Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po dec 22, 2008 6:46 pm

Računalnik motorja je verjetno bolj vreden kot cel avto. Kaksna cevka al vodna pumpa pa tak niso tok drage, recimo 60€ +50*100€ za delo .. € za delo..
Pa kot je napisal soncek tut ce bi blo slo tesnilo glave ni tak strosek, za 200€ bi se dalo porihtat.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 22, 2008 8:37 pm

a tisto od pravilne pisave je name letelo? oprosti, sedaj bom po slovensko pisal. ne vem pa kje si ti osebek dobil primerjavo med pisavo in avtomobilom. pa hvala za razlago če Vam le to uspe.
lep pozdrav

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To dec 23, 2008 8:16 am

Plecko, pa si ti vsaj vprašal, kolko okvrino bo popravilo stalo, ker Selmar ni poceni veš, konec koncev je to BMW servis.
Slika

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a Plecko To dec 23, 2008 9:28 pm

Popravilo me je stalo 285€,sem kar presenečen da so tako hitro opravili vse skupaj glede na to da so rekli,da bo končano po praznikih,pa še poceni glede na to koliko so naredili.Zdej pa samo še to,ko sem peljal proti domu je spet očitno nekaj crknilo in mašina spet tuli,tako da se ne mislim več zajebavat in avto gre nazaj lastniku,z zahtevo vračilo komplet denarja s servisom vred,pa si ga naj popravlja kakor ve in zna.Kupil bom punta 2001 letnik kakor sem nameraval že od začetka,tam vsaj ne bo (upam) da problemov pa še sosed ima enega v delih za morebitna popravila.Ne bom rekel da je rover slab avto,je super,a nimam sreče z njim. :?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To dec 23, 2008 9:42 pm

Sam nevem,če je lih prejšni lastnik kj velik kriv za tvoje probleme.Dejstvo je,da si zastan avto steral in ga teral toliko časa ter se vozil kljub očitnem ropotu v motorju.....
tko,da če bi bil jst lastnik bi ti ga sorry izrazu nekam pritisnil.
Nevem no po moje si ti kriv vsega tega,ler očitno si kot si napisal avto teral in kljub očitni napaki vozil pa čeprav je bil ropot tko očiten,da si moral pojačat radio.
sicer pa upam,da si se iz tega kj naučil in,da bo z naslednjim avtom bojše,pa velik sreče ob moreitni menjavi ti želim
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 23, 2008 10:24 pm

In če ga nebi bil teral bi šlo drugace?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko To dec 23, 2008 10:33 pm

Saj elektronika bi v vsakem primeru crknila če bi ga teral ali ne seat,pri Selmarju so se še čudili kako sem se sploh lahko vozil tri dni in da je avto že bil "klinično mrtev"tesnilo je popustilo že nekaj časa nazaj,napaka je pa sicer delno res moja,ker nism avta pred nakupom nič kaj veliko preverjal,sem le peljal nekaj krogov.Bivši lastnik pa ponosno pravi,da je z avtom bilo vse ok.A na Selmarju so še pod povdarkom dejali,da je vse skupaj bilo še vprašanje časa kdaj bo finalni"pok".Tako da sama jeza me ma.
Zadnjič spremenil Plecko, dne To dec 23, 2008 10:40 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To dec 23, 2008 10:39 pm

Plecko je napisal/-a:Saj elektronika bi v vsakem primeru crknila če bi ga teral ali ne seat,pri Selmarju so se še čudili kako sem se sploh lahko vozil tri dni in da je avto že bil "klinično mrtev"tesnilo je popustilo že nekaj časa nazaj,napaka je pa sicer delno res moja,ker nism avta pred nakupom nič kaj veliko preverjal,sem le peljal nekaj krogov.Bivši lastnik pa ponosno pravi,da je z avtom bilo vse ok.A na Selmarju so še pod povdarkom dejali,da je vse skupaj bilo še vprašanje časa kdaj bo finalni"pok".Tako da sama jeza me ma.

Očitno te je nategnu z kilometri in vsem ostalim.Res pa je delno tvoja krivda da nisi pogledu kaj in kako je z mašino.Težko verjamem da ti ga bo nazaj vzev pa dnar vrnu.

Plecko
Nov uporabnik

Napisal/-a Plecko To dec 23, 2008 10:42 pm

Ja saj,sem šel na zaupanje ker se poznamo in sem mislil,da je v človeku kaj poštenosti.Kilometri so realni,ampak vozil pa ni tak kot je rekel.

p.s: ima sina starega 18 let,ki vozi civica in se ganja na polno po ulici gor pa dol.Tako,da je avto nekaj prej časa ziher vozil sin misleč da ma hondo.Iz tega vidika vidim logično razlago za tako zj*ban avto po tako malo kilometrih.

Uporabniški avatar
john deere
1/2 zvezdice

Napisal/-a john deere Sr dec 24, 2008 12:48 am

Avto je zato, da se ga rabi vsak dan ne pa zato, da se ga 3x na mesec vzame in pelje 5km. Tak avto z 20tkm je za moje pojme lahko velik slabši, kot tisti, ki jih ima 150tkm.

lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr dec 24, 2008 7:11 am

Plecko je napisal/-a:Saj elektronika bi v vsakem primeru crknila če bi ga teral ali ne seat,pri Selmarju so se še čudili kako sem se sploh lahko vozil tri dni in da je avto že bil "klinično mrtev"tesnilo je popustilo že nekaj časa nazaj,napaka je pa sicer delno res moja,ker nism avta pred nakupom nič kaj veliko preverjal,sem le peljal nekaj krogov.Bivši lastnik pa ponosno pravi,da je z avtom bilo vse ok.A na Selmarju so še pod povdarkom dejali,da je vse skupaj bilo še vprašanje časa kdaj bo finalni"pok".Tako da sama jeza me ma.

ja elektronika deloma ja to maš praw ampak še vedno mislim,da če bi avto postopoma utekal,da bi morebiti bilo škode manj.No nisem nevem kak stručko,da bi zj tuki doktoriral a v bodoče ti polagam na srce da moraš avto ob nakupu pa ali je nov ali rabljen utekat na svoj stil vožnje ne pa prvi dan na polno.
Zj sreči se je napaka pokzala že na začetku tko,da imaš še šanso vrnit omenjeni avto,če se bo le dalo.Glede tesnila bi avto že prej nagajal in po moje je to skrita napaka.
poročaj naprej kako boš zadevo rešil in upam,da se bo rešilo v tvoje dobro.
pa lep pozdrav
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe jan 02, 2009 4:46 pm

..lp...se strinjam z Mindflash-om....usi ste pametni za 20,da bi pa ker usaj malo pomagal to pa nebii...ker tudi sam imam roverja in s sem objavil mojo okvaro na forumu pa sm tudi deležen takih kritik oz. pomoči....mislm ful lepo a ne:P...kakor koli,plecko cimprej pejt do ksnga mehankarja da ti pogleda kaj bi lahko rozljalo..;)..lp

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe jan 02, 2009 6:54 pm

Če ga je sin gonu kot civica je to to, sm to bo treba dokazat :P . Če boš mrzlega roverja z k serijo motorjev (cela mašina iz alu) boš šla dihtnga adijo (mam izkušne... :cry: )
Upam da ga nis mrzlega teral, čeprov v 3h dneh, pa dihtunge tut ne more vzet.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jan 02, 2009 7:56 pm

Kaj je pa tak problem, če gre dihtgna ?

Če glava pokne, je veliko večji problem.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe jan 02, 2009 8:00 pm

En kup dela? En kup stroškov? Dihtnga+ vijaki+ delo+ jermen+ olje (v večini primerov je staro neuporabno ker se pomeša z vodo).

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 02, 2009 9:32 pm

Govorit, da je uničeno tesnilo glave skrita napaka je nesmisel....Sicer res lahk crkne postopoma (ponavad začne delat pritisk v hladilnem sistemu....mešat olje in vodo...)
Lahk pa crkne tud na vsem lepem.....Enak primer sem imel jaz pred prazniki....prevoženih 170.000 do sedaj lepo šel in vse.....kr naenkrat med vožnjo pa je začel ružit (občutek kot da je spredaj snelo izpušni kolektor) in posledično it vedno slabše.....prebilo je tesnilo glave na četrtem cilindru.....na vsem lepem brez znakov.
Tako da če je avto zastanj in ga potem poteraš.....je možnost da se bo to zgodilo še tok večja....
Skrita napaka je lahko , da je avto brez air bagov čeprav lastnik trdi da so not.....da je nekaj popravljeno na pol......pa še to je težko dokazat.
Ena izmed takih napak je bila pr men.....avto sem kupil poleti in nisem sprobal gretja kabine....čez čas sem ugotovil , da je radijator kabine odklopljen.....le zakaj? Puščal je namreč....a vendar mi lastnik tega ni omenil....to pa je recimo skrita napaka pa še to ne bi mogu dokazat ker nisem takoj opazu (ob nakupo).
Tako da tole o skritih napakah je malo tko no.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So jan 03, 2009 6:49 pm

..se strinjam z liskotom:D..tud moj fotr je kupu avto k je na videz zgledau kot nou...na konc cz pou mesca pa ugotvimo da je avto biu zaleten in da sploh ni naravnan kokr je treba...mislm v danasnjih dne je malo postenih,a veliko je takih ki bi te na "suho" nategnili...se opravicujem glde izraza ampk tko je...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov