Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fulgur
Nov uporabnik

Re: Tresenje avta pri zaviranju

Napisal/-a fulgur So nov 09, 2024 7:16 pm

Hvala vsem... Če sem čisto iskren, ne vem ali se je to dogajalo pri letnih ali zimskih... Vem pa, da je z menjavo pnevmatik težava izginila. Sklepam, da je potem krivda na feltnah ali na pnevmatikah....

ofak
Nov uporabnik

Napisal/-a ofak So mar 15, 2025 8:26 am

če ima mogoče kdo kako idejo.

sem prvi lastnik mercedes c w205, pri 150 tisoč so se mi pojavili treslaji pri bremzanju. ok. zamenjam vse štriti diske in ploščice. na njega dam Zimmermann. nekaj časa je bilo vredu, po cirka mesecu dni, in malo kilometrov, vedno vožen v normalnih hitrosti, se je tresenje ponovno pojavilo.
Dam pobrusit sprednje diske, ponovno, nekaj časa vredu in potem se tresenje vrne.
je pa zanimivo, kar mi je rekle mehanik.
Da je še en isti mercedes, le karavan iz njihovih koncev in ima isti problem. vem da je prvo dal gor atv ( vsaj mislim da se tako reče ) in kot meni čez čas so se mu tresljaji vrnili. diske je dela postruži in ponovno so se tresljaji vrnili čez čas. sedaj je dal gor original mislim da vse štiri in kakor sem včeraj zvedel, da ponovno po ne vem koliko času, po moje mesec dva, trsljaje ponovno čuti.

ima kdo kako idejo, kaj. bi to lahko bilo?

hvala

coco66
Novinec

Napisal/-a coco66 So mar 15, 2025 9:55 am

Najdi izvajalca ki struži diske kar na avtu

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 So mar 15, 2025 10:10 am

Zelo pomemben podatek kje, kaj, kako, koliko, ....
Kje se čutijo tresljaji, kako močno, pri kateri hitrosti, so tresljaji enakomerni pri različnih hitreostih, kako močno zaviraš, tresljaji ves čas ali včasih ja včasih ne, ....
Po opisanem bi proizvajalce (material) zavor skoraj zagotovo izločil.

S tem da ti nekaj trese nisi povedal nič koristnega. Boljše da ne bi nič pisal.

ofak
Nov uporabnik

Napisal/-a ofak So mar 15, 2025 4:41 pm

se opravičujem, da sem sploh kaj napisal.
pa lp

coco66
Novinec

Napisal/-a coco66 So mar 15, 2025 5:20 pm

Ne razburjaj se- eni znajo samo gofljo vrtet

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So mar 15, 2025 9:11 pm

Si preveril po močnem zaviranju, če se ti enakomerno "ogrejejo" diski na obeh straneh ?
Pregreti diski + voda = zviti ? (ne vem)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

ofak
Nov uporabnik

Napisal/-a ofak Ne mar 16, 2025 8:18 am

ni tole. poznam ta pojav. najbolj čudno je, da je isti avto, samo karavan in ima iste probleme. pa tudi po spletu berem, da je to kar napaka mercedesa. sem našel kar nekaj forumov, ki govorijo o tem. rešitve pa vsak svoje. prilepim, nekaj iz drugih forumov:

Imel sem enak problem s svojim C300, ki ima prevoženih 60.000 km. Že na prvi testni vožnji je avto vibriral in se tresel pri zaviranju, zato se je prodajalec odločil, da mi zamenja sprednje diske in ploščice. Po tem je avto normalno zaviral, vendar se je težava po dveh tednih spet pojavila.

Vrnil sem se k prodajalcu, kjer so mi povedali, da moram zamenjati zadnje diske in ploščice, saj so bili nekoliko obrabljeni. To sem storil, a težava je ostala.

Po splošnem pregledu so ugotovili, da je poškodovan spodnji kroglični zglob na sprednjem vzmetenju, in to je rešilo problem. Prav tako so morali ponovno zamenjati sprednje diske in ploščice

----------

Imel sem podoben problem na S212. V roku enega meseca po montaži sem začel doživljati tresenje spredaj. Po treh kompletih diskov smo končno ugotovili, da so bila pesta preveč zategnjena s strani vulkanizerja, ki ni bil moj običajni servis. Na nekaterih mestih so pesta celo upognili, kar je povzročilo vroče točke. Ko je mehanik izmeril iztekanje (runout), je bilo jasno, da je to težava. Deformacija je bila tako majhna, da je ni bilo mogoče videti s prostim očesom – po njihovih besedah je bila manjša od debeline papirčka za cigarete (Rizla papir).

-------------

Imel čisto enaki problem. Kot prvo sem demontiral vse zavore in vodila za ploščice (pakne) očistil in namazal z bakreno mastjo. Ker so ploščice ostajale na mestu, je to pregrevalo diske in jih zvilo. Potem sem menjal še tisto palico ( ne vem kako se reče) od volana do volanskega končnika, kje je gumijasta manšetna, ker je že bilo malo zračnosti. Zadeva urejena in nič ne trese.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne mar 16, 2025 3:11 pm

Na temo vibriranja pri zaviranju je na tem forumu ogromno napisano.
V večini primerov ( cca 80% ) je krivda na zračnosti podvozja. Napaka pri odkrivanju zračnosti podvozja je največkrat, da najprej vozilo dvignejo, kolesa/roke se obesijo in zračnosti ni mogoče videti.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 To mar 18, 2025 8:50 am

Fan je napisal/-a:Na temo vibriranja pri zaviranju je na tem forumu ogromno napisano.
V večini primerov ( cca 80% ) je krivda na zračnosti podvozja. Napaka pri odkrivanju zračnosti podvozja je največkrat, da najprej vozilo dvignejo, kolesa/roke se obesijo in zračnosti ni mogoče videti.

Res je, zato pa se zapelje na Avto Krko, oz. na tehnični pregled kadar ni gneče in se zadeva pogleda (zastonj oz. za kavo).

Sem imel na prejšnjem avtu podoben problem.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 18, 2025 2:38 pm

Zakaj že? Predvidevam, da voznik čuti vibracije pri zaviranju, zavorna sila se pa ne spremeni. Če je pa bilo mišljen preizkus na ploščah, v tem primeru pa je 90% vozil z zračnostjo. Torej voziti na tehnični ni potrebe.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

ofak
Nov uporabnik

Napisal/-a ofak Sr mar 19, 2025 8:10 am

tako je, pri zaviranju. po mestu recimo ne. če pa vozim normalno in začnem pač bremzat iz 90 na 50 pa se čuti. volan kar pošteno trese.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov