Blazg je napisal/-a:Imam Audi A4 1998 1.8T (150km), 195000 prevoženih km. Ker nisem ravno mehanik in sklepam, da je pri teh kilometrih potrebem orenk servis me zanima če je to res in kaj vse je treba pri tem avtomobilu menjat. Ne bi vozil na original servis, lokalnemu mehaniku pa bi rad povedal kaj vse pričakujem, da naredi. In pa še če ne da original delov ali so kakšne preference glede nadomestnih. Z nadomestnimi diski/ploščicami , ki mi jih je ta lokalc dal noter, nimam najbolših izkušenj, ker so diski po 30000km zanič, prej pa so zdržali originalni 60 oz originalni baje celo 90000(ko je avto vozil še moj brat). Drugače ima ta lokalc pooblaščen servis za fiat in ni krnek priučenec.
LP
Veliki servis se na tem motorju dela na 120kkm ali na 6 let. Menjat pa moraš zob. jermen, napenjalec, hidr. napenjalec, mikrojermen 2x, pa fajn je menjat tudi šponarja mikrojermenov (2x).
Kar se diskov tiče ima moj mehankar (servisira vse živo) samo dve preferenci: ATE ali Textar. Ate je dražji, Textar je cenejša varianta, oboje se zelo dobro obnese. Ate še ne morem zrihtat, Textar pa lahko.
Men so original diski na A4 zdržal do 175kkm, potem so se pa zvil. Da zdrži samo 30kkm je pa res poden od diska, čeprav je pa res, da imajo A4 zelo majhen ščitnik proti vodi spredaj in se diski hitro zvijejo, če na polno žlajfaš na AC, potem pa lepo v lužo in so diski hin...