Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jun 02, 2009 10:28 am

pa ste vi prebrali da ma on 1.6 motor v mondeotu? ki bo vleko 50 metrov špure s tem :lol:

Drugače pa pelji k mehaniku. vsak šolan mehanik ve, kje se štela sklopka.
LP Rok

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 02, 2009 10:49 am

Nastavljanje pedala sklopke ti je že GRAAL opisal. Pri pedalu imaš avtomatski španer (zobnik),ki se sicer sam nastavlja, ampak se ga pa da tudi ročno.

EDIT: Pa zapelji se do mehanika, ne pa do kr enga,ki je že 15 let v penziji.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jun 02, 2009 11:04 am

Ja jaz bi rad da mi pedalo prijema od čisto začetka od kak cm naprej, nič druga

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 02, 2009 1:19 pm

Ja...lahko to narediš...sam pol ti pa kuplunga ne bo pravilno odvajala...in boš poleg že tako uničene kuplunge uničil še menjalnik.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To jun 02, 2009 1:48 pm

prebral sem pol teme, neda se mi cele brat...

rešitev? zamenjajta z fotrom avte, pa ti z 120konjskim odpelji prikolico on pa naj gre z tvojim, in rešen problem, pa se nerabis jeba.t s skolopko pa nic...

pomoje še najbolj enostavno. (če ima ata kljuko gor).

aja pa sory če je že kdo to predlagal prej v tej temi.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan To jun 02, 2009 2:22 pm

js pa še vedno pravim da pamet v roke pa nehat gume kurit pa nebo več problema...kuplunga zdrži dosti dosti če se znaš pelat, ker sem se sam kake leto pa pol vozo s totalno skurjeno kuplungo...samo po pameti je treba delat pa je...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jun 02, 2009 2:44 pm

Se zaj vozim po pameti ker niti ne upam nič več tišat, samo prav težko je noga te boli ko morš tak visoko jemat pedal.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan To jun 02, 2009 2:52 pm

se navadiš :tomidelej:

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To jun 02, 2009 3:32 pm

Technologic priporočam ti osebni razgovor s kakšnim strokovnjakom, da ti razširi obzorje normalne vožnje z avtomobilom. Kot so že omenili, nisi noben frajer, če koplješ na vsakem križišču, prej i****, ki je pravkar naredil izpit in ima poln avto sošolcev in sošolk.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 02, 2009 4:41 pm

Senad je napisal/-a:prebral sem pol teme, neda se mi cele brat...

rešitev? zamenjajta z fotrom avte, pa ti z 120konjskim odpelji prikolico on pa naj gre z tvojim, in rešen problem, pa se nerabis jeba.t s skolopko pa nic...

pomoje še najbolj enostavno. (če ima ata kljuko gor).

aja pa sory če je že kdo to predlagal prej v tej temi.

Ja, sam on koplje na vsakem križišču (to si verjetno pozabil prebrat). Pomoje fotr ni neumen da bi mu posojal avto. :lol:
Pa brez zamere, Technologic. ;)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jun 02, 2009 4:46 pm

Zaj se večina z fotrovim vozim ok totemu slabo kaže :lol:

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 18, 2009 3:24 am

Rabo bom svoj avto počasi ker se bo šola začela pa nem več mogo vozit ko po jajcih.

Zdaj mam eno obnovljeno komplet sklopko doma, koliko me pride delo da jo dam nekomu menjat? Predlagate da dam v karbon ali ne?

Je res treba celo mašino ven jemat da menjaš kuplongo al lahko kak dvigneš pa sam? kak gre (lisko help ;) )-

hvala

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To avg 18, 2009 7:39 am

Technologic je napisal/-a:Rabo bom svoj avto počasi ker se bo šola začela pa nem več mogo vozit ko po jajcih.

Zdaj mam eno obnovljeno komplet sklopko doma, koliko me pride delo da jo dam nekomu menjat? Predlagate da dam v karbon ali ne?

Je res treba celo mašino ven jemat da menjaš kuplongo al lahko kak dvigneš pa sam? kak gre (lisko help ;) )-

hvala

Pa kakšno mašino ven jemat, ne ga bluzit no. Rabiš sam osnovn komplet orodja, dvigalko, pa 2 podstavka - pa lahko tudi sredi travnika mnenjaš sklopko (preizkušeno)
Cene pa varirajo od 40€ naprej.... (za forda pričakuj kar večjo cifro, ker ima nenormalno dost zajebancije z vsemi španerji in šraufi - brezvezne komplikacije)... Drugače pa če imaš sklopko že doma - menjaj pa se nauči vozit. Kljub prikolici mora sklopka zdržati vsaj 150k km - pa maker vlečeš špuro na križišču (sam sklopko do konca spusti).

povzetek - menjaj sklopko pa se nauči vozit pa imaš mir :D

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 18, 2009 10:02 am

Na tvojem fordu je kuplunga zamenjana v treh urah.....če delata dva in se znata posla prijet :) Cene so pa nekje od 80-120 eur.

LP!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To avg 18, 2009 10:34 am

Tehnologik, a ti zastopiš, kaj ti piše na slikci v podpisu? Men je vseen, sam čudn izpadeš, k v svojo skledo pljuvaš...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 18, 2009 10:50 am

Nevem zakaj bi v svojo skledo špukal, morš res nabijat?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To avg 18, 2009 11:08 am

Menjava sklopke je visoko strokovno opravilo in ni prilagojeno izvajalcem, ki še višine pedala ne znajo nastavljat. Potrebna so specialna orodja, centrirni štift, ki ga včasih zdaj zraven dobiš, kiloključ za zategovanje košare, ker so včasih M6 vijaki in jih potrgaš, obrobno še abciger za končnike in lovilec olja, ko snameš polosi itd.... Potrebno je dvigalo, da avto dvigneš in hidravlični voziček za manipulacijo z menjalnikom. Pa tudi zamenjava ne pomaga če potem ne preveriš in ne nastaviš pedala. Komaj verjamem da 100 kojnov ni zadosti za miroljubno vleko prikolice.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 18, 2009 11:28 am

Prosim da kdo se misli obešat na način vožnje naj ne sodeluje v tem pogovoru sploh.

Kljub prikolici mora sklopka zdržati vsaj 150k km - pa maker vlečeš špuro na križišču (sam sklopko do konca spusti).

To me je zanimalo če man trpi če v trenutku spustiš ven.

Itak sm se zdaj navado vozit po jajčkih te 3 mesce pa pol tak da nebo problema več sploh. Zaj rabim samo enega da mi za razumno ceno naredi ker do zdaj smo 2x plačali od 500€ naprej. Če pa se tukaj javi kak popoldanc pa tud lahko.

joztom, to ko si omenil da ti mora mojster nastavit pravilno pedal:
Do zdaj smo 2x menjali sklopko pri Bosch servisu na Polskavi (Stara cesta Slovenska Bistrica-Maribor tam vmes je) in prvič ko je menjal je tak naredo da je že čisto od vrha prijemala, drugič (zdaj pred 30.000) oziroma lani februarja pa je tak naredo da je bil pedal čisto mehak (vem kako zgleda drugače pedal pri novi sklopki) samo ta pa je "padal" not, tudi zdaj prav pade noter. In kdo prvič vozi avto ima zelo probleme ker pedalke sploh ne čutiš tako je mehka. Tak da jaz tud nebi dal vse nase ker nisem prepričan v to da mi je dajal nove sklopke in pravilno nastavljal zadevo, ker še na novenem drugem avtu nisem videl da bi tak čudno migala pedalka.

Naala
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Naala To avg 18, 2009 7:41 pm

Čao,
glede prijemanja sklopke & cene, ko sem kupila avto je bila isto zelo zelo mehka in je bolj spodaj prijemala, treba je bilo nategnit zajlo in je pol bolj gor prijemala (kar je pravilno) in tudi trša je bila. Zdaj mi je pa glih crknila (po tem ko je začela čist dol prijemat) in sem kupila novo LUK za 85 eur (Fiat Brava 1.6 16V, l.97) tako da bi pomojem tvoja mogla bit nekje približno toliko. Za mojo original bi dala pa 174 eur (mislim da so Valeo not, ki so še zmer ok. 115 eur če ni original). Tako da poglej na internetu da veš kaj pričakovat, jaz sem našla najcenej (brez popusta) pri Herkules.si in so mi po pošti poslal.
Cena menjave je pa zelo različna, na pooblaščenem servisu bi mi računal 90 eur za tri ure dela ampak ne morem do tja, tukaj okoli so pa vsi ok. 100-120 ali več, čeprav mi je sestra zrihtala enga dobrega za 70 ampak je treba čakat. Tolk da približno veš kaj pričakovat.

To so samo moje izkušnje, glede delovanja pa nimam dosti pojma. Če boš menjal šele ko ti crkne bi si jaz že prej zrihtala mehanika, da ne boš našel enega ful poceni in dobrega pa da bo daleč in boš moral v prestavi tja vozit al pa vleko plačevat. Pol bi blo boljš da daš prej popravit in si prišparaš živce.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To avg 18, 2009 8:18 pm

kupi si močnejši avto pa bo brez problema šlo

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov