Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jun 12, 2008 11:57 am

Ne vem kaj vidite v tej garanciji. To dajo zato, da te potem lupijo na servisih, redni servis 200 evrov za olje pa filtre zamenjat, pa kaj so nori :shock:

Glede na to kakšna j***a je kia delala včasih, je niti slučajno ne bi vzel v izbor, če bi kupoval avto v tem rangu.

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a |m| Če jun 12, 2008 1:45 pm

@hladni... bwahahahahaaha (komentar na tvoj post)
Take stvari govorite ljudje, ki bi raje vzeli kredit še za 2-3 leta sam da bo "dostojna" znamka pri hiši. Vse Kie do Ceeda so crap, to je dejstvo ampak ni več tako.
En A3 stane 8k več pa je isti kot proceed recimo. Seveda bodo zdej pršli komentarji "ja A3 je 100x boljš izdelan, notr je lepši, tehnologija je iz spaceshuttla, ergonomija,..." ampak jst rečem da ma A3 sam boljši imidž med ljudmi in več deklic se bo gor nalimalo. Če bi imel denar bi morda kupil A4, ker se mi dopade ampak ga ne bi kupil ker bi s tem dobil superiorn voz temveč da bi imel Audija. Kaj želim povedat... tisti ki pravite da je Kia Ceed j**c dejte raje povedat da bi zgolj želeli imeti bl premium znamko in ne naštevat tehničnih razlogov, ker so zanemarljivi. ;)

To kar je omenu en (utripa ekranček etc), to lahko za vsak avto rečemo a ne? Zakaj je tehnika toliko boljša pri Focusu? 1.6 nism sprobal, 1.8 je pa (zame) nekonkurenčen temu CRDI-ju. Motor, ki je v Kii je odličen, nism še slišal/bral pripomb pa je bilo že kar nekaj testov. Vse kar ima Focus je boljša lega (pač najboljši v razredu), boljše ime in 2000€ višjo ceno.
Tisto ob boljši opremi in napredni tehniki pa... ah ja.

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a wid Če jun 12, 2008 5:00 pm

|m| je napisal/-a:@hladni... bwahahahahaaha (komentar na tvoj post)
Take stvari govorite ljudje, ki bi raje vzeli kredit še za 2-3 leta sam da bo "dostojna" znamka pri hiši. Vse Kie do Ceeda so crap, to je dejstvo ampak ni več tako.
En A3 stane 8k več pa je isti kot proceed recimo. Seveda bodo zdej pršli komentarji "ja A3 je 100x boljš izdelan, notr je lepši, tehnologija je iz spaceshuttla, ergonomija,..." ampak jst rečem da ma A3 sam boljši imidž med ljudmi in več deklic se bo gor nalimalo. Če bi imel denar bi morda kupil A4, ker se mi dopade ampak ga ne bi kupil ker bi s tem dobil superiorn voz temveč da bi imel Audija. Kaj želim povedat... tisti ki pravite da je Kia Ceed j**c dejte raje povedat da bi zgolj želeli imeti bl premium znamko in ne naštevat tehničnih razlogov, ker so zanemarljivi. ;)

To kar je omenu en (utripa ekranček etc), to lahko za vsak avto rečemo a ne? Zakaj je tehnika toliko boljša pri Focusu? 1.6 nism sprobal, 1.8 je pa (zame) nekonkurenčen temu CRDI-ju. Motor, ki je v Kii je odličen, nism še slišal/bral pripomb pa je bilo že kar nekaj testov. Vse kar ima Focus je boljša lega (pač najboljši v razredu), boljše ime in 2000€ višjo ceno.
Tisto ob boljši opremi in napredni tehniki pa... ah ja.

x2

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jun 13, 2008 7:06 am

Pa tole za servis da je 200 eur. Ne vem kaj delajo pol z avtom tam. Pa naj kdo reče da ma VW drag servis, jst sem dal za golfa, sicer je bencinar, za prvi servis dobrih 100 eur. Za dizla pa tud ne more bit 100 % dražji.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe jun 13, 2008 7:33 am

ban je napisal/-a:Pa tole za servis da je 200 eur. Ne vem kaj delajo pol z avtom tam. Pa naj kdo reče da ma VW drag servis, jst sem dal za golfa, sicer je bencinar, za prvi servis dobrih 100 eur. Za dizla pa tud ne more bit 100 % dražji.

Počakaj da ti kaj crkne na avtu, pa se boš potem hvalil kako poceni je bilo :twisted:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jun 13, 2008 7:51 am

bzzero je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Pa tole za servis da je 200 eur. Ne vem kaj delajo pol z avtom tam. Pa naj kdo reče da ma VW drag servis, jst sem dal za golfa, sicer je bencinar, za prvi servis dobrih 100 eur. Za dizla pa tud ne more bit 100 % dražji.

Počakaj da ti kaj crkne na avtu, pa se boš potem hvalil kako poceni je bilo :twisted:

Take zlonamerne želje bom pa kar ignoriral :P

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Pe jun 13, 2008 8:02 am

Primoz_86 je napisal/-a:Ne vem kaj vidite v tej garanciji. To dajo zato, da te potem lupijo na servisih, redni servis 200 evrov za olje pa filtre zamenjat, pa kaj so nori :shock:

Glede na to kakšna j***a je kia delala včasih, je niti slučajno ne bi vzel v izbor, če bi kupoval avto v tem rangu.

120 EUR je oče dal za 1. servis, tako da ne govori na pamet neki o 200 EUR :P
Če se ti je kia zamerla včasih, so danes to čist drugačni avtomobili in marsikatera boljša znamka se lahko skrije...drugač pa v tem cenovnem rangu dobit boljši avto s tako opremo, garancijo, ceno.... :roll: :!:
RS-sport

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 13, 2008 8:45 am

RS-sport je napisal/-a:marsikatera boljša znamka se lahko skrije...drugač pa v tem cenovnem rangu dobit boljši avto s tako .....
kako to opremo :?:
P.S kako se bodo skrili, če boljših ni.....
:rofl

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 8:56 am

Eno vprašanje.. Kia Ceed, 115konjski Dizel je dejansko turbo ? :lol: :shock:

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Napisal/-a wid Pe jun 13, 2008 9:05 am

Addicted je napisal/-a:Eno vprašanje.. Kia Ceed, 115konjski Dizel je dejansko turbo ? :lol: :shock:

epic fail

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 9:06 am

en simpl DA/NE bi zadostoval. :roll:

Edit: žalostno je to, da ko jo človek pelje dejansko ne opazi turbota, zato sprašujem. Hvala

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jun 13, 2008 9:25 am

to, da se ne opazi turbota je v bistvu zelo dobro (če ni turbo luknje).

sem pa vozil oni dan 2.0 CRDi 140KM čipanega na 170KM. Lepo vleče ni kaj. Podvozje super, mogoče celo malo preveč trdo. Meni se res dopade. Ko bojo malo boljše finance pride v prvi zbor.

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 9:29 am

nevem, men se je zdelo kot da vozim navadnega dizla. Zato tudi vprašanje.

edit: Ko primerjam Mamino službeno octavio 2 (TDI 105konjev) in kolegovega Ceeda 1.6 115, je razlika več kot očitna.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jun 13, 2008 9:36 am

in katerega navadnega dizla si vozil? mislim brez turbine?

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 9:37 am

VW GOLF SDI al kako že :)

Da nebom zval kakega prepira kje. Avto negre slabo, ampak glede na ostale je pa pod povprečjem, vsaj iz mojga vidika.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jun 13, 2008 9:45 am

Zato ker neki dizel na hitro butne še ne pomeni da dobro gre. Ravno tako kot ne gre nujno hitreje tisti avto, ki je bolj glasen.

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 10:15 am

To mi je čisto jasno :) Nebom ril z glavo skoz zid, povem samo svoje mnenje, oz. lastne izkušnje. LP

edit: Res sem pa navajen pri svojem dizlu da "butne" in to tudi drži do kraja. ;)

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Napisal/-a wid Pe jun 13, 2008 10:29 am

Addicted je napisal/-a:en simpl DA/NE bi zadostoval. :roll:

Edit: žalostno je to, da ko jo človek pelje dejansko ne opazi turbota, zato sprašujem. Hvala

Vprašanje si zastavil tako, da sem mislil, da se hecas :)

ja, turbo dizlači so to ja :)

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Pe jun 13, 2008 10:35 am

ne nikakor se nisem norčeval, se opravičujem če je izpadlo nesramno.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jun 13, 2008 10:45 am

Moderne dizle delajo tako, da se ne opazi butanja. Zato pa so izumili variabilne turbine. Kot sem že napisal si samo od svojega navajen butanja in nima nobene veze s tem kako dobro/slabo gre. Butne tudi clio s 65 konji, pa vseeno ne gre nikamor.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: vuli in 8 gostov