Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Če mar 11, 2010 1:58 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:če si toliko zabit, da ne ločiš dotakanja olja (pač ga je nekaj spilo) in kdaj je treba delat servis te mi sploh ni žal da te servisi nategujejo na suho..

nikogar do sedaj, ki ima avto, nisem slišal (pa sem spraševal, verjemi) da bi moral do malega servisa sam dotakat olje in po možnosti še kaj šraufat. js sem uporabnik, ki redno vozi avto na servis, nisem pa mehanik.

sicer pa yugo..., kaj nej ti rečem, zabit ti je fotr, k je naredu in vzgojil takega človeka, ki ne zna enega stavka napisat, da ne bi žalil drugih.

PRODRIVE je napisal/-a:No kaj je bilo z garancijo nisi nic povedal

sem povedal: garancijo, ki mi je dal A2S je veljala en mesec. prvi mesec je še zdržal brez okvare, potem pa sama j.....
:)

Blinder je napisal/-a:Jaz pa bi komentiral mal drugače tisti "nikoli več" v naslovu :) Moral bi bit zelo nesrečen, da bi dva enaka avta imel pa da bi bla oba zelo pokvarljiva. Enga zelo pokvarljivega si že imel, tako da če kupiš še enega istega, se ti verjetno ne bo veliko kvaril :)
Varianta če meteorit naredi luknjo na luni si v tisti luknji potem varen, ker je manjša verjetnost, d abo dvakrat zadel isto luknjo.

mal za hec

:))) res je. ampak mišljeno je bilo, da si ne bi upal kupit VW polota, verjetno pa nikoli ne bom kupil VW, čeprav vem, da so ostali vredu, posebej pa še TDI mašine, ampak kolk bi si šele očital, da bi si kupi novga VW, pa bi mel spet kakšne težave. 2x na led si ne upam,.

:))

myster je napisal/-a:a ni 1.2 tri celindrični motor?

ja, res je, pa še ketne ma (brez jermenov).

myster je napisal/-a:a ni 1.2 tri celindrični motor?

ja, res je, pa še ketne ma (brez jermenov).

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če mar 11, 2010 1:58 pm

Loooooojz je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:če si toliko zabit, da ne ločiš dotakanja olja (pač ga je nekaj spilo) in kdaj je treba delat servis te mi sploh ni žal da te servisi nategujejo na suho..

nikogar do sedaj, ki ima avto, nisem slišal (pa sem spraševal, verjemi) da bi moral do malega servisa sam dotakat olje in po možnosti še kaj šraufat. js sem uporabnik, ki redno vozi avto na servis, nisem pa mehanik.

sicer pa yugo..., kaj nej ti rečem, zabit ti je fotr, k je naredu in vzgojil takega človeka, ki ne zna enega stavka napisat, da ne bi žalil drugih.

Poglej...jaz tudi nisem mehanik...pa,ko nalijem vitrex tudi preverim nivo olja,hladilne tekočine,pritisk v gumah...itd.
Moreš vedeti,da vsak avto malo olja spije...mogoče ti kje spuša,ti se pa še kar veselo voziš naprej,ker veš,da imaš do servisa še 10tisoč.Ko se prižge lučka za nivo olja,je včasih lahko že prepozno.

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Če mar 11, 2010 2:03 pm

Gorch je napisal/-a:
Loooooojz je napisal/-a:

Poglej...jaz tudi nisem mehanik...pa,ko nalijem vitrex tudi preverim nivo olja,hladilne tekočine,pritisk v gumah...itd.
Moreš vedeti,da vsak avto malo olja spije...mogoče ti kje spuša,ti se pa še kar veselo voziš naprej,ker veš,da imaš do servisa še 10tisoč.Ko se prižge lučka za nivo olja,je včasih lahko že prepozno.

to je res, so me podučili, da pač če avto žre olje, ne pomen da je kaj hudo narobe. Ampak lej, piše da so servisi na 15000km. In tudi prej, ko sem še imel kadetta mi pač ni bilo potrebno dolivati olja. zato se mi pa še to dodatno zdi pač kot uporabniku avta nepotrebno. Sej sem ga potem dolival in tudi mehaniku sem rekel, naj mi pač pusti še nekaj olja zraven, da sem ga imel v prtljažniku in preventivno dolival. Se ti pa zamal zdi, da kolegi, ki imajo vse vrste drugih avtov (še starejših) in delajo podobno kilometrino, jim tega ni potrebno počet.
Seveda pa vitrex dolivam. Ampak v navodilih od VW pač ne piše, da bi moral imeti dodatno olje s sabo za zihr, če bo zmanjkal za vitrex pa piše.
Pač bi napisal potem da se olje menja na 10 000 in ne 15 000. Važn jim je sam statistika nič drugega.
lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če mar 11, 2010 2:03 pm

Looooojz, dvakrat vdahni globoko, pa po pameti dalje. Zgleda, da v prvo res ni bilo sreče, drugi pa bo menda nov, kot razumem. Tricilindra sam ne bi nabavil, preglasen, prešvoh. Tudi 1.4 TDI triciliner ne bi bil neka dobra izbira.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če mar 11, 2010 2:07 pm

Loooooojz je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:
Loooooojz je napisal/-a:

to je res, so me podučili, da pač če avto žre olje, ne pomen da je kaj hudo narobe. Ampak lej, piše da so servisi na 15000km. In tudi prej, ko sem še imel kadetta mi pač ni bilo potrebno dolivati olja. zato se mi pa še to dodatno zdi pač kot uporabniku avta nepotrebno. Sej sem ga potem dolival in tudi mehaniku sem rekel, naj mi pač pusti še nekaj olja zraven, da sem ga imel v prtljažniku in preventivno dolival. Se ti pa zamal zdi, da kolegi, ki imajo vse vrste drugih avtov (še starejših) in delajo podobno kilometrino, jim tega ni potrebno počet.
Seveda pa vitrex dolivam. Ampak v navodilih od VW pač ne piše, da bi moral imeti dodatno olje s sabo za zihr, če bo zmanjkal za vitrex pa piše.
Pač bi napisal potem da se olje menja na 10 000 in ne 15 000. Važn jim je sam statistika nič drugega.
lp

Ja pri meni piše...pa tudi pri tebi bi moralo tko pisati.

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Če mar 11, 2010 2:12 pm

uros11 je napisal/-a:Looooojz, dvakrat vdahni globoko, pa po pameti dalje. Zgleda, da v prvo res ni bilo sreče, drugi pa bo menda nov, kot razumem. Tricilindra sam ne bi nabavil, preglasen, prešvoh. Tudi 1.4 TDI triciliner ne bi bil neka dobra izbira.

ej res ni bilo sreče. sej v bistvu sam si sam kriv, ker nisem vzel kerga mehankarja s sabo, da pogleda avto. sam ker sem prvič kupoval v avtohiši, sem bil mnenja, da če kje, bi ga tam mogl dobr pripravt za prodajo naprej, saj bi se mogl it vsakemu za imidž firme. očitno temu ni tako.
in to so me naučil pr Toyoti, da najboljša reklame, od ust do ust. nobeni miljoni nimajo takega efekta kot zadovoljna stranka. :)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 11, 2010 2:14 pm

Loooooojz je napisal/-a:nikogar do sedaj, ki ima avto, nisem slišal (pa sem spraševal, verjemi) da bi moral do malega servisa sam dotakat olje in po možnosti še kaj šraufat. js sem uporabnik, ki redno vozi avto na servis, nisem pa mehanik.

Tudi jaz nisem mehanik :) ...., mali servis je ponavadi na 15.000 km in med tem časom je pač občasno potrebno preveriti tudi nivo olja in ga po potrebi tudi doliti. To je pa menda že jasno vsakemu vozniku, brez, da bi bral navodila. In glede na moje dosedanje izkušnje bi rekel, da je malo avtomobilov, ki ne pijejo nič olja, pri večini je potrebno od časa do časa doliti kak deci ali dva. To pa res ni nobena katastrofa.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 11, 2010 3:28 pm

Malo si čuden looooooolz. Olja se ne preventivno doliva, ker ga ne sme biti niti preveč :)
Pri vsakem avtu moraš redno kontrolirat nivo olja.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 11, 2010 5:19 pm

Loooooojz je napisal/-a:

Nehajte z osebnimi žaljivkami ker bodo leteli kartoni ( jaz bom še toleriral , ker se zadeva ni prevrgal v osebni kreg kot je že to skoraj pravilo...ampak pazite se, da drugi moderatorji ne opazijo....)

Drgač pa Looooojz v vednost.....avto vreden 33 tisoč eur z variabilnimi servisi ( sam pove kdaj hoče menjat olje), kupljen nov z 0km, je po prvih 8 tisoč km napisal: EIN LITER OIL ZUTANKEN. Ob dolitju je opozorilo izginilo....Prvi servis pa je zahteval šele pri 22 tisoč km...
In če ti je pri 12 tisoč napisal opozorilo še ni nič narobe, če pa se ti je prižgala RDEČA lučka za olje pa je za motor dostikrat že skoraj prepozno in se tvojim dogodivščinam ne čudim.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

On
Novinec

Napisal/-a On Če mar 11, 2010 6:42 pm

Prej si imell opla in nobenih problemov, zakaj ga sedaj ne nabaviš? Morda pa iščeš probleme?

Jaz imam tudi opla in ko berem včasih poste na 2005+ avtih: zaribal motor, črpalka hin, šobe hin, turbina hin itd., se vsakič posebej zahvalim moji opelici da me pelje z 300 Eur letno :)

Srečno pri izbiri novega avta in veliko varnih kolimetrov ti želim

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 11, 2010 6:59 pm

off:
@_YUGO-GVX_ : karton zaradi uporabe žaljivk
@Loooooojz: združil sem ti 4 poste, ki so bili objavljeni zapored v 1 sam post in v bodoče se tega poslužuj ( objava 1 posta z več odgovori ) sicer bo karton.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 11, 2010 10:18 pm

Vsekakor piše v servisnih navodilih tudi to, da je potrebno na 14 dni preverjati nivo olja v motorju. Če to ne razumete, ni rešitve. Verjetno nikoli ne berete navodil, ker se vsi čudimo, koliko uporabnikov VAGa sprašuje za predpisano vrsto olja v motorju.

velikaseronja
Nov uporabnik

Napisal/-a velikaseronja Če mar 11, 2010 10:32 pm

pa še res je ta zgornji. Ma ej, poznam pa primer ko so z podobnim polotom z istim motorjem službeno naredili 348.000. Brez nekih večjih problemov, razen kakšna elektronika in bluzenje senzorjev. Odvisno na kaj naletiš, žalostno da je tako. Kakšne sem imel jaz probleme z avtom, ko je bil kupljen nov in koliko napak je imel, ko so ga v bistvu že v sami zasnovi in v podvozju zasral pri izračunih. Dobra izkušnja, ampak nažalost draga.

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Pe mar 12, 2010 7:16 am

grizli je napisal/-a:
Loooooojz je napisal/-a:nikogar do sedaj, ki ima avto, nisem slišal (pa sem spraševal, verjemi) da bi moral do malega servisa sam dotakat olje in po možnosti še kaj šraufat. js sem uporabnik, ki redno vozi avto na servis, nisem pa mehanik.

Tudi jaz nisem mehanik :) ...., mali servis je ponavadi na 15.000 km in med tem časom je pač občasno potrebno preveriti tudi nivo olja in ga po potrebi tudi doliti. To je pa menda že jasno vsakemu vozniku, brez, da bi bral navodila. In glede na moje dosedanje izkušnje bi rekel, da je malo avtomobilov, ki ne pijejo nič olja, pri večini je potrebno od časa do časa doliti kak deci ali dva. To pa res ni nobena katastrofa.

ok, potem se strinjam s teboj, saj sem to tudi počel, sam ni mi blo jasno, da vsi ki jih poznam tega ne počnejo, pa sem pač mislil, da sem sam naletu na slab model. ok, moja napaka.

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Pe mar 12, 2010 7:20 am

lisko je napisal/-a:
Loooooojz je napisal/-a:

Nehajte z osebnimi žaljivkami ker bodo leteli kartoni ( jaz bom še toleriral , ker se zadeva ni prevrgal v osebni kreg kot je že to skoraj pravilo...ampak pazite se, da drugi moderatorji ne opazijo....)

Drgač pa Looooojz v vednost.....avto vreden 33 tisoč eur z variabilnimi servisi ( sam pove kdaj hoče menjat olje), kupljen nov z 0km, je po prvih 8 tisoč km napisal: EIN LITER OIL ZUTANKEN. Ob dolitju je opozorilo izginilo....Prvi servis pa je zahteval šele pri 22 tisoč km...
In če ti je pri 12 tisoč napisal opozorilo še ni nič narobe, če pa se ti je prižgala RDEČA lučka za olje pa je za motor dostikrat že skoraj prepozno in se tvojim dogodivščinam ne čudim.....

ni res, z motorjem sploh ni težav (vsaj do sedaj). šle so ketne, ker so original ble čudne in mi je mehankar dal druge debelejše. Servisira VW in je rekel, da je to najslabš model pr polotu. Tko da kaj pol delajo take avte, če so že v štartu slabi. Sej pravim sem laik in zato pač grem na toyoto, ker pa jih res poznam kar nekaj ki jo majo, pa še nisem slišal da bi kdo mel res hude težave.

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Pe mar 12, 2010 7:23 am

Blinder je napisal/-a:Malo si čuden looooooolz. Olja se ne preventivno doliva, ker ga ne sme biti niti preveč :)
Pri vsakem avtu moraš redno kontrolirat nivo olja.

sej ga nisem dolival preveč, tolk so me potem že podučil kakšen nivo mora bit, sam men je to še zmer čudn. Če tolk star avto k je kadett tega ni potreboval, polo pa z mašino 1.2 10 let mlajši to potrebuje, me čudi. Ampak kot vidim po ostalih postih je to normalno, sam ne vem zakaj se to men dogajal :)
za drugič vsaj pr olju ne bom pizdil, ker je normalno :)

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Pe mar 12, 2010 7:29 am

joztom je napisal/-a:Vsekakor piše v servisnih navodilih tudi to, da je potrebno na 14 dni preverjati nivo olja v motorju. Če to ne razumete, ni rešitve. Verjetno nikoli ne berete navodil, ker se vsi čudimo, koliko uporabnikov VAGa sprašuje za predpisano vrsto olja v motorju.

ni res, sem prebral res, da ne na začetku, potem pa in zato sem vedno imel rezervno olje s seboj. Ampak največji problem je bil okvara vseh možnih delov. mašina se mi na srečo še ni pokvarila in tudi ne kaže tako, so se mi pa vse ostale zadeve. In vsak servis je 500+ evrov. Za primerjavo, lani sem dal za popravila nekaj več kot 2500€ s tem, da je avto trenutno spet na servisu. Sej bi dal še enkrat tolk, da ga zrihtajo, sam da ne rabim se tolk ukvarjat okol avta.
Upam, da bo z novim kaj bolje, ampak tole je k w twilight zone :)

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Pe mar 12, 2010 7:30 am

adis je napisal/-a:off:
@Loooooojz: združil sem ti 4 poste, ki so bili objavljeni zapored v 1 sam post in v bodoče se tega poslužuj ( objava 1 posta z več odgovori ) sicer bo karton.

ok, bom pazil v bodoče.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe mar 12, 2010 2:24 pm

ali zbriši moj karton ali pa daj tudi lojzu. tudi on je mene žalil :!: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe mar 12, 2010 8:52 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:

ali zbriši moj karton ali pa daj tudi lojzu. tudi on je mene žalil :!: :roll:

Ti si izzval.....In kot nekajletni uporabnik in prek tisočih postih bi moral vsaj osnovno vedet kaka je politika na tem forumu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov