Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po mar 10, 2008 4:36 pm

myster, če bi pogledal na renault.si kdaj bi opazu da tudi reno ima vpoklic vozil ker ti tam piše kako te obvestijo. se strinjam da če so na več primerih opazli iste napake gre za tovarniško napako, ki bi jo morali priznati. sigurno so s tem veliko izgubili. je pa res kar je edn reku po tedniku da če se jih 20 od veliko prehladi, ne morš razglasit kuge. če bi meni 2x razneslo motor v 100000km bi se zamislu da ni to tudi moja napaka. dizel rabi drugačen način vožnje.
bi blo pa fer zamenjat motorje brezplačno oz vpoklic vozil.žusaka znamka gleda na dobiček myster, ne samo reno.in če te reklama po TV (npr:toyota-kr en primer) tako zavede ko reče da važen je zadovoljen kupec in ti to verjameš, si fejst na led stopu. kupca pač rabijo da ustvarijo dobiček, je vmesni člen. in to pri vseh od nemških, japonskih do indijskih.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po mar 10, 2008 4:51 pm

mamin megan je bil tudi vpoklican za zamenjavo šipe... (jst nism opazu razlike, razen da ni bilo gor nalepk..) tolk o vpoklicih

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po mar 10, 2008 5:00 pm

berlonso je napisal/-a:myster, če bi pogledal na renault.si kdaj bi opazu da tudi reno ima vpoklic vozil ker ti tam piše kako te obvestijo. se strinjam da če so na več primerih opazli iste napake gre za tovarniško napako, ki bi jo morali priznati. sigurno so s tem veliko izgubili. je pa res kar je edn reku po tedniku da če se jih 20 od veliko prehladi, ne morš razglasit kuge. če bi meni 2x razneslo motor v 100000km bi se zamislu da ni to tudi moja napaka. dizel rabi drugačen način vožnje.
bi blo pa fer zamenjat motorje brezplačno oz vpoklic vozil.žusaka znamka gleda na dobiček myster, ne samo reno.in če te reklama po TV (npr:toyota-kr en primer) tako zavede ko reče da važen je zadovoljen kupec in ti to verjameš, si fejst na led stopu. kupca pač rabijo da ustvarijo dobiček, je vmesni člen. in to pri vseh od nemških, japonskih do indijskih.

hm...nikoli videl tega na tv-ju-prišlo na misel...kakorkol.skup stopit pa pridobit svoje :lol:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 To mar 11, 2008 4:51 pm

*ebote se kvarjo. js nism se nikul od nobenga slisou da je mu kej narobe. fotr k dela pr renoju ni se nikul reku da se dci kvarjo k zmesan kasn ze ne pa usak 2. ce se je tvojm kolegm pokvar bo vrjetnu tud tu da ne znajo z dizli.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To mar 11, 2008 6:52 pm

Resnično se v takih primerih pokaže privoščljivost. Renault je pravzaprav motoriziral in osvobodil slovenske ceste južnjaške zalege (Zastava). Motorji so dobra stran Renaulta, pa se spomnimo prvih kombijev (Trafic), ki so šli 130 na uro, vsi so imeli CAV pumpo. Šele takrat sta se Hrošč in DKW zamislila in začela krasti ideje. Ponavadi res velja pravilo, da slab šofer *j**e vsak avto, še RR, tudi Maseratija pripelje šlep služba na menjavo motorja. V firmi, kjer tudi testiramo avte, tedensko, mesečno... smo imeli preko 30 Citroenov, ja prav ste prebrali, zato sovražni propagandi ne nasedajte vedno. Vsi sodobni evropski avti so narejeni iz istih sklopov, torej je podobna tudi statistika. Malokdo ve, da so celi seriji Toyot menjali motorje, pa ni dolgo tega. Vse angažirane kritike se berejo z Rezervo.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Sr mar 12, 2008 8:45 am

dejstva so taka, jebat ga!!! dizli niso ravo renaultu v ponos. moja mama vozi ze tretjega clia (vedno bencinar) in je vse BP. zal pa poznam take, ki imajo probleme z dizli.

in noben ne blati znamke renault, ki je ogromno naredila tudi za slovenijo (delovna mesta itd)!

ce ima firma neke probleme, jih mora resit na tak ali drugacen nacin, da bodo kupci zadovoljni. in tukaj ne gre za osamljen primer, gre za epidemijo. zal. ze tukaj na forumu je bilo govora o kar nekaj renaultovih dizlih, o tem je bila tudi oddaja, berite renaultov forum, tudi kak tuj... a bo zadosti???

je pa se vedno res, da renault v splosnem ni slab avto (varnost (*****), udobnost, sportnost...). sam se kakega rs ne bi branil. glede na slisano o renaultovih dizlih, pa dizla definitivno ne bom kupil iz renaultovega salona!!!

:( :( :(
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr mar 12, 2008 10:01 am

q_verde je napisal/-a:dejstva so taka, jebat ga!!! dizli niso ravo renaultu v ponos. moja mama vozi ze tretjega clia (vedno bencinar) in je vse BP. zal pa poznam take, ki imajo probleme z dizli.

in noben ne blati znamke renault, ki je ogromno naredila tudi za slovenijo (delovna mesta itd)!

ce ima firma neke probleme, jih mora resit na tak ali drugacen nacin, da bodo kupci zadovoljni. in tukaj ne gre za osamljen primer, gre za epidemijo. zal. ze tukaj na forumu je bilo govora o kar nekaj renaultovih dizlih, o tem je bila tudi oddaja, berite renaultov forum, tudi kak tuj... a bo zadosti???

je pa se vedno res, da renault v splosnem ni slab avto (varnost (*****), udobnost, sportnost...). sam se kakega rs ne bi branil. glede na slisano o renaultovih dizlih, pa dizla definitivno ne bom kupil iz renaultovega salona!!!

Sodeč po tem, kar pišeš (in še nekdo), nisi še 1X prebral nobenega slovenskega renault foruma, kaj šele tujega.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr mar 12, 2008 11:07 am

Se je že velik govoril, da 2.2 mašina dela probleme. Sicer ma stric Nissana X-Traila 2.2dci pa nima probrlmov. Za druge dizle 1.5 in 1.9 pa ja nisem slišal da bi mel probleme. Mamo pr nas 1.9 dci laguno in je vse BP. Bi blo pa prav, da če so na motorju napake, jih je treba odpravit.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Sr mar 12, 2008 12:58 pm

FBR je napisal/-a:
q_verde je napisal/-a:dejstva so taka, jebat ga!!! dizli niso ravo renaultu v ponos. moja mama vozi ze tretjega clia (vedno bencinar) in je vse BP. zal pa poznam take, ki imajo probleme z dizli.

Sodeč po tem, kar pišeš (in še nekdo), nisi še 1X prebral nobenega slovenskega renault foruma, kaj šele tujega.

glej nocem se kregat, berem in preletim pa mnoge domace in tuje forume, tako da sem za povprecnega voznika dokaj avtomobilisticno >>nacitan<<. na vasem forumu REnault klub Slovenija preberi npr. teme:
Megane II 1.9dCi - zaribal, megane dti itd. vec se mi ne da iskat. problemi pri dci so se nato z elektroniko, pumpami, šobami...

se nekaj iz tujih forumov tako mimogrde, ker se mi ne da iskati, lahko pa ti poiscem pozneje kaj bolj konkretnega, a sedaj v sluzbi sem v casovni stiski in to ne nameravam. lahko tudi preko PM, da ne bom prevec zasmetil teme.
http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=13765
http://88.198.71.122/forum/index.php?showtopic=10075
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=35991
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 4069fe7775

mimogrede sem pa renaulta tudi pohvalil!!! RS rules! dizl mu pac ne disi!!!

NOCEM SE KREGAT. NAVAJAM PAC NEKA DEJSTVA. Prav tako , glede na to, da vozim AR, npr. ne bo kupil 1,6 oz. 1,8 masine, ki imata probleme z variatorji. vcasih si je treba naliti cistega vina! vsaka znamka ima kak problemcek, renault trenutno dizlskega!
BMW e91 320d

Audio
Nov uporabnik

Napisal/-a Audio Sr mar 12, 2008 3:59 pm

pa dizla definitivno ne bom kupil iz renaultovega salona!!!

Jaz sem ga že in ga tudi še bom, zate mi pa dol binglja.

Če pa še odgovorim na prvotno vprašanje.

Mislim, da večjih razlik med dCi in jtd motorji v vzdržljivosti ni, sploh če gledaš vsaj letnik 2004.

lp

Uporabniški avatar
hirabbit
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a hirabbit Sr mar 12, 2008 5:09 pm

joztom je napisal/-a:Malokdo ve, da so celi seriji Toyot menjali motorje, pa ni dolgo tega. Vse angažirane kritike se berejo z Rezervo.

Sej, glih v tem je razlika. Za toyote malokdo ve, torej so napako odpravili in ljudje so tiho in zadovoljni. Tukaj pa očitno niso.
Sej ni problem v tem, če se nekaj pokvari. Nič ni nepokvarljivo in mislim, da vsak razume, če se mu kaj pokvari. Problem se pojavi v nikakvem odnosu, ki ga ima večina zastopnikov in avtohiš v Sloveniji, ker potrošnikov sploh ne jemljejo resno kot v drugih državah, ampak se jim zanje j***.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Sr mar 12, 2008 5:44 pm

Audio je napisal/-a:
pa dizla definitivno ne bom kupil iz renaultovega salona!!!

Jaz sem ga že in ga tudi še bom, zate mi pa dol binglja.

ne vem, zakaj se pocutis ogrozenega. hvala bogu, da ti binglja, v nasprotnem bi se ogrozenega pocutil jaz. ce ti tvoj dizl dela OK je to super!!!

glej audio, problem je v tem, da je v sloveniji zaribalo oz. se pokvarilo vec renaultovih vozil in to je bilo strokovno tudi obrazloženo (dr. kopac v oddaji). verjetno se kopac in ljudje, ki v oddaji nastopajo ne lazejo. v nasprotnem bi jih renault verjetno tozil. korektno bi bilo, da renault napako prizna, jo popravi in si s tem ne nakoplje se vec problemov na glavo. kot je predhodnik rekel, napake se dogajajo in se bodo dogajale in ce se ve za njih, jih je potrebno odpraviti in bo volk sit in koza cela.

spomni se samo losa in MB A. MB je javno vpoklical vsa vozila nazaj jih opremil z malo elektonike in si po prodajnih številkah sodeč naredil s tem se dobro reklamo na koncu!!!

:D :D :D

mimogrede, tudi mi imamo ze tretjega clia doma (mama) in do sedaj dela vse OK. smo ful zadovolni in kolikor mamo poznam, bo naslednji avto zopet clio!!!

:lol: :lol: :lol:
BMW e91 320d

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr mar 12, 2008 5:55 pm

imam nekaj prijateljev, ki imajo 1.5.dci, pa nimajo še nobenih problemov. Za druge motorje pa sem slišal že marsikaj, zaradi česar bi dvakrat premislil, če mi si ga kupil.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 13, 2008 4:58 pm

Moram povedat, bom kar kle, da smo končno prodali našega espace-a za 7800 €+ prevzamejo leasing. Okoli 1000 € še. Torej cca 9000 € smo dobili. Kolko sem gledal po avto.netu, smo dosti zaslužili!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če mar 13, 2008 7:15 pm

roomeo je napisal/-a:Moram povedat, bom kar kle, da smo končno prodali našega espace-a za 7800 €+ prevzamejo leasing. Okoli 1000 € še. Torej cca 9000 € smo dobili. Kolko sem gledal po avto.netu, smo dosti zaslužili!

čestitke!
in kaj boste sedaj kupli?
to je bil tastar al tanov model? pa kir letnik

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 13, 2008 7:24 pm

2001 letnik, starejši model, espace III. Sedaj gledamo za kakšnim enoprostorcem, ali vsaj karavanom. V poštev pridejo nemci, japonci, pa toyota.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če mar 13, 2008 7:31 pm

roomeo je napisal/-a: V poštev pridejo nemci, japonci, pa toyota.

:lol:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če mar 13, 2008 8:36 pm

roomeo je napisal/-a:..., japonci, pa toyota.

Zdej si pa zadel žebljico na glavico :lol:

Renault Scenic je zelo prostoren, pa še švab je... tko da... (joke in ja vem, naredu si lapsus,... upam ...)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če mar 13, 2008 8:40 pm

predlagam da kupite novejši avto ;)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 13, 2008 8:47 pm

Ja sej bo nad 2004 letnikom, do 16.000 €, ampak ne mi rečt renault, nikoli več!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov