geronimo je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:Pri stvarni napaki je kupec ta ki odloča kaj hoče...
a si preprican,pa ce si mi pokaz kje v zakoniku to pise?
37.c člen ZVPot pravi tako.
...
žabar je napisal/-a:37.c člen
(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
...
esem je napisal/-a:žabar je napisal/-a:37.c člen
(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
...
Vendar je tu situacija malo drugačna. Potrošnik ni sam ugotovil napake in torej ni sam "pravilno obvestil prodajalca o napaki". O tem ga je obvestil prodajalec. Kako torej?
abbe je napisal/-a: pa se to vecina novejsih ma pa tko narejen da ce mas gas prtisnes pa ob istem casu pritisnes se zavoro se gas "izklopi" neglede na to da mas pedalo v podnu
abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:Sploh ne razumem Urada za varstvo potrošnikov, ki navaja, da se lahko uveljavlja stvarna napaka!?!?
V odgovoru urada po moje sicer manjka ena zelo pomembna informacija ... piše "Iz tega izhaja možnost potrošnika za bodisi odpravo ugotovljene napake, bodisi zamenjavo izdelka (vozila) z novim, bodisi vračilo kupnine."
Pravilno bi moralo biti navedeno na naslednji način:
Če gre za stvarno napako so dolžni odpraviti napako, v koliko odprava napake ni mogoča pa zamenjati izdelek z novim.
Avtor teme pa sedaj misli, da si lahko sam izbira rešitev reklamacije, da se lahko odloči na neodpravo napake in raje vzame nov avto.
Pri stvarni napaki je kupec ta ki odloča kaj hoče...
a si preprican,pa ce si mi pokaz kje v zakoniku to pise?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov