gas zajla je napisal/-a:Čisto vseeno kakšno olje daš notri to ,da ga bo zarad vrste olja pilo manj je smešno.Avto troši olje zaradi konstrukcije motorja ali pa zaradi preperelih teflonov na ventilih.Zaradi kapljanja olja ti ne moreš na nivoju opazit,da manjka.Jaz imam en avto,ki kaplja olje ampak tud na 10 tisoč ga nič ne manjka.To kar izkaplja je kakšen deci v nekaj mesecih.In avto ,če troši olje ni rečeno,da je pokvarjen.Če troši olje vw pasat 2.0 tdi je to povsem običajno ,če troši olje bmv 3.0d pa to ni običajno pa ne zaradi tega ker je prvi slabši ampak zato ,ker je tako skonstruiran motor.Ve se točno kateri modeli imajo znatno porabo in kateri pa skoraj nič.Imel sem fiata tipo 1.4 novega in je trošil skoraj liter na tisoč..Pa sem lahko dal not najdražje in najboljše olje In tudi v knjigi je pisalo,da je to količina,ki je normalna.Reno clio 1,4 pa vem,da nima porabe olja,če ga manjka potem je nekaj pokvarjeno.
men tipo 1.4 i.e. porabi od menjave do menjave cca. 10000 km dobr liter olja, uporabljam pa izključno motul 5w-40, pred motulom
probal vse žive znamke in gradacije in je porabu do 5000 skoraj liter in pol..........nekaj bo že na znamki in gradaciji olja.......