domen_ je napisal/-a:Se popravljam: v Polhovem Gradcu in na Dobrovi (morali bi biti zadrževalniki vode).domen_ je napisal/-a:in mislim da je neka civilna iniciativa to preprečila - nekje tam pri Horjulu
Pero je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:Se popravljam: v Polhovem Gradcu in na Dobrovi (morali bi biti zadrževalniki vode).domen_ je napisal/-a:in mislim da je neka civilna iniciativa to preprečila - nekje tam pri Horjulu
Ne morem reči za celo Slovenijo, večinoma so bile povsod poplave, lahko pa za LJ.
Zadrževalnik bi tudi moral biti na zemlji od nekoga, v tem primeru nebi rešil nič. Problem so velike padavine in slaba lokacija celega mesta ki je na ravnini, pol pa sploh na barju.
Ljubljanica zajema vodo skoraj iz pol krasa (zamenja tudi 6 imen preden postane Ljubljanica) http://sl.wikipedia.org/wiki/Ljubljanica Sava zajema vodo iz pol Slovenskih alp. še veliko je manjših pritokov, ni pa nobene višinske razlike da bi voda odtekala.
Ne da se poglabljat Savo, da bi šla Ljubljanica v njo, pa Ljubljanico, da bi šla Gradaščica v njo, itd. Problem Ljubljane je previsoka podtalna voda ki se jo ob večjih padavinah ne da znižat.
Za lastnike avtov pa: ne obupat, marsikaj se da rešit.
Jah kokr gledaš. V občini Polhov Gradec in Dobrova bi se voda potem razlivala po njivah z dobro zemljo, zaradi tega so potem rekli "Ne". Rešil si njive, poplavil si četrt LjubljanePero je napisal/-a:Zadrževalnik bi tudi moral biti na zemlji od nekoga, v tem primeru nebi rešil nič.
Imas prav, res je veliko tega. Js osebno sicer zaupam slovenskim vremenoslovcem oz. ARSO (tistih komercialnih pa ne gledam, ker niso kvalitetne).Ronin je napisal/-a: Ampak ker so pa vsi po vrsti pametni, pa ker itak vremenoslovci nimajo prav in tud ni nben pricakoval poplav takih obseznosti, je pa to zdaj kar se je zgodilo.
avion je napisal/-a:Se strinjam, da je tema malo zaplavala...
Torej, prej sem s pomočjo dveh prijateljev avto dobil ven iz vode. Žal je bil več kot 24 ur pod vodo...oziroma je bila voda do volana...tudi noter je seveda voda stala.
Ko smo ga spravili na suho...smo ga pošlepali do mene domou...
Začelo se je pranje in razdiranje...povsod itak voda, problem pa bo, kot se že omenili..mulj oziroma blato...
S palčko, s katero se meri nivo olja, sem preveril in tam se je žal potrdila moja bojazen...olje je pomešano z vodo...
V glavnem cel avto, tudi seveda mašino smo dobro splahnili s sladko vodo. Notranjost smo povsem razšraufali, dali ven povsem vse, razen zgornjega dela armature...to ostaja za jutri...
Kakšen predlagate, da je plan za naprej?
Mal sem gledal, in se mi zdi, da bi bilo mogoče dobro, da bi poleg špicanja kontaktov, dobil še kakšno mast v spreju ali kaj takega...
Kaj še predlagate, da naredim naprej? Danes nisem mel ustreznega ključa, jutri bom odšraufal svečke. Zračni filter sem že odšraufal...
Pa dejmo, če se da v tej temi ostati pri tehniki...vem, da so bila obvestial...vse vsem...sam kaj čmo, zdej se za nazaj ne da nič več spremeniti...žal.
NejcZ je napisal/-a:Sedeži so še najmanjši problem.. treba je po celem avtu vse tapete, izolacijo, vse dat stran itd.. orng sranje
čare je napisal/-a:Svečke ven pa na šterter pregont vodo iz motorja in posušit frtajler in sem 90% prepričan da bo vžgal,ker ECU je pod brisalci in če praviš da je voda do volana je suha...so pa problem ostale stvari ki se bojo težko očistile....
corrado92 je napisal/-a:hja stoški z obnovo avtomobila ali stanovanj so zelo veliki nekateri bodo mastno zaslužili drugi obubožali!če danes nimaš stvari dobro zavarovanih se lahko obrišeš pod nosom!mislim da kakšno denarno pomoč bi morala zagotoviti država samo če pogledaš malo nazaj ko še ni bilo krize so rabili nevem koliko časa da so vsi dobili denar!
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov