Napisal/-a phoebus Pe sep 07, 2007 8:58 am
Fantje, ne vem, kaj izumljate. Kakšna bunka, kak računalnik neki.
Moj primer.
Žarnica postala viola in migetala. Pač šla. Na servisu je cena ca. 40 bivših na žarnico, xenonke se _VEDNO_ menja v paru ker s časom malo spremeni barvo in zgleda ogabno če imaš eno belo in eno modro.
Uradni servis torej 80 tisoč + delo.
Sem najdu tipa na bolhi, mi je poslal 2 "original osram" (tudi odtisnjeno osram na grlu) D2S, 2 uri zajebancije (ker je blo treba par stvari malo "premaknit" da sem prišel do dovolj prostora), 30 eur/kos, torej 60 euro za žarnice in stvar dela kot nova.
Pazite na sledeče finte:
- pooblaščenci (in pri meni celo navodila za uporabo) govorijo da se menja cel "modul" (balast, žarnico, lečo, zaslonko), kar seveda ni res- tudi na servisih menjajo le žarnice (inside info iz modela ki dela na BMWju)
- kupujte "dobre" (in ne čungalunga, modre,...) žarnice...ne spomnem se katera točno firma je OEM proizvajalec za ogroooomno firm za avto...jo prodajajo v teh trgovinah v BTC, samo so malo dražje (50, 60 euro/kos) tako da sem se raje odloču za bolho
- močno modre in viola so seveda prepovedane
- nikoli in nikakor se ne dotikaj žarnice (bunke) ker ji krajšaš življenjsko dobo
- pazi da se ne boš igral pri prižganem kontaktu in lučeh ker zna usekat.
Torej: 1 mail, dan kasneje pripelje DHL na dom, plačaš 60 euro, šeraufaš 2 uri in imaš nove žarnice.
Kar se tiče balasta (ne vem o kakem "računalniku" je govora ker ga pač ni) pa bi ga poiskal na kakem zbitem avtu ali pa aftermarket xenon kitu, ker original pač ni poceni.