primozek68 je napisal/-a:ko ti akku shodi,greš po novega. Ni treba diplomirat iz tega.
yashica je napisal/-a:Maže se kontakte kar pomeni, da moraš odstraniti kleme, ker od mazanja po vrhu pa ja ne bo efekta. Ob mazanju je pametno na terminala natakniti še protikorozijski podložki, seveda, če ju akumulator nima. V primeru, da je prisotna korozija, se jo da lepo odstraniti z mešanico soli in vode.
kemykos je napisal/-a:No, da še jaz dodam svoje.
Zadevo samo mi je svetoval direktor 3 avto hiš in avto servisov pri nas v Rogaški, saj večkrat obišče mojega očeta. Sam ima montirano 1,5 W močno celico in mu lepo polni akumulator na kangooju 15. dci.
No meni se je zdelo smešno, ko sem ga vprašal, pa mi je dejal, da on stare akumulatorje, ki jih ljudje mečejo daje noter in jih ima še 3 leta.
bedolin je napisal/-a:kemykos je napisal/-a:No, da še jaz dodam svoje.
Zadevo samo mi je svetoval direktor 3 avto hiš in avto servisov pri nas v Rogaški, saj večkrat obišče mojega očeta. Sam ima montirano 1,5 W močno celico in mu lepo polni akumulator na kangooju 15. dci.
No meni se je zdelo smešno, ko sem ga vprašal, pa mi je dejal, da on stare akumulatorje, ki jih ljudje mečejo daje noter in jih ima še 3 leta.
Kje ste sedaj tisti iz druge teme kjer ste razpravljali o bajnih zaslužkih pri prodaji novih vozil![]()
![]()
No evo zdaj vidite realno sliko. Direktor treh avto hiš in avto servisov se mora z rabljenimi akumulatorji okrog vozit.
Nikola_Tesla je napisal/-a:Evo ponovno polnim s polnilcem .... je hitro problem, če ni dolgih relacij.
Celica je zanimiva rešitev.
Problem zna biti le če imaš premočno in ob močnem soncu napetost na akumulatorju preveč naraste --> pokuri elektroniko.
Moral bi imeti še prigrajen regulator, ki omeji zgornjo vrednost napetosti.
bedolin je napisal/-a:kemykos je napisal/-a:No, da še jaz dodam svoje.
Kje ste sedaj tisti iz druge teme kjer ste razpravljali o bajnih zaslužkih pri prodaji novih vozil![]()
![]()
No evo zdaj vidite realno sliko. Direktor treh avto hiš in avto servisov se mora z rabljenimi akumulatorji okrog vozit.
Drugače pa zanimiva rešitev kemykos, če imajo nekatera premium vozila tako narejeno, zakaj ne bi tudi pri navadnih vozilih to delovalo.
pskoda je napisal/-a:
Ne vem kakšen avto ima direktor, ampak zame je en velik bik, ker z slabim aku z premalo toka, večje nihanje napetosti uničuje vse ostale električne komponente v avtu
Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov