GoGo je napisal/-a:Tako, mašina je odprta, ugotovljeno je naslednje:
-zaribal je ležaj na gredi
-posledično je uničena glavna gred
-oljna črpalka
EDIT:
Ojnični ležaji so tisti, ki so zaribali (stopljeni), ojnica je zvita, uničena je oljna črpalka, prepihano tesnilo, ker je narastel pritisk. Po mnenju serviserja (s.p., včasih
je delal na pooblaščencu, naj bi bil dober) motorja nima smisla popravljatim saj so
stroški previsoki. Opcija je dobit drug rabljen motor, vendar vem da je tu spet riziko. Verjetno avta ne bomo popravljali...Ga imam poln k*.....
Sem pa poslal prodajalcu obvestilo o stvarnih napakah na vozilu (gre za trgovino),
po mnenju urada RS za varstvo potrošnikov gre za skrito napako (utrujenost materialov, ki je lahko posledica bistveno zavrtenih kilometrov), glede na to da
so se napake pojavile prej kot v 6 mesecih po nakupu, se namreč smatra da so obstajale že ob nakupu...
Na avtu so se namreč v 5 mesecih pojavile naslednje napake:
- 2 meseca po nakupu so na servisu ugotovili da sta zanič dve grelni svečki (zamenjano)
-filter kabine je bil pri 120kkm še originalni (zamenjano)
-en od ležajev na zadnjih kolesih je bil zanič (zamenjano)
-zadnji dve gumi je v 10kkm na notranji polovici zradiralo v nulo (zadnji most potreben konkretne obnove)
-nazadnje zaružil še motor....
In vse to pri manj kot 4 leta starem avtu z manj kot 130k prevoženimi.
Po vsej verjetnosti bomo zaradi skritih napak zahtevali vračilo kupnine ali drug avto...
GoGo je napisal/-a:Kako me ščiti zakon sem se že pozanimal,
ali bo mogoče zakonska določila spravt v realnost, je pa verjetno že druga zgodba.
Do sedaj je bila avtohiša razmeroma korektna, kako pa bo sedaj, bomo videli.
V kolikor ne bodo korektni jih bom pač obelodanil tukaj, pa še kje... Tudi kakšnega
obiska inšpekcije bodo v tem primeru deležni...
Kar pa se tiče videno-kupljeno, pa že vrabci na veji vedo da je to bla bla,
in da se na to nobena pravna oseba ne more zgovarjat.
Matjazy je napisal/-a:GoGo je napisal/-a:Kako me ščiti zakon sem se že pozanimal,
ali bo mogoče zakonska določila spravt v realnost, je pa verjetno že druga zgodba.
Do sedaj je bila avtohiša razmeroma korektna, kako pa bo sedaj, bomo videli.
V kolikor ne bodo korektni jih bom pač obelodanil tukaj, pa še kje... Tudi kakšnega
obiska inšpekcije bodo v tem primeru deležni...
Kar pa se tiče videno-kupljeno, pa že vrabci na veji vedo da je to bla bla,
in da se na to nobena pravna oseba ne more zgovarjat.
Zelo zanimivo bo, če boš delil z nami razplet. Upam, da boš kaj dosegel.
Pa več sreče pri naslednjem vozilu (a bo spet renault??)
GoGo je napisal/-a:Saj bi nabavil kakega accenta, samo se bojim da sem postal malo preveč razvajen...
GoGo je napisal/-a:Tako, mašina je odprta, ugotovljeno je naslednje:
-zaribal je ležaj na gredi
-posledično je uničena glavna gred
-oljna črpalka
EDIT:
Ojnični ležaji so tisti, ki so zaribali (stopljeni), ojnica je zvita, uničena je oljna črpalka, prepihano tesnilo, ker je narastel pritisk. Po mnenju serviserja (s.p., včasih
je delal na pooblaščencu, naj bi bil dober) motorja nima smisla popravljatim saj so
stroški previsoki. Opcija je dobit drug rabljen motor, vendar vem da je tu spet riziko. Verjetno avta ne bomo popravljali...Ga imam poln k*.....
Sem pa poslal prodajalcu obvestilo o stvarnih napakah na vozilu (gre za trgovino),
po mnenju urada RS za varstvo potrošnikov gre za skrito napako (utrujenost materialov, ki je lahko posledica bistveno zavrtenih kilometrov), glede na to da
so se napake pojavile prej kot v 6 mesecih po nakupu, se namreč smatra da so obstajale že ob nakupu...
Na avtu so se namreč v 5 mesecih pojavile naslednje napake:
- 2 meseca po nakupu so na servisu ugotovili da sta zanič dve grelni svečki (zamenjano)
-filter kabine je bil pri 120kkm še originalni (zamenjano)
-en od ležajev na zadnjih kolesih je bil zanič (zamenjano)
-zadnji dve gumi je v 10kkm na notranji polovici zradiralo v nulo (zadnji most potreben konkretne obnove)
-nazadnje zaružil še motor....
In vse to pri manj kot 4 leta starem avtu z manj kot 130k prevoženimi.
Po vsej verjetnosti bomo zaradi skritih napak zahtevali vračilo kupnine ali drug avto...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov