Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To sep 04, 2007 5:27 pm

Ja sej! Jaz mam posebej zavarovane, saj vsako leto plačujem za to nek dodaten denar. Se bom jutri pozanimal na zavarovalnici.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 04, 2007 6:00 pm

luči se dajo zavarovati, ampak pri tem ti zavarovalnica povrne samo luč. Brez žarnice, konektorjev in drugega pribora!
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To sep 04, 2007 10:42 pm

dejvi, kaj računalnik je šel? :shock: :? To pa ni dobro. :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr sep 05, 2007 5:55 am

sebaveh je napisal/-a:luči se dajo zavarovati, ampak pri tem ti zavarovalnica povrne samo luč. Brez žarnice, konektorjev in drugega pribora!

... v OE žarometu je računalnik, vžigalnik in žarnica že vgrajena...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr sep 05, 2007 7:52 pm

Dejvi, zdej mi je prjatu povedu, da ima original balaste od Helle-nove, samo problem je, k jaz ne vem, kako tvoj zgleda. Dej ga poslikat, pa bom frendu pokazu slikco, če ma take. Je pa reku, da jih da za 150€ za 1 komad.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če sep 06, 2007 6:50 am

Cash, imaš PM!

Takole bi izgledal balast...torej balast = računalnik, je tako? Mislim da, nisem pa prepričan!

http://www.bolha.com/oglas2018187

Jaz rabim za D1S.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 06, 2007 8:43 pm

Ti na bolhi ne pašejo z D1S tipom žarnice skup.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 06, 2007 10:14 pm

dejvi, dejvi.... :? brez zamere, ampak kmalu boš z temi poceni zadevami ujel ceno ki so ti na servisu povedali. :roll:

To je tisto: Poceni je najdražje! ;)

Tisti na servisu že vejo zakaj je tako draga.... :roll: ;)

Se strinjam da je tudi pri pooblaščenih servisih veliko bebcev ki nimajo pojma, ampak vseeno bi mogu kupiti original.... ;)

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe sep 07, 2007 6:56 am

Seveda, For. Poceni je najdražje. Sam dat 212 EUR za eno žarnico, samo zato ker ima 1 leto garancije, ne zdrži zdrave pameti, če pa je identična z oznakami cenejše žarnice. Al pa 450 € za računalnik. Cut the crap s takimi cenami...
Sicer pa sem avto do sedaj vedno vozil na pooblaščene servise in jih drago plačeval, pa čeprav že zdavnaj avto ni več v garanciji.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 07, 2007 8:58 am

Fantje, ne vem, kaj izumljate. Kakšna bunka, kak računalnik neki.
Moj primer.

Žarnica postala viola in migetala. Pač šla. Na servisu je cena ca. 40 bivših na žarnico, xenonke se _VEDNO_ menja v paru ker s časom malo spremeni barvo in zgleda ogabno če imaš eno belo in eno modro.

Uradni servis torej 80 tisoč + delo.

Sem najdu tipa na bolhi, mi je poslal 2 "original osram" (tudi odtisnjeno osram na grlu) D2S, 2 uri zajebancije (ker je blo treba par stvari malo "premaknit" da sem prišel do dovolj prostora), 30 eur/kos, torej 60 euro za žarnice in stvar dela kot nova.

Pazite na sledeče finte:
- pooblaščenci (in pri meni celo navodila za uporabo) govorijo da se menja cel "modul" (balast, žarnico, lečo, zaslonko), kar seveda ni res- tudi na servisih menjajo le žarnice (inside info iz modela ki dela na BMWju)
- kupujte "dobre" (in ne čungalunga, modre,...) žarnice...ne spomnem se katera točno firma je OEM proizvajalec za ogroooomno firm za avto...jo prodajajo v teh trgovinah v BTC, samo so malo dražje (50, 60 euro/kos) tako da sem se raje odloču za bolho
- močno modre in viola so seveda prepovedane
- nikoli in nikakor se ne dotikaj žarnice (bunke) ker ji krajšaš življenjsko dobo
- pazi da se ne boš igral pri prižganem kontaktu in lučeh ker zna usekat.

Torej: 1 mail, dan kasneje pripelje DHL na dom, plačaš 60 euro, šeraufaš 2 uri in imaš nove žarnice.

Kar se tiče balasta (ne vem o kakem "računalniku" je govora ker ga pač ni) pa bi ga poiskal na kakem zbitem avtu ali pa aftermarket xenon kitu, ker original pač ni poceni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 23 gostov