Napisal/-a Renault_user To jan 11, 2011 4:26 pm
No, zdej sem prišel na to, da bi lahko bil krivec "luftmeser", pa me zanima, kako bi najceneje prišel do njega, ker na pooblaščencu je pomoje ene 130€... če poznate kako trgovino...
Kot drugo me zanima, kje se v Cliu III Tce nahaja ta luftmesser in če lahko kaj sam preverim, da ne bom plačeval mehankarjev...
Do servisa imam še 10.000 km, pa me zanima, če je recimo res luftmeser zanič, kolk škode mi lahko naredi v mašini, če se do takrat takole vozim okrog?
Avto ima še vedno največ problemov ko je mrzel (cukanje pri speljevanju s hladno mašino in tudi med vožnjo prvih par km), odvisno je tudi od mraza, bolj je mraz, bolj so vidni simptomi...
Sprva ko ga vžgem in so obrati čez 1000 (lahko tudi do 1200-1300) ni nihanja obratov na obratomeru, ko se avto malo ogreje in obrati malo padejo pa začne nihati obratomer in mašina začne spuščati čudne zvoke (ponavadi se to zgodi pod 1000obr.) Če je avto primerno ogret obrati ne nihajo opazno na obratomeru, tudi mašina teče bolj enakomerno, a pozorno uho še vedno zasliši nekaj neenakomernosti...
Kar se tiče ogretega motorja, pa je glavni simptom to, da avto slabše gre, daš na gas, efekt pa ne taprav (včasih se matra že s 4. prestavo da pride tja do 100, 110 km/h), drugo pa je za kak liter povečana povprečna poraba goriva...
Kaj menite?
LP!