Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po mar 22, 2010 3:13 pm

..sej tako je ...jaz sem imel že nekaj slabih izkušenj z mehaniki "pod kozolci"...

..najbolje je avto peljati na poblaščen servis , plačati malo več in si miren...

...sam sem dal za velik servis 720e , kolega pod kozolcem 500e... s tem da imam 2 leti garancije na dele oz na poškodbe zaradi uničenja zamenjanih delov... sepravi bi v takem primeru skoraj lahko uporabljal garancijo...

..je hitro predrago ča kaj ne štima...

..ugodno rešitev... ;) ;)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po mar 22, 2010 3:16 pm

nejko307 je napisal/-a:..sej tako je ...jaz sem imel že nekaj slabih izkušenj z mehaniki "pod kozolci"...

..najbolje je avto peljati na poblaščen servis , plačati malo več in si miren...

...sam sem dal za velik servis 720e , kolega pod kozolcem 500e... s tem da imam 2 leti garancije na dele oz na poškodbe zaradi uničenja zamenjanih delov... sepravi bi v takem primeru skoraj lahko uporabljal garancijo...

Kolega pa veliko plačuje za pod kozolcem...
Jaz sem dal za veliki in mali servis 320€...
Na servisu pa ke okoli 1000€....

Povej kolegu naj zamenja kozolec.... :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 22, 2010 4:04 pm

abbe je napisal/-a:si kr nekje pri tocni ceni.zj 1000 eur da je vseeno mal huda ce bo delal kaksen popoldanec.
ves kaj mi ni jasno.audi a3 ma tko fino zadihtan motor pa vse okol da macek sigurno nemore notr pridt,ker ni placa.
pa tut nevem kaj bi macek delal z leseno palico.
drugo.tm k je zobati jermen je vse pokrito pa zasraubano tko da notr nc ni mogl pridt.jst mislm da je mehanik k je to menjal neki zajebal..

Kolega je v 8Pju vozil mačko toliko, da je bila že čisto dehidrirana, ko jo je ven pobral.

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Po mar 22, 2010 4:37 pm

ja sam če je mehanik kaj noter pustil nevem zakaj šele po 8000 km prevoženih je to prišlo vmes!??

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po mar 22, 2010 5:39 pm

nejko307 je napisal/-a:..sej tako je ...jaz sem imel že nekaj slabih izkušenj z mehaniki "pod kozolci"...

No ja ... tudi tam se kakšni vajenci najdejo. Jaz sem miren samo takrat ko mi dela izkušeni mehanik in mu lahko zraven pod prste gledam.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po mar 22, 2010 5:55 pm

kstelc je napisal/-a:ja sam če je mehanik kaj noter pustil nevem zakaj šele po 8000 km prevoženih je to prišlo vmes!??

Skoraj nemogoče...oz. 100%nemogoče..če bi pozabu kei not, bi kolkr bi obrnu kluč usekal..pa ni to kr tk eno gedoro al pa kak ključ not pozabit...razn, če bi noter ostal kak vijak..sam spet vprašaj, če bi zdržalo 8.000km.. slei ko prei bi ga potegnal med jermen pa jermenico in bi usekal...je pa ena možnost, da kak vijak ni bil dober privit(vijak od vodne črpalke, napenjalca...)se je odvil, ga potegnalo not...in je zaropotal...servis se pa lahko ščiti z tem, da je kao neki not potegnal..in je to krivec...zakai potem obstaja zaščita zobatega jermena???tk za okras??

Druga stvar je, če bi utrgalo mikro jermen...tam je dost večja možnost, da bi potegnal kako stvar(tud kak les, iz ceste al pa kei..)med jermen..jermenice..in bi utrgal..sam spet je tu spodnja zaščita motorja!!Če je seveda nameščena....

Če bi že bil kak "zunanji vpliv" na utrgan zobati jermen...da bi kei potegnal not..bi prvo utrgalo mikro jermen..potem prebilo zaščito zobatega jermena..šele potem..bi utrgalo zobati jermen...

Moja teorija je taka...kar se lahko zgodi..
Opravi se velik servis..menjava zobatega jermena, napenjalcev, vodne črpalke...
Vodna črpalka je privita z več vijaki..in če eden izmed tistih vijakov ni dobro privit, se kaj hitro rad odvije..pade med zobati jermen in jermenice..in useka..al pa kak vijak napenjalca...in smo tam..

To je moje mnenje..LP

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Po mar 22, 2010 6:07 pm

ja sej čist možno da je blo kej takšnega....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Po mar 22, 2010 6:59 pm

a ga dostikrat voziš na rezervi??

kolegu je 2.0tdi 170hp, dsg prav tako avto enostavno crknu in ni hotel prižgat.
pa je prišlo in pregledal 10mehankarjev, usak drugač neki reku, par delov zamenjal sam ni pomagal. potem se je en našel pa prašal kako gorivo je tankal pa mu povedal da skoz Petrol, pa večkrat skoz na rezervi..so odprli rezervar in najdli smetke notri ki so ovirale pretok goriva, so spucal natankal ponovno petrol pržgal iz druge :)

jaz tut neverjamem da bi blo kaj z menjalnikom, morda kak senzor.
je pa dosti blo napak pri 2.0 tdi dsg (usaj 3 pasate poznam) ki mu dsg nagaja a usak ima drugačne napake med vožnjo skačejo obrati, šele pri visokih obratih prešalta, čas prestavljanja je dalši kot bi moral bit ...tko da jebiga :)

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc To mar 23, 2010 1:10 am

hehe ne ne vozim se na rezervi skoraj nikoli drugače pa kot sem napisal že prej je nekaj prišlo med jermen in je utrgalo tam nevem glih kaj točno(mislim da tisti šponer ali kako se tistemu reče) n kratko povedano verjetno je treba menjati ventile in vse to kar se pač naredi pri tem....z dsgjem pa drugače nimam težav(vsaj imel jih še nisem nič no)HVALA BOGU:Dtako da čeprav bo popravilo 1000 evrov malo več malo manj če so ventili in vse šli sem vseeno vesel samo da ni menjalnik:D

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So apr 03, 2010 5:58 pm

avto je popravljen tako d ahvala vsem za odgovore ugotovili pa smo da je bil šponer zobatega jermena preveč zašponan zato je pobralo navoj mehanik tega seveda ni povedal in je zato utrgalo to drugače pa sem imel srečo so ventili in vse celi ostali samo dročnike in pa seveda zobat jermen sem moral menjati.....no saj poceni bilo ravno ni ampak veliko ceneje kot sem mislil...

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So apr 03, 2010 9:48 pm

Ko je bil menjan zobati jermen dobiš v garnituri zob.jermena nov vijak in novo matico ali so bili deli zobatega jermena kupljeni posebej?

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov