Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 So mar 22, 2008 9:43 am

Če maš original 130, se za predelavo na 170 leeeeepo plača, ni tko tak golaž, da kr neki mečeš not pa boš mel kr tolk konjev. Kje delaš optimizacijo, prvo to povej?
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So mar 22, 2008 10:47 am

escape je napisal/-a:bomo use dokazal...sam cas treba malo

Evo gremo se pametne: uradni katalog Honde:

Tole je tvoj model ki ima serijsko katalizator in 124ps:

http://www.civic4g.com/images/brochures/crx1/crx17.jpg

Specifikacije vseh 4G Civicov in 2G crx-a:

http://www.civic4g.com/content/specs.htm

Test:
http://www.mobisux.com/album/data/500/13885test.jpg

Drgač je pa avto leteča "krsta"-premala medosna, prelahek...
Zadnjič spremenil CupraR, dne So mar 22, 2008 10:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde So mar 22, 2008 10:50 am

z 171 konji pa bo poraba padla pod 6l!!! :oops:

glej, vsi smo veseli, da ti avto leti in trosi zelo malo... :pop:

predelava neturbaca iz 130 na 170 je kar preklemano draga. kaj vse bos pa menjal?

:[] :[] :[]

pa se nekaj glede porabe. jaz imam alfo m-jetko (DIESEL), ki mi po mestu oz zelo dinamicni voznji pije 8, ce grem na morje pa manj. sem jo tudi ze na 6 litrov spravil. enkrat, pa nic vec, ker je bila muka. je nisem kupil zaradi porabe, ampak navora!!!! enkrat sprobal in to je to. ampak zato sedaj ne bom nabijal, da mi pije 6 litrov pri dinamicni voznji.

ne vem, zakaj tako radi vsi pretiravate. najhujsi pa so ponavadi taki, ki kupijo neko sportivo (kar tale crx definitivno je), potem pa razglabljajo samo o porabi.

:shock: :shock: :shock:
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So mar 22, 2008 11:05 am

escape je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:^^In si se počuto varnega pri taki hitrosti v takem avtu?

Če sm iskren ja bol kot pa v novem pezoju 206.Ker moj avto je komplet obnovljen in ne trese ko se tolko pelem in cesto ful dobro drzi.Mam tranutn mal bl slabe gume gor samo ga to ne gane.Ja sm se pocutu varno,ker tut v blizinu ni blo avtov da bi mi ker seku pot.Sj ne da se skos vozim tko, ampak sm tukaj sam dokazu nekaterim kolko gre.Ker eni lahk sam sanjajo to. Drugace je pa celotn avto obnoljen od podvozja bremz itd.Trenutno je pa v lj na predelavi zunanjosti in motorja na 171konjev s čiptunungom in menjavo določenih delov v motorju in menjava menjalnika.

Bencinara brez turbine bos cipal :D
Lp by Mare

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So mar 22, 2008 11:08 am

Čipanje=optimatizacija elektronke. Če bi menjal odmične, glavo rihtal, sesalni+izpušni del, je nuja da se nastavi optimalna mešanica zmesi gorivo/zrak..
Z tem max izkoristiš predelave na motorju..

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:41 am

CupraR je napisal/-a:Čipanje=optimatizacija elektronke. Če bi menjal odmične, glavo rihtal, sesalni+izpušni del, je nuja da se nastavi optimalna mešanica zmesi gorivo/zrak..

E bravo tocn to se bo nardil odmične pridejo obe okoli 400eur da imam konje na zacetni in koncni.bati po komadu pridejo malo cez 200eur

čip tuninh je bil ze na taki hondi delan...delaga pa en tip v šmarjah in pride 380eur tukaj mate link pa si poglejte:
http://www.sunside.si/static/view/19
glejte pod rubriko ostala ponudba.
drugace pa nism jst nc cene omenju kolk me to pride ker ni vazn tole.avto bo uglavnem predelan, odmične kok je blo rečeno mi dajo 8-10konjev mogoče, bati in druge reci....izpuh je ze urejen in sesalni kolektro in to je ze tudi naroceno.in chip tuning mi da 12konjev gor.sm ze govoru s tipom in tudi prjatu mi je..lp

Trenutno gre avto 240kmh100% po stvecu(merjeno z GPS-om) pride na 255in je ze blokada.Blokada do premaknjena na 8.500 zdj je na 7.600
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:43 am

q_verde je napisal/-a:z 171 konji pa bo poraba padla pod 6l!!! :oops:

glej, vsi smo veseli, da ti avto leti in trosi zelo malo... :pop:

predelava neturbaca iz 130 na 170 je kar preklemano draga. kaj vse bos pa menjal?

:[] :[] :[]

pa se nekaj glede porabe. jaz imam alfo m-jetko (DIESEL), ki mi po mestu oz zelo dinamicni voznji pije 8, ce grem na morje pa manj. sem jo tudi ze na 6 litrov spravil. enkrat, pa nic vec, ker je bila muka. je nisem kupil zaradi porabe, ampak navora!!!! enkrat sprobal in to je to. ampak zato sedaj ne bom nabijal, da mi pije 6 litrov pri dinamicni voznji.

ne vem, zakaj tako radi vsi pretiravate. najhujsi pa so ponavadi taki, ki kupijo neko sportivo (kar tale crx definitivno je), potem pa razglabljajo samo o porabi.

:shock: :shock: :shock:

Glej lepo da mas alfo.jst sm meu tut italjana pa je zru ku prasec, ko sm sou na hondo pa sm vidu kaj pomeni hitrost in majhna poraba.pojdi na hondin forum pa poglej porabo, ko majo napisan..tut link sm dal mal nazaj kjer lahko vidis porabe vt-i-jev itd...lp

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:46 am

ru7 je napisal/-a:Če maš original 130, se za predelavo na 170 leeeeepo plača, ni tko tak golaž, da kr neki mečeš not pa boš mel kr tolk konjev. Kje delaš optimizacijo, prvo to povej?

ja sj se bo lepo plačalo nekaj se je ze nekaj se pa se bo.trenutn je avto na predelavi v ustyle v lj in gre dalje tut po lj tko da cez 3 tedne bo nazaj s testi od dyno itd...kolko bo koncni znesek bom povedu ko dobim avto.lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So mar 22, 2008 11:48 am

escape je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Čipanje=optimatizacija elektronke. Če bi menjal odmične, glavo rihtal, sesalni+izpušni del, je nuja da se nastavi optimalna mešanica zmesi gorivo/zrak..

E bravo tocn to se bo nardil odmične pridejo obe okoli 400eur da imam konje na zacetni in koncni.bati po komadu pridejo malo cez 200eur

čip tuninh je bil ze na taki hondi delan...delaga pa en tip v šmarjah in pride 380eur tukaj mate link pa si poglejte:
drugace pa nism jst nc cene omenju kolk me to pride ker ni vazn tole.avto bo uglavnem predelan, odmične kok je blo rečeno mi dajo 8-10konjev mogoče, bati in druge reci....izpuh je ze urejen in sesalni kolektro in to je ze tudi naroceno.in chip tuning mi da 12konjev gor.sm ze govoru s tipom in tudi prjatu mi je..lp

Trenutno gre avto 240kmh100% po stvecu(merjeno z GPS-om) pride na 255in je ze blokada.Blokada do premaknjena na 8.500 zdj je na 7.600

Ta motor ni noben problem spravt čez 160ps, in to za majhen denar. Za ta motor se robe velik dobi, znanja kar se tunniga Hond tiče je pa v slo precej..

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:50 am

aja cupraR am moj avto ima 96kw in nima katalizatorja in teh stvari...so samo cevi spelane do zadnega lonca ko pa je tudi posten locn id ISOTTE H4 je model. Tako da zadeva posten grmi pa tut pozna se pr nabiranju hitrosti in pospesku...je kr razlika od kar ni katalizatorja. Drugace pa kolektor in to bo pa zdj v teh treh tednih predelano in use ostalo.bojo slike prsle na net.

Drugače pa avto bo v zunanjosti predelan enako kot en crx v slo. Voziga en tip iz celja kličejo ga G in hodi na fax v MB.

tukaj so slike njegovega avta in tocn taka bo moja.

Razn zadn konc bom jst mel drug odbijač.lp
Priponke
crx1.jpg

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 So mar 22, 2008 11:53 am

Oky 225 ti vrjamem z malim naklonom navzdol :D dosti srece pri rihtanju

lp.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:53 am

v notranjosti je avto isto narejen kot tale rdeco crni sedezi itd.ker mi je tolk usec njegova honda sm jo jst dal predelat.

o je tudi bil prvi s katerim sm dirku v lj pri ritarju in zal je ostal za mano.ampak takrat se nism mel honde.

in sicer zdj ima avto vec kot 130konjev.Na avtocesti uceraj od lj do kopra.sem srecu audi s4 karavan.sma se dajala do cestnine in zanimivo da sva faktični bla enaka.tut na koncni ko sm biu pr blokadi se ni oddaljeval do mene sva oba obstala.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:54 am

v notranjosti je avto isto narejen kot tale rdeco crni sedezi itd.ker mi je tolk usec njegova honda sm jo jst dal predelat.

o je tudi bil prvi s katerim sm dirku v lj pri ritarju in zal je ostal za mano.ampak takrat se nism mel honde.

in sicer zdj ima avto vec kot 130konjev.Na avtocesti uceraj od lj do kopra.sem srecu audi s4 karavan.sma se dajala do cestnine in zanimivo da sva faktični bla enaka.tut na koncni ko sm biu pr blokadi se ni oddaljeval do mene sva oba obstala.

tukaj v strunjanu pa imamo crx-a vt 150 konjskega ki za sabo za cl avto pusti hondo integro.ki pa je tudi integra iz strunjana.in prav tako vsi iz strunjana klapa imamo honde.lp

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:55 am

marko01 je napisal/-a:Oky 225 ti vrjamem z malim naklonom navzdol :D dosti srece pri rihtanju

lp.

ne sj ne gre 255 po stevcu ja drugace je tocna htrost bla 242kmh to sm uceri zvedu ko sma se z avdijem dajala po avtocesti.hvala, samo dolgo traja in sm slabe volje ker sm breazz avta 3 tedne ce ne se dlje:S

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 11:57 am

CupraR je napisal/-a:
escape je napisal/-a:

Ta motor ni noben problem spravt čez 160ps, in to za majhen denar. Za ta motor se robe velik dobi, znanja kar se tunniga Hond tiče je pa v slo precej..

ja sj ni tok drago use skupaj z predelavo zunanjosti in masine pride okoli 4000eur
stem da notranjost sm ze postimu prejsn tedn.sm use obnovil tapicerijo zivrdeco sedezi kot je na sliki use use.pa izpuh.to je biu pogoj da jaz nardim da oni v lj u ustylu zacnejo dalje.

ja znanja je pa za honde res ful.prej tega nism vedu nit da tko malo zrejo benz.dokler je sam nism zacel furat.tako da sm presenecen nad avtom.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 So mar 22, 2008 12:01 pm

Pa ti se zavedas da ima audi s4 letnik 2003 recimo 253KW kar je okoli 350 konjev ...... Pol pa ga res ded ni stisno oz je imel mogoce predelano samo zunanjost 8)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 12:04 pm

ja oznako je mel s4:P take ful lepe krem plave barve je biu=)se msejala sva se k smo se gledal na momente:P

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 So mar 22, 2008 12:07 pm

Valda se se smejal ti gas do podna on pa malo pipjenega :D Ne vrjamem da bi bil audi tolko tezji da bi se pokrila razlika 200 konjev :D
Lp by Mare

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape So mar 22, 2008 12:18 pm

ja mozno ja na cestini mo je reku da smo sli 242...da lepo gre avto.aja lep avto mas.dobis 10ko ko bom lahk ocenjeval...

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Napisal/-a HONDEK So mar 22, 2008 2:45 pm

escape je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:^^In si se počuto varnega pri taki hitrosti v takem avtu?

Če sm iskren ja bol kot pa v novem pezoju 206.Ker moj avto je komplet obnovljen in ne trese ko se tolko pelem in cesto ful dobro drzi.Mam tranutn mal bl slabe gume gor samo ga to ne gane.Ja sm se pocutu varno,ker tut v blizinu ni blo avtov da bi mi ker seku pot.Sj ne da se skos vozim tko, ampak sm tukaj sam dokazu nekaterim kolko gre.Ker eni lahk sam sanjajo to. Drugace je pa celotn avto obnoljen od podvozja bremz itd.Trenutno je pa v lj na predelavi zunanjosti in motorja na 171konjev s čiptunungom in menjavo določenih delov v motorju in menjava menjalnika.

Čiptuning na D Seriji. Kdo ti bo delal optimizacijo? Stari iz D serije je ful teško dobit 170hp če devaš kuj neke dele v motor. Z kolektorjem concerto menialnikom pa Cold airom, komplet avspuhom, vztrajnikom pa še par malenkosti dvomim da boš prišo prek 160hp Tudi če menjaš pa daš not kakšne skunk2 odmične gredi pa daš obdelat glavo pa sesalni kolektor dvomim da bi dobo 20hp polek. Nima ta D serijo toliko tuning potenciala. razn če obesiš gor turbino. takrat je pa pesem čist drugačna, samo je spet vprašanje kolkiko bi motor zdržal, razn če ga daš ERCu delat :?

Polek tega če boš dal gor concerto menialnik nebo avto mel več take končne brzine, bo pa mel boljši pospešek. Avto gre dejansko 230kmh števec ti malo laže ziher. Ko se jaz z mojo tak peljem so obrati nekje isti samo hitrost je manjša ;) Vsi ti števci so pa tak nareti da pri višjih hitrostih pokažejo dejansko večjo hitrost. pelji se enkrat po števcu wanabe 240kmh pa mej garmina polek pa dober signal pa boš vido kolko se pelješ ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov