Nasveti in napotki ter povpraševanja...

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr mar 18, 2009 2:33 pm

težave, ki jih imaš z avtom, ti morajo v garanciji odpraviti. vsaj kar se tapet, olja, in škripanja tiče. žarnce so druga pesem. mogoče bi izposloval kak pregled elektrike na avtu vendar pod pogojem, da so ti na servisu menjavali žarnice in je zato to zabeleženo v popravilih (delovni nalog)
kar se tiče dokumentacije, ki jo dobiš na servisu..najaviš se za pregled, ker si opazil okvaro..ti dajo datum, rečeš, da želiš biti zraven in si zraven (tisti, ki tega ne dovoli, nima kaj servisirat tvojega avta). tam pa spremljaš kaj delajo na avtu.

sam imam megana grandtour 1.5 dci, dec 2007, 19 kkm....v enem letu sem menjal obe prednji žarnici ( sta pregoreli skoraj istočasno, po enem letu) mislim, da je pomembno tudi kake žarnice daš notri...najcenejše bodo verjetno tudi manj trajale...razpon cen žarnic pa je od 4 do 10 in več eur za eno. ko ti naslednjič crkne, kupi žarnico priznane firme ( ni treba razne ksenon efekt itd..) in boš videl. Da je treba obe žarnici skupaj menjati je zame malo mimo...žarnica pač dela ali ne dela.
sam sem v dobrem letu uporabe avta imel par porodnih težav....puščala voda v prtljažnik( posledica slabo vgrajene vlečne kljuke) zadeva bila dvakrat reklamirana...od drugega popravila je ok. naslednja težava je bila klima, ki je slabo hladila.....na servisu so zadevo pregledali in ugotovili, da je v novem avtu manjkalo 25% plina...dopolnili. sedaj ok. naslednja težava je bilo puščanje nafte na povratnem vodu od šob.....spet popravljali dvakrat....sedaj ok...

vsa popravila, kljub temu, da so nekatera morali narditi 2x so bila v garanciji, brezplačna, zraven velika mera razumevanja s strani servisa, prilagodjivost in ustrežljivost...

aja..zamenjali so mi tudi mehanizem šipe, ker je že od novega nekaj malega štrkalo...spet garancija.

od prvega servisa dalje in od odprave porodnih težav avto laufa da je veselje.

priporočam pa vljuden, vseeno pa odločen nastop na servisu..izbiro servisa prepuščam lastniku avta. Z odločnostjo, argumentiranjem napak in vztrajanjem, uspeh ne sme izostati. s kakimi odvetniki strašiti, preden se na tak način poskuša odpraviti težave, je prej slabo kot dobro.

zivepo
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a zivepo Sr mar 18, 2009 10:25 pm

absolutno nisem imel namena najprej že kar grozit ali pa kake dovetnike omenjat, bomo šli lepo počasi in bomo vidl kok se bojo spelale stvari v prihodnje. absolutno pa ne bi rad da bi se iste napake ali pa nove pojavljale ker nov avto kupiš z razlogom da imaš mir ne pa da že v prvem letu narediš 100obiskov na servisu.

žarnice so bile manjane na servisu enkrat ali dvakrat ampak niso nikamor nič vpisali le račun za delo so mi dali. ampak žarnice katere so bile originalno v avru niso zdržale celih 5mesecev, nato pa kopujema različne proizvajalce žarnic, no zdej nama še "volvo" ostanejo. bomo vidl če bo kej bolš

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr mar 18, 2009 10:54 pm

Garancija na potrošni material je minimalno 3 mesece, če se pravilno spomnim..
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 19, 2009 7:03 am

Bi pričakoval, da si ob nakupu novega avta najbolj siten in da vsako malenkost takoj reklamiraš in vzdržuješ brezhibno stanje, pozneje to nikoli ni več mogoče. Termin "potrošni material" pomeni, da ni garancije zanj. Edino če bi šle žarnice na podlagi preboja dovoljenih 13,7V na alternatorju. Opevane Osram NightBraker imajo predvideno polovično življensko dobo na standardne žarnice, računaš lahko na največ eno leto, to na specifikaciji tudi piše. Tudi jaz bi si želel, da bi svoja j***a po 11 letih nazaj vrnil in kupil kaj drugega, raje kot pa da skrbim zanj in me košta in še nikoli ne prideš na optimalno stanje b.p. Da pa bi imel masten motor in to kar od daleč gledal, ne pa na servisu rogovilil, pa pri najboljši volji ne zastopim.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 8:07 am

zivepo je napisal/-a:no lepo das e je tema toliko odprla da teče depata.
absolutno bom poročal kako in kaj, mi pa tudi prav pride mnenja drugih.
torej v tor peljem avto na druge servis (doslej sem bil na RSLevcu) zahtevam naj zapisnik katere napake sem sporočil in katere napake ob prevzemu avta so odpravili.
ali naj tudi zahtevam/prosim da mi naj dajo potrdilo da je avto v stanju (tisto kar spada pod garancijo) kot mora biti?

glede žarnic jst mam na sumu elektriko kr naprej crkujeje pa jih menjavam oboje naenkrat, ampak samo sprednji kratki.

Se mi je zdelo, da si hodu na rsl, ker tam je najslabše kar je lahko. pojdi na avto tehniko ali pa kak drug servis, katerega ti bo kdo priporačal.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če mar 19, 2009 9:13 am

Fiatfan je napisal/-a:
zivepo je napisal/-a:no lepo das e je tema toliko odprla da teče depata.
absolutno bom poročal kako in kaj, mi pa tudi prav pride mnenja drugih.
torej v tor peljem avto na druge servis (doslej sem bil na RSLevcu) zahtevam naj zapisnik katere napake sem sporočil in katere napake ob prevzemu avta so odpravili.
ali naj tudi zahtevam/prosim da mi naj dajo potrdilo da je avto v stanju (tisto kar spada pod garancijo) kot mora biti?

glede žarnic jst mam na sumu elektriko kr naprej crkujeje pa jih menjavam oboje naenkrat, ampak samo sprednji kratki.

Se mi je zdelo, da si hodu na rsl, ker tam je najslabše kar je lahko. pojdi na avto tehniko ali pa kak drug servis, katerega ti bo kdo priporačal.

Dober servis je tudi Naprudnik iz Šentjurja. So majhni, imajo pa z renaulti izkušenj za dva velika servisa, saj dela tu že druga generacija, pred leti pa so z Renaulti vozili tudi avtoslalome in druga amaterska tekmovanja (v delavnici in spremni pisarni je polno pokalov). Za stranko pa si vzamejo čas in res odpravijo napake.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Če mar 19, 2009 9:30 am

Če se komu zdi, da mu žarnice preveč crkujejo zaradi napake na elektriki lahko za par evrov (v akcijah ga znamo dobit za manj kot stane ena sama žarnica !) nabavi najbolj enostaven digitalni univerzalni instrumet in zmeri napetost v napeljavi. Uporabljamo merilno območje do 20V.
Ponavadi je pri vseh avtih akumulator zelo dostopen in je čisto primerna točka za merjenje napetosti. Najlažje je če imamo pomočnika, tako da en pritakne kabla instrumetna na akumulator in meri, drugi je pa za volanom. Pri ugasnjenem motorju bo 12,xx V če je vse OK, pri vžganem pa je 14,4 maksimum kar je lahko in to neglede na obrate motorja (pomočnik malo dodaja gas). Potem pri delujočem motorju še prižgemo luči in napetost se lahko malce spusti, zrasti pa nikakor ne sme.

Če servisu dokažemo, da alternator polni z več kot 14,4 V in so zato pregorele žarnice pa da je avto v garanciji morajo stvar popravit in tudi žarnice zamenjat kot garancijski zahtevek !

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če mar 19, 2009 10:52 am

Pri mojemu so tudi žarnice crkovale po tekočem traku, sem kupoval od najcenejši do najdražjih. In vse so po treh do pet mesecev pregorele. Enkrat sem slučajno zaradi akustike menjal akumulator (prej ni bilo akustike, pa je vseen crkavalo), od takrat so mi dve žarnice iz špara za 4 evre delala več kot en let.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če mar 19, 2009 11:54 am

ALIEn3001 je napisal/-a:Garancija na potrošni material je minimalno 3 mesece, če se pravilno spomnim..

Odvisno od znamke,...
Kot pravim, kia ima 12 mesecev...
Slika

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če mar 19, 2009 9:40 pm

MatejW je napisal/-a:
ALIEn3001 je napisal/-a:Garancija na potrošni material je minimalno 3 mesece, če se pravilno spomnim..

Odvisno od znamke,...
Kot pravim, kia ima 12 mesecev...

Ja, govorim za zakonski minimum. Moram najti zakon.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po mar 23, 2009 6:33 pm

če te zanima kaj je takega pri renaul avtohiši v levcu ti lahk na PM na kratko opišem.drgač pa kulker sm slišu, avtohiša renault v slovenj gradcu naj bi bil bolj prijazni in pošteni. še policijska uprava SG so jim praktično sosedi :D sam to je tk...baba čula, baba rekla (med sošolci)

drugače pa dobro preberi kar ti piše v garancijskem listu.piše točno kaj jamčijo pod garancijo. česar ni omenjeno, si ne morš nič pomagat.je tk ko pogodba za kasko zavarovanje, kjer ti točn piše kaj je zavarovano in kaj ni.

torej če si vseh teh osmih mesecih delu servise in popravila pri uradni avtohiši, potem ti garancija velja.
Lep pozdrav :)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po mar 23, 2009 6:54 pm

myster je napisal/-a:če te zanima kaj je takega pri renaul avtohiši v levcu ti lahk na PM na kratko opišem.drgač pa kulker sm slišu, avtohiša renault v slovenj gradcu naj bi bil bolj prijazni in pošteni. še policijska uprava SG so jim praktično sosedi :D sam to je tk...baba čula, baba rekla (med sošolci)

drugače pa dobro preberi kar ti piše v garancijskem listu.piše točno kaj jamčijo pod garancijo. česar ni omenjeno, si ne morš nič pomagat.je tk ko pogodba za kasko zavarovanje, kjer ti točn piše kaj je zavarovano in kaj ni.

torej če si vseh teh osmih mesecih delu servise in popravila pri uradni avtohiši, potem ti garancija velja.

no tud js lahk avtorju teme napišem kaj je takega na rsl, če ga zanima. Mislim,da nas je ogromno takih ki vemo da bolje da si čim dlje od njih. ogromno je drugih servisov,tko da ne na tega več hodit.

Kaj si zdj zrihtu z avtu??

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To mar 24, 2009 7:27 am

1. Na prodajo avta, kot je nekdo tu svetoval, sploh ne pomisli!!!!!!! :!:

2. Če žarnica crkne 1x, potem je to potrošni material, če pa jih je v 6 mescih crknilo 6, potem je pa to napaka, ki jo je treba uveljavljat pod garancijo (sploh pa so ti rekli, da je to splošna napaka, tak da itak) !! Ne bodite popustljivi in prestrašeni ampak bodite ZAHTEVNI in pri svojih zahtevah bodite NATANČNI in jim ne POPUŠČAJTE!! Za vsako stvar, ki je ne bodo hoteli odpravit pod garancijo, stopte do odvetnika in naj napiše dopis - odprava napake&poravnava odvetniški stroško v nasprotnem primeru tožba!! Le tako boste lahko uspeli in da ne bo samo nekega nategovanja in izgovorov!!

dborov
Nov uporabnik

Kraj: CE

Napisal/-a dborov To mar 24, 2009 7:46 am

Jaz pa sem zamenjal svojega renoja za drugo znamko in je to to!

Ne vozit avtomobila v Podplat k Strašku, ker so nategatorji in lažnivci! Moja izkušnja je zelo zelo slaba!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 24, 2009 9:23 am

dborov je napisal/-a:Jaz pa sem zamenjal svojega renoja za drugo znamko in je to to!

Ne vozit avtomobila v Podplat k Strašku, ker so nategatorji in lažnivci! Moja izkušnja je zelo zelo slaba!

Lahko poveš kaj več okrog Straška?
Pri nas smo tudi svoj čas vozili k Strašeku, pa eden je bil pri njih kupljen - rabljen.
Je vredu šel. Je pa šef pravi maček ja :) . Je sestra kupila Cliota 1.2, je rekel - leti ko metek. Pa kar nekaj jamra skoz, pa pravi bomo zrihtali, bomo zrhtali. :)
Ko pa sem za sebe kupoval avto sem pa videl, da okrog rablenih nekaj muti z enim iz Rogaške.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To mar 24, 2009 1:51 pm

mišek je napisal/-a:
dborov je napisal/-a:Jaz pa sem zamenjal svojega renoja za drugo znamko in je to to!

Lahko poveš kaj več okrog Straška?
Pri nas smo tudi svoj čas vozili k Strašeku, pa eden je bil pri njih kupljen - rabljen.
Je vredu šel. Je pa šef pravi maček ja :) . Je sestra kupila Cliota 1.2, je rekel - leti ko metek. Pa kar nekaj jamra skoz, pa pravi bomo zrihtali, bomo zrhtali. :)
Ko pa sem za sebe kupoval avto sem pa videl, da okrog rablenih nekaj muti z enim iz Rogaške.

No ja jaz sem dolga leta vozil avto vozil k njim na servis. Najbolj kvalitetno je bilo, ko je bil vodja servisa še g.Nenad...po njegovem odhodu, je kar se tiče servisnih storitev šlo vse navzdol. Tudi kupili smo nekaj Renaultov pri njemu, vsega skupaj 3. Najbolj so me razočarali, ko so mi šlampasto opravili servis na 60.000, posledica pa je bila poškodovana cev na dovbod goriva v motornem prostoru, kaj je imalo za posledico, da je avto slabo vžigal...napako so odpravili na drugem pooblaščenem servisu. Sodu pa je izbilo dno to, da sem po treh letih lastništva ugotovil, da so mi prodali barvan avto (rabljen-star eno leto), za katerega so zatrjevali (sicer res samo ustno), da je nepoškodovan. Ugotovil, sem ko sem avto menjeval in so ga premerili z merilcem...

Uporabniški avatar
borci77
Nov uporabnik

Napisal/-a borci77 So mar 28, 2009 12:50 pm

Še moje mnenje. Kar se tiče popravil oz. napak vztrajaj, v garancijskem roku bi ti morali težave odpraviti(v mojem primeru (napaka je bila samo ena) sem jo v okviru garancije rešil pa brez nobenega problema-avto pa laguna). Kar se pa tiče luči-pregorevanje, se mi zdi čudno, da ti luči crkujejo. Moja žena ima Scenica letnik 2008 in ima naštimano tako, da ko avto vžgeš, se ti luči prižgejo šele po zagonu motorja, razen če megane tega sistema nima. Jaz pri laguni (letnik 2003) tega sistema nimam in prakticiram varianto (ne vem točno kdo jo je opisal), da pri vstavitvi ključa(kartice) odprem najprej park luči, zaženem motor in nato prižgem luči, ne pomnim pa kdaj sem v zadnje zamenjal žarnice.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So mar 28, 2009 1:07 pm

Prižgane luči so vsiljena slovenska posebnost.

MIRKORE
Nov uporabnik

Napisal/-a MIRKORE Če jun 11, 2009 4:32 pm

V Sloveniji imamo potrošniki svoje pravice. Žal se jih premalo zavedamo.Ravno prodajalci avtomobilov pa to najbolj izkoriščajo.
Jaz sem trenutno v podobni situaciji - tema: nova klima renault.
Seveda se jaz zavedam svojih pravic. Težko pa je od njih dobiti bilo kaj napisano - v pravnem postopku pa je to zelo važno. trenutno sem preskočil to oviro Seveda pa se zavedam, da tudi naprej ne bo šlo laže.
Mogoče je zame laže, ker si lahko privoščim drug avto ne da bi tega prej prodal. Stvar pa bo šla definitivno do konca. Če hočeš spremljaj dogajanje in poskusi iti po isti poti. Obveščal bom sicer samo kar bo trenutno dovolil odvetnik.
Veliko sreče. Čas je da se spametujejo! :twisted:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 12, 2009 11:17 am

joztom je napisal/-a:Prižgane luči so vsiljena slovenska posebnost.

ah, da ne bi res :roll: skandinavci "svetijo" podnevi že 40 let in pravilno je tako

da ne bo off; vrnitev avta, brez da bi 15-20% zgubil? Mislim, da "iz te moke ne bo kruha"....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov