda avta ker nevem če bo tko narjen kot je blo pred prometno...Drugač pa je vse cenilec napisal kj se vse nardi v glavnem nekje 15 ur dela je use skp...Nasledn mesec v glavnem peljem avto na popravilo.

Lep pozdrav

A zdaj ti je pa avta škoda? Prej bi misli, pa pustil toliko prostora, da se lahko normalno vključi... Te v avtošoli niso učili strpnosti in spoštovanja do drugih udeležncev v prometu? Pa sploh ni važno, kdo je kriv, na cesti ja za dva pametna vedno prostor, če je pa eden od njih kre*en, potem pa poka...

Lp Mrcina

A res spustil bi ga naj? A se ti zavedaš da je kamjon dolg okrog 10-15 metrov? Se zavedaš da če izvoz ni prost mora it še en krog odpeljat in se razvstit na pravilno mesto.Sicer pa sta bla 2 izvoza na 1 kraj (2 špuri) torej bi lahko šel po notranjem lepo ampak, ker je blo naprej zoožanje se mu ni dalo pa je rajši v mene šel.Sicer pa polek teh kamjonov popizdiš pa ne mi govorit da ni res kr sm mel danes spet takšen primer,ko gre kamjon kamjona prehitevat.Človk božji zakaj se kamjonari morajo prehitevat če pol čakaš 5 al pa 10 minut da ga prehiti.Pa ne mi z takimi,da neznam vozit pa da divjam pa te scene.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jun 22, 2007 5:48 pm

Kamion prehiteva drugi kamion zato, ker je hitrejši od njega!

Pa o tem že obstaja tema!
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
LeVkO
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVkO Pe jun 22, 2007 5:54 pm

No kar se tiče kamionarjev uredu vrjamem, da so uredu pa use .. samo na čase pa na cesti take vidim da bi se kr za glavo prjel pa še 3krat na repu obrnu pa še kr nebi vrjel..

Prehitevnje po avtocesti.. pri tem prehitevaanju brez desnega smerokaza. brez kakršnga koli oklevanja tudi če gdo mogoče malo prehitro pripizdi po desnem pasu :O izsiljevanje ka križiščih.. krožiščih in podobno.. ?? pa wtf .. pa mi razložte to...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Pe jun 22, 2007 5:54 pm

Ne more it 200 metrov pred mano ven zapelat, če vidi da sem hitrejši,ker mi pol v bregu brzina pade,ker vozim od matke avto 1.3,iz 150 na 120kmh...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 22, 2007 6:04 pm

pa dejte se že nehat bunit zato ko ti pade brzina pa zato ko ti nevem kaj... tut js sm že bremzo ko butl zato ko mi je kamjon vn potegno brez žmigavca pa sm lepo na desni pas šou da sm se sploh lahko na njegovo hitrost upočasnil in ka naj zdej?? NIČ ne pomaga če jočeš pa nevem kaj! stisn po trobli pa mu dej vedet da je anredo napako ko greš mimo, e pa da jočete 100 na uro vis po forumih, pa tovornjak to pa tovornjak uno, bla bla bla :evil:
Mal poglej na uro in mi povej kolkrat se tovornjaka prehitevata 5 al pa 10 min... js v dveh letih odkar mam izpit še nism tega doživel, sm pa doživel da se mi kak clio 1.2 ni hoto umaknat s prehitevalnega pasa in sm zato da nism zgubo hitrosti enostavno bil prisiljen it po desni mim njega(ja tu js vozim 1.4 z 80KM + da je karavan) pa ne jčem tu gor zarad tega.

Tak da dejte se mal zrasnat pa postat MALO BOLJ STRPNI, ker se ne vrti vse okol vas pa vaših/naših 1.2 pa 1.4 "škropilnc"
LP Rok

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe jun 22, 2007 6:07 pm

Oh, kaki posti (od veliko ljudi, ne samo enega) :roll:

Kaj čem rečt- izkušnje pridejo s časom -ČE PRIDEJO- in čeprav kdo misli da obvlada ne le vse predpise ampak tudi vse prometno znanje tega sveta, se lahko vedno še kaj nauči.

O temle "avto od matke" .."1.3" .."zgubi na klancu iz 150 na 120"... pa res ni kaj za povedat :roll:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 22, 2007 6:12 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:A res spustil bi ga naj? A se ti zavedaš da je kamjon dolg okrog 10-15 metrov? Se zavedaš da če izvoz ni prost mora it še en krog odpeljat in se razvstit na pravilno mesto.Sicer pa sta bla 2 izvoza na 1 kraj (2 špuri) torej bi lahko šel po notranjem lepo ampak, ker je blo naprej zoožanje se mu ni dalo pa je rajši v mene šel.Sicer pa polek teh kamjonov popizdiš pa ne mi govorit da ni res kr sm mel danes spet takšen primer,ko gre kamjon kamjona prehitevat.Človk božji zakaj se kamjonari morajo prehitevat če pol čakaš 5 al pa 10 minut da ga prehiti.Pa ne mi z takimi,da neznam vozit pa da divjam pa te scene.

Ko berem take sestavke popolnoma razumem določene ljudi, ki bi najraje dal ob takih izvajah starostno omejitev za delanje izpita na 25 let. Poglej kamijonar je tako kot ti na cesti in če se en kamjon pelje prepočasi ga pač gre prehitevat in ker ima noter tahograf s katerega se lepo prebere kuk je max pelu in na podlagi tega mu lahk (vsaj mislim da) polcaj zaračuna kazen, jasno da se potem prehitevajo 10minut - ker ko s.p. ne tvega kazni in mora vozit znotraj omejitev. A misliš, da je pa kamijonarju všeč, da se mora pelat točno 100.0, ko pa bi se zaradi zmogljivosti kamjona 110 vsaj med prehitevanjem. Skoraj verjemi da ne... in tako pač to je. Ima pravico do souporabe ceste in obeh pasov. In nekaj vidiš kamijonarjev ki prehitevajo povsem zgledno, al pa vidiš, ko da tisti ki je prehitevan nogo z gasa, da ga kamijonar laže prehiti - imaš pa tudi take, kjer traja tudi po par minut, da se prehita. Ampak, kot rečeno, na cesti nisi sam in si se DOLZAN prilagajat drugim, ne oni tebi. Men tut ne paše vozit po mestu 50, ker ne morem met v četrti. Bi mi omejitev 57 na uro bolj ustrezala. Pa se kljub temu potem vozim 50... get it?

Blaž js te nam obtoževal, da si divjak, b**** al pa norc na cesti - ker te ne poznam in ne vem kako voziš, lahko pa rečem nekaj drugega. Danes imet možnost, da sploh voziš avto, ki je pogojno varen (se pravi ne neke jajce za 200€) skupaj s klimo, vsem zavarovanjem in vzdrževanjem stane malo premoženje + še met za bencin (okej lahko, da si vse plačuješ sam, ampak iskreno povedano, pri 17tih bolj težko brez staršev, če se šolaš,...). Dobro, v kolikor si dobro preskrbljen, ti tudi BMW za 17 miljonov predstavlja toliko kot enga čunga lunga. Ampak vseeno - katerikoli avto že maš ane, pa če ti starši zraven pomagajo, bi iz naslova tega: "lej avto so mi kupl, pomagal pri izpitu, vozil se bom lahko naokoli, imam eno samostojnost več,... upd" lahko mislil nato, da če le gre, bi obdržal avto cel. In če lahko preprečiš in vidiš, da ti bo en osel sesu avto, ker rije - ja pišuka, a boš šu kurca merit al boš raj po bremzi stopu in meu ceu avto? Daj malo razmišljaj no v tej smeri - probaj ohranit avto v čim lepšem stanju, da boš lahko za pošteno ceno prodal. Za lepo ohranjen avto + servisi boš vedno iztržil več, kot za eno celo porukano, 25 poklepano jajco. Primer: Seat Toledo letnik 2003, 1.9 TDI 110 KM, 70.000 prevoženih, vsi servisi, servisna knjiga, ipd je šel za 1.9 mio lahko leto, nov pa je stal takrat dobrih 5 mio. In zakaj - ker ji noben živ falus ni hotel dat več za avto, ker je bil groznega izgleda (mal podrajsan, na nekaj mestih spraskan lak od glici gobice ipd fore, noter tam ena praska, tu ena praska ipd, sicer pa tehnično avto v odličnem stanju). In rezultat: nekje za 300.000 več bi ga prodala, če bi bil brez prask ali vsaj tako v malo boljšem stanju. Je res vredno iz tega naslova zgubljat denar? Moja ibiza je bila 7 let stara, pa bencinc, pa 1.4 in 60 KM, pa se je prodala za 1,078,000 - ker je bil avto na zunaj in noter skoraj brez prask in v mnogo boljšem stanju znotraj kot zunaj napram maminem Toledu. Dajte začet malo cenit ljudje kar imate in spoštujete da lahko vsaj to imate... boš že videl, ko boš dobil svoj sanjski avto, pa ti ga bo eden na parkplacu ruknil (star 5 tednov) - boš klel. Jaz zase vem, da se požrem, če bi vedu, da bi lahk prepreču prasko pa bi se tak poknu s tistim kamjonom kot ti. Pa so mi kot študentu pri 25tih pri avtu še vedno pomagal starši...

Point: vsak ki ima rad vsaj svoj denar, če ne avto, ti bo povedal, da je boljše bremzat, kot pa met razbit avto in daljšega kurca.

Pa še to ane, ko si tako zaverovan vase: morda v tem primeru ni bilo tako, ampak kaj pa če človeku s svojim vozilom padeš v mrtvi kot, on se prestavi, pa ti trešči v avto, pa čeprav tega sploh ni hotel storit. Boš se v tistega tudi kr pripizdil. In odkar vozim, sem že nekajkrat preprečil trčenje, kot sem komu padel v mrtvi kot pa se je prestavil. In enako sem tudi sam krvav pod kožo, enega sem prov grdo zaprl ko sem se prestavil na pas, pa je tipo rešil za avtobusno postajo in žlajfanjem. Sem se ustavil potem, mu razložil, da mi je padu v mrtvi kot, sma šla na sok, ker je bil ves iz sebe, potem pa vsak svojo pot. Pa sem takrat bil z od maminega frajerja službenim Audijem A6 3.0 TDI, on pa z eno karjolco. Koliko škode bi blo na audiju, nebi razlagal. Ampak hvala bogu, ni bil tak osel za volanom tistega avta, da bi raje na peljal...
Zadnjič spremenil Kael, dne Pe jun 22, 2007 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Pe jun 22, 2007 6:19 pm

Glej jaz se nisem imel možnosti umakniti nikamor razen če bi v grabn zapelo.Odzad sem mel avto čisto za ritjo+tega ta tovornjakar je mel izkušnje z tem že,ker je policaju rekel naj mu da kao neki štempl,ker se mu je v nemčiji isto zgodlo...

p.s on je šel drugač v mene nalašč+tega da je mel fore in da je bil hinavski...Kje si vidu kolesa obrnit kao da nisi kriv...
Zadnjič spremenil Proton-Blaž, dne Pe jun 22, 2007 6:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 22, 2007 6:25 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:Glej jaz se nisem imel možnosti umakniti nikamor razen če bi v grabn zapelo.Odzad sem mel avto čisto za ritjo+tega ta tovornjakar je mel izkušnje z tem že,ker je policaju rekel naj mu da kao neki štempl,ker se mu je v nemčiji isto zgodlo...

Oprosti zapletaš se - kje si ti imel še čas nazaj gledat, kuk za ritjo je tebi tist avto? A ste se peljal 7.9 km / h, tvoja zavorna pot je pa ob rahlem zaviranju takoj ko si videl, da osel rine pa 500 metrov, vsaj poizsul nebi bremzat. In seveda če bi ti un v rit prletu nazaj, bi bila to brezkompromisna njegova kridva - ker b**** ne zna držat varnostne razdalje.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Pe jun 22, 2007 6:28 pm

Pa dobr neda se mi več menit o tem,kar je blo je blo...Glavno da ni noben poškodovan je glavno ostalo tak zavarovalnica krije...

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Pe jun 22, 2007 7:26 pm

pa kaj zaj napadate človeka, naredo je kar je v tistem trenutku pač lahko. Žalostno bi blo če bi se tovornjaku umakno, in odpeljal v jarek , tovornjakar bi pa odpeljal naprej... pravi da je bil hinavski in je htel tak al tak že zdaj krivdo na njega spravit tak da bi zagotovo stisnil po gasu. :roll:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 22, 2007 7:28 pm

konec dober - vse dobro (zavarovalnica pa placa) :idea:
pa se enkrat si preberte link ki sem ga podal...

lock
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 7 gostov