Napisal/-a ofak Ne mar 16, 2025 8:18 am
ni tole. poznam ta pojav. najbolj čudno je, da je isti avto, samo karavan in ima iste probleme. pa tudi po spletu berem, da je to kar napaka mercedesa. sem našel kar nekaj forumov, ki govorijo o tem. rešitve pa vsak svoje. prilepim, nekaj iz drugih forumov:
Imel sem enak problem s svojim C300, ki ima prevoženih 60.000 km. Že na prvi testni vožnji je avto vibriral in se tresel pri zaviranju, zato se je prodajalec odločil, da mi zamenja sprednje diske in ploščice. Po tem je avto normalno zaviral, vendar se je težava po dveh tednih spet pojavila.
Vrnil sem se k prodajalcu, kjer so mi povedali, da moram zamenjati zadnje diske in ploščice, saj so bili nekoliko obrabljeni. To sem storil, a težava je ostala.
Po splošnem pregledu so ugotovili, da je poškodovan spodnji kroglični zglob na sprednjem vzmetenju, in to je rešilo problem. Prav tako so morali ponovno zamenjati sprednje diske in ploščice
----------
Imel sem podoben problem na S212. V roku enega meseca po montaži sem začel doživljati tresenje spredaj. Po treh kompletih diskov smo končno ugotovili, da so bila pesta preveč zategnjena s strani vulkanizerja, ki ni bil moj običajni servis. Na nekaterih mestih so pesta celo upognili, kar je povzročilo vroče točke. Ko je mehanik izmeril iztekanje (runout), je bilo jasno, da je to težava. Deformacija je bila tako majhna, da je ni bilo mogoče videti s prostim očesom – po njihovih besedah je bila manjša od debeline papirčka za cigarete (Rizla papir).
-------------
Imel čisto enaki problem. Kot prvo sem demontiral vse zavore in vodila za ploščice (pakne) očistil in namazal z bakreno mastjo. Ker so ploščice ostajale na mestu, je to pregrevalo diske in jih zvilo. Potem sem menjal še tisto palico ( ne vem kako se reče) od volana do volanskega končnika, kje je gumijasta manšetna, ker je že bilo malo zračnosti. Zadeva urejena in nič ne trese.