Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 09, 2008 11:32 pm

čare je napisal/-a:pa kaj koji falus pol sprašuješ na kok se ga menja sej VW je mel tud že pri golfih IV probleme z vztrajniki pa so pri V-ki ponovili napako in so lastnike golfov z sachs-ovim vztrajnikom vpoklicali in jim montirali LUK-ovega s kateri mže od nekdaj ni problemov.Tok oresnosti fabrike ne serviserja!Pa še neki te bom vprašal na kok km pa menjaš zračni filter??A se ti zdi v redu da ti ga na vsakem drugem servisu menjajo vmes pa prepihajo??Pa to zame ni servis,ti ga pakr lepo tja vozi in zraven stoj in misli da te ne vozijo scat.Serviserji so kot politiki gledajo te v oči in ti lažejo ti se pa smejiš in plačuješ!Edina rešitev je da nekoga na servisu res dobro poznaš

cist tko tm na servisu res poznam nekoga.kar se pa zracnga filtra tice mam pa sportnega pa ga vsakih7000-8000 km sam spucam z unim cistilom ki sem ga kupiu.
aja pa nism jaz spraseval na kolk km menjate naftne filtre jst sm sam odgovoru.

aja pa k je en uporabnik neki o menjavi olja napisau.ta je bla res cist neumestna.kasno ma vezo dolivanje z menjavo.
ce pa ze tok ves.a olje tut preventivno menjas na 10000km ceprav je servisni interval na 15000km.
Ni vse res kar napišem

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Če jan 10, 2008 12:38 am

Pomoje je pa z razlogom interval na 30k km pri nekaterih avtih.
No ja, bom poročal čez kakih 5 let ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Na koliko km menjate naftni filter?

Napisal/-a Matjazy Če jan 10, 2008 7:18 am

halo007 je napisal/-a:Na koliko km menjate filtre pri dizlih?
Meni so ga na corsi na servisu na 30.000 (to je na vsak mali servis).
Je kej narobe, če bi ga menju na 60 tisoč?

Menjam ga na 10.000km. Stane manj kot 4€.

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Re: Na koliko km menjate naftni filter?

Napisal/-a deo Pe feb 29, 2008 9:24 am

Matjazy je napisal/-a:
halo007 je napisal/-a:Na koliko km menjate filtre pri dizlih?
Meni so ga na corsi na servisu na 30.000 (to je na vsak mali servis).
Je kej narobe, če bi ga menju na 60 tisoč?

Menjam ga na 10.000km. Stane manj kot 4€.

sem bil pravkar na original servisu - prvem (30.000km) s tanovo Corso ( D ) 1.3 cdti in so tudi menjali filter goriva, ampak zakasirali so pa ga 144 e !!! :shock: hallo, kaj je zlat?
Slika Slika ... seems fetishe !?

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Pe feb 29, 2008 10:04 am

Pri 1.9 JTD motorju je priporočeno, da se naftni filter menja ob servisnem intervalu, torej na 20.000km.

Cena naftnega filtra na pooblaščenem servisu Alfa Romeo znaša celih 7,08 EUR. Za tak drobiž pa ne mislim nikoli komplicirat.

Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe feb 29, 2008 12:49 pm

Kdor na temu špara ni vreden imeti avto.
Menjam ob vsaki menjavi olja, torej na 16-18kkm, ker tudi olje menjam malo prej, kot na 20kkm.
Od enega filtra ni še nihče obubožal. Če ste pa škrti pri vzdrževanju, se pa sami sebi lahko zahvalite, ko bo treba menjat šobe in tako naprej.
Ali bo avto kriv, ker je tak j**c, da ne zdrži 100kkm z enim filtrom za 8€?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Pe feb 29, 2008 8:03 pm

V eni od tem sem enkrat spraševal kaj za dodatke vlivat v nafto da se očistijo šobe (tdi,hdi. itd.). Po tem pa sem še povprašal mojega mehanika kaj meni o tem:
-če bi bilo potrebno dodajati kake dodatke bi to predpisali proizvajalci teh šob - BOSCH in podobni, on osebno ima v družini 3 avte iz skupine VAG in tanka isključno MOL, ali OMV. izogiba se PETROLA. Občasno gre čez v avstrijo in potem natanka tam. Kar se tiče nafte je pri nas res bolj revna kot ostale EU države. Svetuje pa rajši menjavo filtra na 30 000 ne pa na 60000 kot ga predpisuje firma. Je pa filter mislim da nekje cca. 30 EU. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov