Courage™ je napisal/-a:bsheep je napisal/-a:Upam da nezamers ker ti neznam povedat kaj bi blo narobe lahko ti pa povem da ti nemore noben rect da je to normalna poraba tvoj 206 nesme nikol vec kot 6 litrov pit!
Jst sm mel P307 2.0 HDI90 ciperan na 114konjev z 225/45/17 gumami in sm mel porabo od 4.5 do 5.5l/100km.Rekord je bil 4.7l/100 z 58 litri 1147 km!
Pa cimrej zrihti popravilo sigurno nebo drago.
Daj ne bluzi mi s tako porabo pri 115 KM in 17".
bsheep je napisal/-a:.Rekord je bil 4.7l/100 z 58 litri 1147 km!
bsheep je napisal/-a:Mal sm res cudn napisu pac rekord je bla 4.7l/100km drugac pa povprecje pomoje med 5 do 5.5l/100km. Drugac sm pa z telefonom vse dokomentiru in mam slike tko da lahko dam tocne podatke pa si zracunite da je bla poraba tm nek 4.7l/100km z 225/45/R17 feltnami!
Moja vozna je bila avtocesta domzale-ljubljana in nekaj mestne vozne(brdo-center-btc) res pa je da nism sov cev tank nikoli vec kot 100kmh in vse sm skoraj vozu na tempomat!
montezemolo je napisal/-a:bsheep je napisal/-a:Mal sm res cudn napisu pac rekord je bla 4.7l/100km drugac pa povprecje pomoje med 5 do 5.5l/100km. Drugac sm pa z telefonom vse dokomentiru in mam slike tko da lahko dam tocne podatke pa si zracunite da je bla poraba tm nek 4.7l/100km z 225/45/R17 feltnami!
Moja vozna je bila avtocesta domzale-ljubljana in nekaj mestne vozne(brdo-center-btc) res pa je da nism sov cev tank nikoli vec kot 100kmh in vse sm skoraj vozu na tempomat![/quote]
se pravi si po avtocesti ves čas vozil manj kot 100 km/h?? bravo, še en, ki močno ogroža promet na slo avtocestah!
Courage™ je napisal/-a:bsheep je napisal/-a:Upam da nezamers ker ti neznam povedat kaj bi blo narobe lahko ti pa povem da ti nemore noben rect da je to normalna poraba tvoj 206 nesme nikol vec kot 6 litrov pit!
Jst sm mel P307 2.0 HDI90 ciperan na 114konjev z 225/45/17 gumami in sm mel porabo od 4.5 do 5.5l/100km.Rekord je bil 4.7l/100 z 58 litri 1147 km!
Pa cimrej zrihti popravilo sigurno nebo drago.
Daj ne bluzi mi s tako porabo pri 115 KM in 17".
Romzis je napisal/-a:Ma dejte nehat srat s temi "zastarelimi" motorji. Kaj je pa danes drugače kot 8-10 let nazaj?
Romzis je napisal/-a:Ajde, napiši točno kaj je to "marsikaj"?
- večtočkovni, računalniško in povratnozančno reguliran vbrizg, ki se (skoraj) vedno trudi dosegat idealno razmerje gorivo/zrak?
- večventilska tehnika?
- katalizatorji (ki kvečjemu povečajo porabo)?
Praviš da je izboljšana elektronika. Kaj pa? So začeli vgrajevat dvojedrne procesorje? Pa ne mi zdaj s z ESP, ABS. itn.
Praviš, da je izboljšan izkoristek. Se strinjam. Za koliko že? Za 20%? Ali mogoče 5% ali še manj? (To pomeni pri cca. 6-7l/100km razlike ene 3 deci)
Večina razvoja je šla v smeri zmanjšanja teže (in materiala) motorjev in pocenitev proizvodnje (koncerni in povezovanje firm in razvoja, HDI je že tak produkt), včasih pa tudi v padec kvalitete in vzdržljivosti.
xalfist je napisal/-a:Romzis je napisal/-a:Ajde, napiši točno kaj je to "marsikaj"?
- večtočkovni, računalniško in povratnozančno reguliran vbrizg, ki se (skoraj) vedno trudi dosegat idealno razmerje gorivo/zrak?
- večventilska tehnika?
- katalizatorji (ki kvečjemu povečajo porabo)?
Praviš da je izboljšana elektronika. Kaj pa? So začeli vgrajevat dvojedrne procesorje? Pa ne mi zdaj s z ESP, ABS. itn.
Praviš, da je izboljšan izkoristek. Se strinjam. Za koliko že? Za 20%? Ali mogoče 5% ali še manj? (To pomeni pri cca. 6-7l/100km razlike ene 3 deci)
Večina razvoja je šla v smeri zmanjšanja teže (in materiala) motorjev in pocenitev proizvodnje (koncerni in povezovanje firm in razvoja, HDI je že tak produkt), včasih pa tudi v padec kvalitete in vzdržljivosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov