Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 12:13 am

[quote="LinuxFuter"]Preveri če lahko obrneš obroček pa vseeno namestiš feltno gor. Notranje podrejan konus pride na pesto, zunanji pa na feltno.[/quote]

Pol mam prav ja. Sem se itak spomnil, da je bila zraven centrinih obročkov še slika montaže tako da nisem mogel zgršit.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe maj 14, 2010 8:39 am

Pri Pestatorju centrira na avtu, ampak samo po potrebi. Trenutno je to tvoja potreba in v živo boš videl, kaj je na stvari. Vsi ti obročki in ostalo delujejo zvezno od 0kmh naprej in ne samo pri določeni brzini. Pri 130 je pa upor zraka že znaten, navor motorja pa največji, tako najbolj zvija premo.

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 11:18 am

Hvala vsem zaenkrat za pomoč. Danes grem še enkrat na centriranje, drug teden pa imam z zaverskim, ki mi je platišča prodal dogovorjeno, da pogleda zadevo in uredi kot je potrebno. Je rekel da ni problema in bo reklamiral platišča če bo to potrebno. Upam da bom končno odpravil problem, ker se stroški s tem sranjem že kar lepo seštevajo. Veselje pa mi je že itak čist minilo s temi platišči. :x

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe maj 14, 2010 11:23 am

a pri njemu si kupu platisca? kaka pa to (nisem nikjer zasledil)?

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 11:27 am

Nisem nikjer napisal, zakaj? :?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe maj 14, 2010 11:32 am

aa, tko prasam. sam sem pri njemu narocu platisca, cakal en mesec namesto 2 tedna. najlepse pa da prevozim 250 km da pridem do njega in ima napacne feltne. :evil: pol si pa predstavljaj kaka stala je bla. pa se 3x sem ga klical ce je prave narocu. na sreco je pol nasel feltne ki sem jih jaz hotel. eno v vitrini, eno v skladiscu in ne vem se kje. pol pa mi se stare ventile gor da, tko da se mi guma pocasi prazne... :roll:

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 11:38 am

A tako. Ne vem no jaz nimam nekih problemov z njim pa tud slišal nisem od nikogar da bi mel kakšne. Mogoče si res samo imel smolo. Ne bom pa rekel nič prehitro, ker se zna tudi pri meni kaj zaplesti, ko bom šel do njega. Sam če bo kaj bom naredil celo štalo. :evil:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe maj 14, 2010 11:42 am

he he, bos vidu. aja, pa se gume mi niso znali prau obrnit na feltne. :roll:

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 11:44 am

Ja saj delavci ki jih ma so neki levi, sem opazil. Šef je vredu, če je že kaj se znjim dogovarjaj ostali so tam ravno tolko da zategnejo vijake z moment ključem! :)

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 4:23 pm

Tako, sem šel centrirat. Veliko ni bilo odstopanja oz. blo je toliko da se ne bi smelo čutit pri vožnji. Pregledal sem tudi še enkrat polosovine in nimajo zračnosti. Potem sem šel takoj na AC probat in od začetka je bilo kr boljše vendar je še vseeno malo treslo. Po daljši vožnji in ko sem tako večkrat pospeševal od 100 do 130 km/h je ponovno začelo trest. :evil: Tako slabe volje sem prispel domov in še enkrat vzel kolo dol, ter si ornk pogledal. Ugotovil sem, da ima centrirni obroček malo zračnosti na platišču na pesti pa skoraj ponavljam skoraj nič. Ko sem tako še enkrat namestil platišče sem ga narahlo privijačil toliko da se vijaki niso naslonli in sem probal kolo premaknit gor in dol. No rezultat tega je da se premika kolo za 2mm v vsako stran...torej ima zračnost. Sedaj me zanima ali je res lahko to vzrok za tresenje saj sem dobil zraven platišč te centrirne obročke, ki so original momo in piše tudi v tuv da so namenjeni centrirni obročki za moja platišča fi72.2/fi57.1, karšne imam tudi jaz.

Sedaj meni se zdi da 2mm zračnosti ne bi smelo vplivat na takšno močno tresenje saj so tudi vijaki konični in centrirajo platišče kajne. Moje mišlenje, kaj pravite vi, se mi komu da to zadevo malo razložit oz. izkušnje ki ste jih imeli glede na to da ste me nekateri že prej opozarjali na centrirne obročke. Hvala

off
Mislim da se bom počasi lahko prijavil za delo pri formuli ena za menjavo koles, saj imam za sabo že kr nekaj prakse! :D :lol:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe maj 14, 2010 5:28 pm

Ampak ali centriraš z distančniki vred? tako je sdinamični del centriranja pravilen, če ne je narobe, ker feltna na stroju drugače nalega kot na avtu..

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe maj 14, 2010 7:09 pm

zdele sem se spomnu, tut jest mam na unotu t. momo platišča z centrirnim obročkom (original) in tudi jest sem imel težave z tresenjem sicer je bilo lufta mogoče 1 mm ampak je nekoliko treslo, potem sem dal naredit pravilno prilegajoče obročke in centriral kolo z obročki na centrirni mašini kot je to predlagal joztom, probaj tudi ti, mogoče pa je to vzrok tvojih težav........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe maj 14, 2010 7:20 pm

Centriral sem z obročki ja. Bom dal delat druge centrirne obročke. Iz česa predlagate, da jih dam naredit...je plastika vredu. Še prej pa grem v ponedeljek takoj k tistemu, ki mi je platišča prodal naj on reši zadevo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe maj 14, 2010 8:04 pm

jest sem dal delat iz aluminija.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe maj 14, 2010 10:23 pm

Diski so včasih razbeljeni, prav boga plastika že ni dobra.

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi So maj 15, 2010 9:58 am

Zdaj ko sem se nekaj časa vozil s takim problem, je možno da je kaj platišča poškodovalo. Pravzaprav me zanima kaj je bilo obremenjeno glede na to da se centrirni obročki niso prilegali!? Sklepam da so potem takem bile oremenjene luknje na platiščih in sami vijaki...imam prav :roll: ? Mislim obremenjeni so tako v vsakem primeru, hočem reči da če je treslo potem se je platišče premikalo za tisto zračnost, ki jo je imelo a ne.

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

Napisal/-a Svizec:) So maj 15, 2010 10:58 am

Pozdrav!

Preveri vijake če imajo isti konus kot novo platišče-če se konus lepo vsede v konus na platišču,mogoče pa je kaj na tem :roll:

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi So maj 15, 2010 11:01 am

Konus štima, sem dobil vijake zraven platišč!

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Re:

Napisal/-a Nikola_Tesla To dec 03, 2013 7:31 pm

sašo5 je napisal/-a:na 100 centrirkah ti lahko pokaže 00, pa bo avto tresel in problem dela ena ali dve gumi, ki "skačeta" gor/dol_nekako nista okrogli bi se temu reklo, dober vulkanizer (in če ma čas oz. se hoče "igrat" jo tako dolgo "vrti" na montirki, da se nekako ujame s feltno in zadeva se čudežno umiri.............nikjer nisem zaslledil, o katerih gumah je govora?

Zdravo

Tudi jaz imam težavo z eno neokroglo novo gumo (GoodYear Ultra grip 8 - nebote verjeli da je to to ampak je ) ... sem mislil da je platišče kaj jajčasto, da mi vozilo malo vibrira . . . z gumami sem v 2 tednih naredil cca 600km trese že od vsega začetka.

Preventivno sem naročil nov par platišč, danes so mi namontirali gume na nova platišča in spet vibrira in to ista guma . . . je to možno reklamirati gumo ?

Hvala za odgovor.

Lp.

Darko

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: seat toledo trese

Napisal/-a zlica22 To dec 03, 2013 7:35 pm

Če je res defektna se reklamira brez vprašanj. Pa ste jih že menjali levo desno- naprej nazaj?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 5 gostov