Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr okt 15, 2008 6:51 am

lumpii je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Na servisu se ti bodo pa brez težav zgovarjal, da si zapeljal čez kakšno kokretno udarno jamo in se je airbag sprožil samodejno, kar nebo pri renojih nič posebno novega.

Da se ne boš usral od pameti...... :lol:
Itak renoji so v večini na cesti in res na vsake 500 metrov stoji reno z odprtimi airbagi.... :lol:
Ker moorooon si, bog te nima rad....

Kolikor jaz vem, redno pošiljam v pičko materno samo renoje in mislim, da nobene druge znamke. To pa, dokler bom od vseh poslušal samo slabe stvari, ne mislim prenehat. Imam punco iz reno cityja in glej zlomka doma imajo oboji renoje: se je mat z novim kliotom izognila enemu ki je prehiteval v škarje, zapeljala čez ornk (ni pa dol udarila s podvozjem samo fajn je ruknal) lluknjo, rezultat: odprta oba airbaga na voznikovi strani. Ker je bil avto star 2 meseca, so menjal brez pogajanj. Tudi obesa je ostala cela.
Drugi primer, kolega njenega fotra popravlja avtomobile pri TPV: pripeljelo avto na servis, ker gorijo vse mogoče lučke, meddrugim za airbag. Tip se samo spravi, da bi tester prklopu in rukne v volan - bum je dobil airbag iz volana v glavo.

Ja seveda, pozabil sem dopisat, da sem si vseskupaj izmislil, da sem lahko spet nekaj napisal čez reno. Jasno, hitro štiri kartone, pet dni bana pa bo boljše. Ko bo takih zgodbic konec in mi bo kdo v živo pohvalil reno pa se bomo drugač menl

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab Sr okt 15, 2008 7:50 am

Doma mamo od leta 1996 same renoje. Bilo jih je kar nekaj in niti en ni crknu oz. na nobenm se ni pojavla kaka napaka, za katero bi lahko krivil reno oz. material. Tak da prosm če maš slabe izkušnje, si jih imel na parih primerov. Koliko pa je renojev na svetu?. Ne bit pameten, ker te lahko čisto vsaka znamka zajebe pa naj bo BMW oz. karkoli!!!!

To beefanje o znamkah se mi zdi primerno za 13-14 letnike in ne za prave poznavalce avtomobilov.
1,2,3,4,5, Rally

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr okt 15, 2008 11:43 am

KeBab je napisal/-a:Doma mamo od leta 1996 same renoje. Bilo jih je kar nekaj in niti en ni crknu oz. na nobenm se ni pojavla kaka napaka, za katero bi lahko krivil reno oz. material. Tak da prosm če maš slabe izkušnje, si jih imel na parih primerov. Koliko pa je renojev na svetu?. Ne bit pameten, ker te lahko čisto vsaka znamka zajebe pa naj bo BMW oz. karkoli!!!!
To beefanje o znamkah se mi zdi primerno za 13-14 letnike in ne za prave poznavalce avtomobilov.

S punco sva skupaj lepo vrsto let in če bi želel napisat seznam vseh okvar na vsaj 10 renojih ki so jih v tem času mel, bi bil spisek super dolg. Torej ni bilo samo par avtov. In tako zaenkurc znamke in toliko jamranja kot sem slišal in videl pri tej znamki, je ni.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Sr okt 15, 2008 2:29 pm

Pride izvedenec pregledat avto naslednji teden. Nekaj se le premika...

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Sr okt 22, 2008 9:40 am

Zaenkrat zelo pozitivna reakcija renaulta: Izvedenec je pregledal avto, ga priklopil na računalnik in si izpisal podatke. V roku 7 dni dobim pisni odgovor. Upam da se bo pozitivni trend nadaljeval in dobim stroške povrnjene in popravljen avto, čeprav še zdaj ne morem priti k sebi od šoka. Kaj če bi se zgodilo na avtocesti in bi trznil z volanom kot sem tokrat . Dobro da je bila hitrost nizka.Ali pa da se bi mi odprl volanski airbag....

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr okt 22, 2008 10:39 am

Držimo pesti da bo OK!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

dox
Novinec

Napisal/-a dox Sr okt 22, 2008 10:42 am

Kael če so imeli tolko težav z renoji. Zakaj pa te niso vzeli druge firme ? Bi jim svetoval naj vzamejo druga te...

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Če okt 30, 2008 12:56 pm

Zgodba se zaključuje:

Od Renaulta Slovenija sem dobil odgovor, da mi bodo krili vse stroške popravila: airbag, spužva, prevleka, računalnik, tipalo, zadnji pas, sprednji pas in zategovalec. Seveda so dopisali, da je se opravičujejo za nevšečnosti, vendar da je to njihova dobra volja, saj zadnje dva servisa nista bila delana na uradnem servisu.

V glavnem zgodba se razpleta v pozitivnem smislu in tu gre en plus renaultu, čeprav hvala bogu, da se je airbag odprl pri majhni hitrosti in ni blo hujše nesreče zaradi tega.

Hvala vsem za nasvete in informacije kako in kaj

LP

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če okt 30, 2008 1:09 pm

No evo, lepa gesta da so ti vse poštimali ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če okt 30, 2008 1:24 pm

Super, se ti je pa res dobro izšlo ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če okt 30, 2008 1:43 pm

Super se ti je izteklo..

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če okt 30, 2008 6:31 pm

Kako si pa ti lahko siguren, da je lokalni mehanik imel opravka le z oljem? ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Če okt 30, 2008 7:10 pm

Žiiga je napisal/-a:Kako si pa ti lahko siguren, da je lokalni mehanik imel opravka le z oljem? ;)

Ker je izvedenec vidu, da airbagi niso bili menjani in avto nič razbit. Kaj če bi servisiral na uradnem servisu pol ne bi mogu sproti še s kakšnim frendom kaj pošraufat? A bi reno servis to vedu?

Če je izvedenec vidu, da je vse ok nima veze kje sem servise delal. A ni to logika?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če okt 30, 2008 7:11 pm

Lep plus za renault servis :tomidelej:

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če okt 30, 2008 7:14 pm

brioni je napisal/-a: A ni to logika?

logika v pravi velikokrat nima veze. Za njih je važno, da si delal servise na servisne intervale na uradnem servisu in to je to. To je zakon, ki ga pač ni mogoče spremeniti ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Če okt 30, 2008 7:37 pm

Jaz sem ti samo odgovoril, da je izvedenec siguren, da je lokalni mehanik menjaval samo jermene in olje... ;)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe okt 31, 2008 7:33 pm

No sej pr teh Cliotih je zgleda res problem v teh stranskih sedežih, ker je zgleda senzor za airbag ful občutljiv, kolega je pr 20km/h prletu na pločnik pa se mu je sprožu ta stranski sovoznikov, in tut men k sm prletu u pločnik se mi je sprožu, ampak popravilo tega sploh ni tok drago kokr si ti napisu (1000€). Men je pršla prevleka 50€, airbag 70, resetiranje airbag računalnika 50€, zategovalca 40. Je pa res da sm to dubu s popustom use ampak spet ni taka kriza (seveda če si sam kriv da se ti sprož, u mojem primeru neprilagojena hitrost v ovinek), je pa res da če si ti pa kr sam sprož med vožnjo je pa to neki druzga pol.Uglavnem svaka čast za Reno da so ti to porihtal en velik plus si tle zaslužjo 8) :D

LP

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe okt 31, 2008 8:11 pm

Suljo20 je napisal/-a:No sej pr teh Cliotih je zgleda res problem v teh stranskih sedežih, ker je zgleda senzor za airbag ful občutljiv, kolega je pr 20km/h prletu na pločnik pa se mu je sprožu ta stranski sovoznikov, in tut men k sm prletu u pločnik se mi je sprožu, ampak popravilo tega sploh ni tok drago kokr si ti napisu (1000€). Men je pršla prevleka 50€, airbag 70, resetiranje airbag računalnika 50€, zategovalca 40. Je pa res da sm to dubu s popustom use ampak spet ni taka kriza (seveda če si sam kriv da se ti sprož, u mojem primeru neprilagojena hitrost v ovinek), je pa res da če si ti pa kr sam sprož med vožnjo je pa to neki druzga pol.Uglavnem svaka čast za Reno da so ti to porihtal en velik plus si tle zaslužjo 8) :D

LP

Ja pa res je plus....da zdaj spet lahko čakaš kdaj se naslenjič odprejo :lol: :lol: ......recimo zaradi neprilagojene hitrosti v ovinek :lol: :lol: ayde reko bi da ti nekaj nekam rukne......pa še te se nebi smel odpret za brezveze

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 31, 2008 8:27 pm

Lepa reklama za renault, da so bili korektni in mennjali vse kar je pač treba. Sicer ni preveč dobra reklama, da beremo po forumih kako se odpirajo air bagi ampak ravno elektronika je tista, katero jaz najbolj sovražim....zdaj veste zakaj?

Kael....Malo manj pluvanja po znamki....ker se lahko to dogaja vsaki znamki....Mogoče pa oni niti ne znajo uporabljat avta. In tako kot ti pljuvaš po renoju bi lahko jaz po nemških znamkah....ampak ne ker se mi ne zdi smiselno, če hočeš pa ti lahko naštejem napake nemcev, katere niti ohoho opevani jugiči niso poznali......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov