Da napišem še zadnje poročilo....
Nekdo je pred časem omenjal temp. tipalo motorja....Takrat sem v manualo najdo podatke in ga pomeril pri 20st. in pri 80st. Kot omenja manual so bile vrednosti v mejah normale. Ampak nisem ga pa meril zvezno (moja napaka

) in očitno so mu u mes nekje vrednosti pobegnile....
Letos spomladi je avtek poleg značilnega cukanja in premetavanja motorja začel povečavat porabo....zrasla je nekje do dobrih 8 litrov. Ampak avto je star in do nedavnega sem imel v mislih , da bo to leto njegovo zadnjo in se nisem kaj dosti sekiral glede porabe....važno da zjutraj vžge in pripelje do cilja.
Acid je živ dokaz kaj avto zmore

No in potem so se začele težavo z vodno pumpo....se je uscala....dobro ok sej ima tako ali tako še samo par mescev življenja....snel sem tesnilo s pokrovčka raztezne (da ni bilo več pritiska v sistemu sploh) in tako malo omilil iztekanje hladilne....vsak dan sproti preverjal in dolival hladilno(in tako nardil 15 tisoč km....da ne govorim kake zvoke sem vse slišal...)....Potem je vlogo dayli driverja prevzel Jeep in zgodba s cukanjem je bila zaključena. Petka je šla na mirovanje in je bila še samo za občasne vožnje v trgovino....Ker pa je potem prišlo do neljubega dogodka in je jeep "spet" na prisilnem dopusto se je poskušalo obudit petko....Ko sem jo probal vžgat je sicer vžgala s prve....a motor je spuščal zvoke za zjokat...odprem haubo in jermenica vodne pumpe pleše dobesedno za 1cm levo desno....Torej odtrgalo ležaj....
Ker so mu preostali tri tedni.....sem hitro poklical par odpadov in najdel rabljeno vodno pumpo skoraj za đabe....Ko sem prišel po njo je mojster že imel odmontirano in to komplet kar zajema tudi senzor temp. motorja....
Takoj, ko sem namontiral je motor že stekel popolnoma drugače....probna vožnja je bila drugačna....cukanje je izginilo poraba pa mu magično pada pod 6....