Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jun 09, 2010 7:46 am

DareVa je napisal/-a:Pol je "boljše" peljat na veliki servis (dele bi kupil sam) privat, ne na uradnega?
Kaj priporočate v Lj za dele ter za delo, mam pa Megana ph2, 03 letnik, 1,5dci, 60kw?

Grt. zob. jermena + vodna pumpa ni tako draga (malo čez 100 eur), mikro jermen je okoli 12 eurov, šponarja mikro jermena sta pa kar draga. Odvisno tudi ali imaš klimo ali ne.

Blazg
Nov uporabnik

velik servis?

Napisal/-a Blazg Pe jun 18, 2010 9:50 am

Imam Audi A4 1998 1.8T (150km), 195000 prevoženih km. Ker nisem ravno mehanik in sklepam, da je pri teh kilometrih potrebem orenk servis me zanima če je to res in kaj vse je treba pri tem avtomobilu menjat. Ne bi vozil na original servis, lokalnemu mehaniku pa bi rad povedal kaj vse pričakujem, da naredi. In pa še če ne da original delov ali so kakšne preference glede nadomestnih. Z nadomestnimi diski/ploščicami , ki mi jih je ta lokalc dal noter, nimam najbolših izkušenj, ker so diski po 30000km zanič, prej pa so zdržali originalni 60 oz originalni baje celo 90000(ko je avto vozil še moj brat). Drugače ima ta lokalc pooblaščen servis za fiat in ni krnek priučenec.

LP

hippo
Poznavalec foruma

Re: velik servis?

Napisal/-a hippo Pe jun 18, 2010 10:35 am

Blazg je napisal/-a:Imam Audi A4 1998 1.8T (150km), 195000 prevoženih km. Ker nisem ravno mehanik in sklepam, da je pri teh kilometrih potrebem orenk servis me zanima če je to res in kaj vse je treba pri tem avtomobilu menjat. Ne bi vozil na original servis, lokalnemu mehaniku pa bi rad povedal kaj vse pričakujem, da naredi. In pa še če ne da original delov ali so kakšne preference glede nadomestnih. Z nadomestnimi diski/ploščicami , ki mi jih je ta lokalc dal noter, nimam najbolših izkušenj, ker so diski po 30000km zanič, prej pa so zdržali originalni 60 oz originalni baje celo 90000(ko je avto vozil še moj brat). Drugače ima ta lokalc pooblaščen servis za fiat in ni krnek priučenec.

LP

Veliki servis se na tem motorju dela na 120kkm ali na 6 let. Menjat pa moraš zob. jermen, napenjalec, hidr. napenjalec, mikrojermen 2x, pa fajn je menjat tudi šponarja mikrojermenov (2x).
Kar se diskov tiče ima moj mehankar (servisira vse živo) samo dve preferenci: ATE ali Textar. Ate je dražji, Textar je cenejša varianta, oboje se zelo dobro obnese. Ate še ne morem zrihtat, Textar pa lahko.
Men so original diski na A4 zdržal do 175kkm, potem so se pa zvil. Da zdrži samo 30kkm je pa res poden od diska, čeprav je pa res, da imajo A4 zelo majhen ščitnik proti vodi spredaj in se diski hitro zvijejo, če na polno žlajfaš na AC, potem pa lepo v lužo in so diski hin...

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Pe jun 18, 2010 11:44 am

se pravi še ni potreben veliki servis. Katera firma pa dela za audi original diske? se da kupit original brez znaka? :) Tile diski so bli res podn.
LP

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe jun 18, 2010 11:52 am

kupiš športne diske navrtane in n narezane recimo Tarox, boš dau manj kot za orginal, poleg tega pa so še zagotovo boljši kot original, Sm glasnost te ne sme motit :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 18, 2010 12:02 pm

ma ne rabiš dajat gor športne diske. Ti bom dal naslednji teden ceno za Textar. A to rabiš samo sprednje?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 18, 2010 12:57 pm

Brembo niti ni drag, Ferodo pa so v redu ploščice, preverjeno. In Ate in Textar imajo v AC, Brembo pa v Motomat.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 18, 2010 1:24 pm

joztom je napisal/-a:Brembo niti ni drag, Ferodo pa so v redu ploščice, preverjeno. In Ate in Textar imajo v AC, Brembo pa v Motomat.

Zrihtam jaz Brembo in Textar ceneje kot v štacuni, ATE pa še ne, ampak bo pa zelo kmalu.

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg Pe jun 18, 2010 1:34 pm

Ne vem. mogoce rabim tut vse 4 vsekakor pa sprednje. Verjetno je boljs da so vsi 4je? Ne bi zapravil gore denarja za neke športne zavore, ki po možnosti ne primejo ko so hladne. Rad bi da so zavore solidne (pri teh sedaj se namreč pojavlja zakasnitev na mokri avtocesti in to orenk. Bremza prvo sekundo sploh ne prime, če že nekaj časa ne bremzaš. Razumem, da so diski vlažni ampak to se pri prejšnjih ni pojavljalo).

lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 18, 2010 2:50 pm

Blazg je napisal/-a:Ne vem. mogoce rabim tut vse 4 vsekakor pa sprednje. Verjetno je boljs da so vsi 4je? Ne bi zapravil gore denarja za neke športne zavore, ki po možnosti ne primejo ko so hladne. Rad bi da so zavore solidne (pri teh sedaj se namreč pojavlja zakasnitev na mokri avtocesti in to orenk. Bremza prvo sekundo sploh ne prime, če že nekaj časa ne bremzaš. Razumem, da so diski vlažni ampak to se pri prejšnjih ni pojavljalo).

lp

Zadnje diske ni nujno menjta skupaj s sprednjimi, ker je itak samo cca 25% zavorne moči na zadnjih. Sej zavore so lahko solidne, ampak ta pojav (ne)bremzanja na A4 B5 je pa serijska napaka. Deflektorji so poddimenzionirani in takle mamo :shock: :x

Blazg
Nov uporabnik

Napisal/-a Blazg So jun 19, 2010 6:41 pm

a se da to kako odpravit? Ceprav js sm to prvis opazu sele po zadnji menjavi diskov in ploscic, verjetno prej ni bilo toliko opazno.
Torej katere diske+pakne mi zdej priporocate. In kaksna je cena za sprednji komplet. oz za vse 4.

LP

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 21, 2010 10:02 am

Blazg je napisal/-a:a se da to kako odpravit? Ceprav js sm to prvis opazu sele po zadnji menjavi diskov in ploscic, verjetno prej ni bilo toliko opazno.
Torej katere diske+pakne mi zdej priporocate. In kaksna je cena za sprednji komplet. oz za vse 4.

LP

Ja, nemci so naredili update, večji sprednji deflektor, sam ne vem, če naši klukci na pooblaščencih to sploh vejo...
Torej: sprednji diski Textar pridejo 43 eur kos (Brembo 50 eur) + ploščice garnitura Textar 49 eur (Brembo 48 eur).
zadnji diski Textar pridejo 32 eur kos (Brembo 30 eur) + ploščice garnitura Textar 27 eur (Brembo 23 eur).
Jaz ti priporočam Textar.
Lahko pa dobiš še no name sprednje pločice za 28 eur in zadnje za 14 eur.
Če boš menjal tudi zadnje diske ti priporočam, da zamnjaš še ABS ringe (dodatnih 18 eur na kos), ker se radi zvijejo pri jemanju dol iz diska, potem pa imaš dvojno delo če ABS začne hecat in zadnje ležaje (cena okrog 15 eur na kolo).
Lp.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov