Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe dec 21, 2007 9:27 pm

target_practice je napisal/-a:
blazp je napisal/-a:kaj pa ce ti zmrzne? pocakat da se ti odmrzne ali je se kaka druga varianta?

Ce ti zrmrzne se lahk sam jebes ni popmoci. Ampak glede na to da se je tebi to ze zgodilo 2x so najvrjetneje zajle pri koncu, in ti bo najbolje ce jih zamenjas.

ql. pol je treba to zrihtat. ker do zdaj se mi to še nikoli ni zgodilo.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Pe dec 21, 2007 10:23 pm

1. nove zajle ni treba nč metat u en olje pa te pizdarije, zajla je nova namazana tko, da ne poškoduje bovdna.
2. če ti zašteka,se uležeš pod avto in z izvijačem nakreneš zajlo, tam, kjer gre v boben, pa bo spustila ni treba maj čakat.
3. men gre tud na k***c, če mi kdo pred semaforjem po štop luči drka.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 21, 2007 11:51 pm

primozek69 je napisal/-a:1. nove zajle ni treba nč metat u en olje pa te pizdarije, zajla je nova namazana tko, da ne poškoduje bovdna.
2. če ti zašteka,se uležeš pod avto in z izvijačem nakreneš zajlo, tam, kjer gre v boben, pa bo spustila ni treba maj čakat.
3. men gre tud na k***c, če mi kdo pred semaforjem po štop luči drka.

Tud če novo namažeš ji ne škodi.....pokaži mi na Jeepu kje boš krenu zajlo , ker gre cela v boben in je komaj v bobnu nasajena......... petka ma pri diskih prek plastiko.... tako da bi jo moral polomit stran....nekateri imamo avte za vozit ne za metat pod njih....in ja pred semaforjem držim vedn bremzo in čakam v prvi....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice So dec 22, 2007 12:21 am

Brez zamere, zakaj mora biti povsod jeep ali petka?
To da se zajla podmaze bi znalo skoditi. Vse zajle ki so delane po novih metodah so pletenice oblecene v tanko plastiko, poleg tega so v plasticni cevi ki je obdana z zeleznim oklepom, nato je le ta obdan z gumo, se pravi ob mesanu raznoraznih pizdarij lahko pride do erozije enega izmed teh plascev. Poleg tega so vse zajle ze v startu podmazane......
In lisko negre se zato da bos ti moral neki lomt pod avtom, gre se za to da ti le fizicno premaknes zajlo, v smislu ce je kje zastekala jo ob morebitnem premikanju sprostis.

Kar se tice bremz....ce ti nepase neglej. Meni da mi kak tak pametnjakovc zamori bo dubu po picki, pol bo pa se pozru svoje stop lampe.
Nekdo ki vozi avtomatika nebo vsake 2 sekunde drku prestave in je lazje drzati nogo na bremzi, oz point avtomatika je ta da se ti ni treba s tem ukvarjat. Kva to vs boli falus ce kdo drzi bremzo. Crknte ce vm mori.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So dec 22, 2007 7:17 pm

Uuuuu,to si pa dobr napadu. Sej je kul, nobenga ne boš po p...
Kar se pa tiče pod avto metat: kaj pa češ pol nardit? It peš al kaj. Nekak morš rešit za silo, da lahko vsaj avto premakneš. Razen, če maš boljši nasvet, sama ušesa so me.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So dec 22, 2007 7:22 pm

Pa jest sm mislu tiste, k mu avto leze, pa ga ustav,pa leze,pa ga ustav, pa tko 15x, vmes si pa še makeup popravla, pol je pa zelena, una pa še kr v špeglu. To me mot. Pa mot me zadnja meglenka. pišuka, če prpelem do tebe zadi, jo ugasn, al kaj. Itak je zarad naleta ta luč, ne pa da mi svetiš še 10 km u bučo, jest pa zadi blendam.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 22, 2007 7:22 pm

Kter avto dobro vzdržuje mu tudi pri minus 68 ne bo ročna zmrznila:P

Za info....avto cel teden zunaj z zategjeno ročno s temparaturami do minus 11 in se prek dneva ni ogrelo ozračje prek minus 2.....se vsedu zakurblal..........spustil ročno in odpelu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So dec 22, 2007 10:10 pm

pa si probu če ti ročna sploh prime :?:

če ne prime ti itak ne more zmrzjena zajla nič nardit

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 22, 2007 10:54 pm

berlingoman je napisal/-a:pa si probu če ti ročna sploh prime :?:

če ne prime ti itak ne more zmrzjena zajla nič nardit

Hehe prime prime..... diski zagrabijo kot morejo :)
Slika

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Ne dec 23, 2007 8:31 pm

Kar neki bi se tepl... :roll: :roll: :roll:
Pr nas smo imel po pol urne zapore ceste in našli so se modeli, ki so ves čas viseli na žaljfu. Verjemi, da bi tudi ti popizdu.

@Lisko, sem imel isti primer pri F Brava; en teden v rahlem klancu pri minus 15 in manj, plus pokrit s negom. Pač sem bil službeno v Nemčiji. Ko sem prišel dam, sem avto spucal, zakurblav, spustil ročno in šel.

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Kraj: TREBNJE

Napisal/-a D.J.ANDY Po dec 24, 2007 8:07 am

target_practice, kako zelo si ti pameten.
"pa ne glej, če ne moreš" - in to ti je nek zrel odnos. To ti je vzrok, da ti je na naših cestah toliko nesreč. Ker je polno takih, kot si ti - kateri samo in izključno samo za svojo rit skrbijo. Nisi ti sam na cesti in nisi noben car, tudi drugi vozimo. In zelo je zoperno, da ti nekdo stalno žmiga s tisto lučjo. Zategni ročno in mir.

Takim kot si ti bi se jaz usral pred avto. Itak te pa nima kaj motit - če pa te, kdo te pa sili, da gledaš...

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro Po dec 24, 2007 9:10 am

Kaj pa elektronske ročne zavore? Ima jih čedalje več novih avtomobilov. In za te ni važno ali je poletje ali zima, vedno se zategne ko ugasneš avto.
Kaj pa če zamrzne? A se je že komu to zgodilo?
Slika

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po dec 24, 2007 11:37 am

D.J.ANDY je napisal/-a:target_practice, kako zelo si ti pameten.
"pa ne glej, če ne moreš" - in to ti je nek zrel odnos. To ti je vzrok, da ti je na naših cestah toliko nesreč. Ker je polno takih, kot si ti - kateri samo in izključno samo za svojo rit skrbijo. Nisi ti sam na cesti in nisi noben car, tudi drugi vozimo. In zelo je zoperno, da ti nekdo stalno žmiga s tisto lučjo. Zategni ročno in mir.

Takim kot si ti bi se jaz usral pred avto. Itak te pa nima kaj motit - če pa te, kdo te pa sili, da gledaš...

Psssssst, dont get me going!

Nima veze kaka je rocna. Ce gre preko zajle, se ta prej ali slej unici in je moznost da zariba/zmrzne. Kako tega nedojamete?!?!?!?!

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po dec 24, 2007 12:21 pm

@makro, avtomatska rocna se vsaj pr renojih sprosti taku da potegnes zajlo pod avtm ma taku narjenu, za pozim ce zmrzne pa vrjetn novo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 24, 2007 3:19 pm

R 26 je napisal/-a:@makro, avtomatska rocna se vsaj pr renojih sprosti taku da potegnes zajlo pod avtm ma taku narjenu............

..aha, se pravi ti se uležeš pod avto in potegneš zajlo - potem je to polavtomatska ročna.. :lol: ...to ma reno neki novga? (Laguna al tud Menegane?) :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 3:31 pm

:cry Pomojem je mislo, če ti zmrzne :]
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po dec 24, 2007 3:32 pm

svaka čast tistim ko se pol tak na ročno obračajo :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po dec 24, 2007 6:04 pm

sam da ne boste misl,da ta zadeva ne zašteka,zašteka in to tudi poleti,tako da ga ni hudi*a da ne bi pozimi,ampak zašteka zaradi vsemogočne elektronike.

teb ''lisko'' pa ni čudn da ti ne zamrzne zajla če pravš da jo nevem kolk časa namakaš u zlaufan ole.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 7:14 pm

SIMY001 je napisal/-a:
teb ''lisko'' pa ni čudn da ti ne zamrzne zajla če pravš da jo nevem kolk časa namakaš u zlaufan ole.

Kdor maže ta vozi......

In tako se dela pr men......vsake toliko časa. Tečaji vrat,vse zajle,mehanizmi na vratih,klučavnice.....pri starem bencinarju še platine oz odmikač platin in os platin...filanje z mastjo v vse manšete.....ležaji ki so odprtega tipa.....križi....

To kar prideš poleg...vsaki teden ostalo pa ob vsakem servisu..... sej ne,da neb kdaj crknilo ampak če crkne bo crknilo podmazano in zarad starosti ne zarad obrabe.
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 24, 2007 8:06 pm

Če le lisico tak podmažeš ko avto :EE :] :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov