Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če avg 27, 2009 12:44 pm

No pa bo servis le ostal anonimen. Ker drugače niso znani kot nateguni in zaradi korektnega odnosa do mene, kljub nestrinjanu z računom. Pa tudi z samim delom sem zadovoljen.
Torej, danes so mi zamenjali olje v menjalniku in dodali aditiv, seveda brezplačno. Prav tako pa imam brezplačen naslednji mali servis z njihovim materialom (olje, filtri). Mislim, da je fer.

Če se ne strinjate z računom se pogovorite, vse se da zmenit. :)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke Če avg 27, 2009 12:49 pm

Jaz mislim da so te vseeno nat......, ampak bolje tudi to kot nič

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če avg 27, 2009 12:51 pm

Da ti dam malo za primerjavo - ko sem na svojem Audiju imel veliki servis (jermeni itd.), menjavo sklopke ter vztrajnika ter dvig voznikove šipe, mi je za delo vzel 200€. Ampak ti ni bilo na pooblaščencu, se razumemo.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Če avg 27, 2009 12:58 pm

Shebo je napisal/-a:Da ti dam malo za primerjavo - ko sem na svojem Audiju imel veliki servis (jermeni itd.), menjavo sklopke ter vztrajnika ter dvig voznikove šipe, mi je za delo vzel 200€. Ampak ti ni bilo na pooblaščencu, se razumemo.

Tudi to ni pooblaščen servis, pač običajen servis..

OFF: Kje lahko vidim katero olje pride v menjalik od roverja 75 2.0 ?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 27, 2009 1:04 pm

TriCikl je napisal/-a:No pa bo servis le ostal anonimen. Ker drugače niso znani kot nateguni in zaradi korektnega odnosa do mene, kljub nestrinjanu z računom. Pa tudi z samim delom sem zadovoljen.
Torej, danes so mi zamenjali olje v menjalniku in dodali aditiv, seveda brezplačno. Prav tako pa imam brezplačen naslednji mali servis z njihovim materialom (olje, filtri). Mislim, da je fer.

sem prebral temo in se mi odločno zdi preveč časa za delo. ampak, ker nisem strokovnjak na tem področju ne bom pametoval in razgljabljal v detajlih.
sem pa vesel, da si bil vztrajen in si vsaj nekaj dosegel. boš videl kok hitro ti bojo naredili naslednji servis, ko bo šlo na njihove stroške.

včasih se ob podobnih temah sprašujem kakšno smolo imate nekateri z servisiranjem svojih konjičkov in iskanjem popoldanca. hvala bogu jest teh nimam in moj je zame in za celo familijo zakon in ga ne zamenjam za noben denar. za uro mi vzame od 8-10 evrov. pa delo je opravljeno zelo kvalitetno.
res pa je da sem mu samo jast pripeljal osem strank, ki so postale redne in zelo zadovoljne.

upam, da bo avtek špilal kot mora in v poduk: najdi nekoga drugega, ki te ne bo curil za denar.

lp

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 27, 2009 1:06 pm

TriCikl je napisal/-a:
Shebo je napisal/-a:Da ti dam malo za primerjavo - ko sem na svojem Audiju imel veliki servis (jermeni itd.), menjavo sklopke ter vztrajnika ter dvig voznikove šipe, mi je za delo vzel 200€. Ampak ti ni bilo na pooblaščencu, se razumemo.

Autodata pravi texaco mtf94.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Če avg 27, 2009 1:09 pm

King1 je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:No pa bo servis le ostal anonimen. Ker drugače niso znani kot nateguni in zaradi korektnega odnosa do mene, kljub nestrinjanu z računom. Pa tudi z samim delom sem zadovoljen.

sem prebral temo in se mi odločno zdi preveč časa za delo. ampak, ker nisem strokovnjak na tem področju ne bom pametoval in razgljabljal v detajlih.
sem pa vesel, da si bil vztrajen in si vsaj nekaj dosegel. boš videl kok hitro ti bojo naredili naslednji servis, ko bo šlo na njihove stroške.

včasih se ob podobnih temah sprašujem kakšno smolo imate nekateri z servisiranjem svojih konjičkov in iskanjem popoldanca. hvala bogu jest teh nimam in moj je zame in za celo familijo zakon in ga ne zamenjam za noben denar. za uro mi vzame od 8-10 evrov. pa delo je opravljeno zelo kvalitetno.
res pa je da sem mu samo jast pripeljal osem strank, ki so postale redne in zelo zadovoljne.

upam, da bo avtek špilal kot mora in v poduk: najdi nekoga drugega, ki te ne bo curil za denar.

lp

Načeloma imam drugega serviserja, ki je res super ampak tokrat ni imel časa zaradi osebnih razlogov zato sem prvič servisiral drugje, kako se je izteklo si pa prebral.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 27, 2009 1:12 pm

pol pa super, če imaš drugega.

lp

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Če avg 27, 2009 1:14 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:

Autodata pravi texaco mtf94.

:x Nalili so pa motorno olje 10w-40, ker naj bi v hondah in roverjih uporabljali kar motorno olje za menjalnike :?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Če avg 27, 2009 1:35 pm

Technologic je napisal/-a:zaj ko je kriza majo man strank pa tistim tolk več računajo.

Lih dans sm šel po matice za alu platišča pa vprašam kok stanejo pa mi reče 25€, rečem hvala grem v hoče tam jih dobim za 18€ (7€ je le 7€ pa še rad se peljem) pa mi reče da mi da za 20 pa se nerabim vozit.

Vzamem jaz matice, je reko da bo tolk prijazen da mi bo privil, mi privije, grema na račun v pisarno reče 18€ matice+7€ vijačenje =25€

Misilim halo jaz sm samo hoto kupit matice ker privijat za 7€ jih lahko grem cel dan, to je 7€ za 5min dela, čudno ko pa centrira pa ne računa vijačenja.

In si mu plačal prijazno uslugo?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če avg 27, 2009 1:54 pm

Za Rover 75 V6 je Castrol SMS-X ki ima gradacijo 75W85, kaj klatite neumnosti o motornem olju. Ne se hecat in preveri stanje!! Glej priporočilo Castrol v sliki.
Priponke
Rover_GearOil.pdf
(73.44 KiB) Prenešeno 90 krat

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če avg 27, 2009 2:51 pm

Ja kaj zdej, si se pozanimal koliko je realna cena sklopke? Če se nisi, naj ti povem, da je uvoznik za Luk Euroton http://www.euroton.si. Zavrti telefon, povej kataloško številko in boš takoj zvedel pravo ceno. Zgleda da so te nategnili z materialom in še z delom.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Če avg 27, 2009 3:50 pm

joztom je napisal/-a:Za Rover 75 V6 je Castrol SMS-X ki ima gradacijo 75W85, kaj klatite neumnosti o motornem olju. Ne se hecat in preveri stanje!! Glej priporočilo Castrol v sliki.

Hvala. Tudi meni ni bilo jasno zakaj motorno olje...

Strokovnjak je napisal/-a:Ja kaj zdej, si se pozanimal koliko je realna cena sklopke? Če se nisi, naj ti povem, da je uvoznik za Luk Euroton http://www.euroton.si. Zavrti telefon, povej kataloško številko in boš takoj zvedel pravo ceno. Zgleda da so te nategnili z materialom in še z delom.

Sem klical pa so rekli, da nimajo na zalogi. Potem sem pa vprašal za ceno pa so na eurotonu rekli naj pokličem na ta servis kjer sem servisiral avto in vprašam za ceno.

Na OLEF.si je cena sklopke 215,19€, potisnega ležaja pa 132,10€
Ampak na servisu seveda trdijo, da za to ceno ne morejo prodajati originalnih Luk-ovih delov.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 4:43 pm

NoFX je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:zaj ko je kriza majo man strank pa tistim tolk več računajo.

Lih dans sm šel po matice za alu platišča pa vprašam kok stanejo pa mi reče 25€, rečem hvala grem v hoče tam jih dobim za 18€ (7€ je le 7€ pa še rad se peljem) pa mi reče da mi da za 20 pa se nerabim vozit.

Vzamem jaz matice, je reko da bo tolk prijazen da mi bo privil, mi privije, grema na račun v pisarno reče 18€ matice+7€ vijačenje =25€

Misilim halo jaz sm samo hoto kupit matice ker privijat za 7€ jih lahko grem cel dan, to je 7€ za 5min dela, čudno ko pa centrira pa ne računa vijačenja.

Kaj pa bi hotel, pa še računa nisem dobil.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če avg 27, 2009 5:02 pm

Technologic je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:

Kaj pa bi hotel, pa še računa nisem dobil.

OFF: Kera golazen...jst bi mu reku naj jih nazaj odvijači pa adijo
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov