Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nejko
Novinec

Re: 1,4 TCe - težave mrzlega motorja

Napisal/-a Nejko Ne nov 28, 2010 1:24 pm

lisko je napisal/-a:Čeprav dva popolnoma različna motorja.....več kot 20 let razlilke v zasnovi in programih....a iste težave...
viewtopic.php?f=6&t=72476&hilit=ko+renault+opozori+nase&start=40

Spipaj konektor za tipalo temparature motorja....problemi ( vsaj pri meni) čudežno izginejo....čeprav , ko meriš tipalo dela kot more....

...zanimivo...a maš mogoče kakšno sliko, ali pa natanšnejša navodila, kje najdem to tipalo?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 28, 2010 2:24 pm

Za tvoj motor nimam. Bo pa verjetno kje v glavi ali bližine vodne črpalke. Problemi se pri meni pojavijo enako....Dokler motor ne pride preko določene temp. ima težave...topel gre popolnoma normalno. Je pa men že včasih tako pocukal, da je vrglo iz prestave. Sedaj ko rač. ne ve kolikša je temp. motorja se obnaša popolnoma drugače. Res da mrzel malo slabše vleče in imaš občutek kot da ima 20 konjev manj a cuka pa ne. Sicer pa tako ali tako meri temp. vstopnega zraka in si po tistem izračunava pravilno mešanico.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če dec 02, 2010 7:35 am

OK, zdaj mi pa ni več nič jasno....

...po vseh peripetijah sem poizkusil še zadnjo stvar, nareč šel sem na avtocesto in nekaj kilometrov (kolikor je pač promet dopuščal) avto v 5. prestavi pognal do blokade ter visokih hitrosti, tako na plin, kot na bencin...

...no, in danes zjutraj, je cukanja kljub mrazu ni bilo.... Bom pa še vseeno počakal par dni, preden odpovem diagnostiko pri G-1.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So dec 11, 2010 3:12 pm

Ni za kaj ;)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So dec 11, 2010 7:35 pm

srcnik je napisal/-a:Ni za kaj ;)

Hvala...in še vedno je OK...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To dec 14, 2010 9:24 pm

No, sem bil prehiter...cukanje (oziroma izguba moči) se je zopet pojavila danes...vendar v veliko blažji obliki...je patoliko, da se občuti...

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr dec 15, 2010 5:12 pm

Ja tudi pri meni se še občasno pojavi, a predvsem v lažji obliki in le še občasno, ma kak svoj dan...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr dec 15, 2010 10:19 pm

srcnik je napisal/-a:Ja tudi pri meni se še občasno pojavi, a predvsem v lažji obliki in le še občasno, ma kak svoj dan...

Jap...bi rekel, da tako nekako...recimo, danes je bilo pa zopet vse OK

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY So maj 26, 2012 9:35 pm

Stara tema, ampak če je avtor še na foromu me zanima in verjamem da še koga, kako se je ta problem rešil?
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 27, 2012 11:12 am

Za pogosto cukanje pri teh motorjih so kriveč vžigalne svečke. Kdaj so bile pa nazadnje menjane... bodite pozorni, da kupite ustrezne.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 28, 2012 12:40 pm

RedBull™ je napisal/-a:Za pogosto cukanje pri teh motorjih so kriveč vžigalne svečke. Kdaj so bile pa nazadnje menjane... bodite pozorni, da kupite ustrezne.

Pri praktično novem avtu? :huh:
Antiznačkar po prepričanju

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Pe jun 01, 2012 5:04 pm

Tisti, ki govori tole o svečkah nima pojma zakaj nekateri 1.2 in 1.4 Tce cukajo... Pri 1.2 Tce so me tudi kar naprej odpravljali s tem klišejem... :roll: :roll: :roll:
Jaz še do danes nisem dočakal razsvetljenja, zakaj mi moj cuka od novega... To je moral biti nek tovarniški kiks, ki so ga potem le za silo nekako krpali raznorazni "strokovnjaki" 8) Ali pa so nam avtohiše za novega prodale avto z napako, pokrpan oz. razbit in prodan za novega, pa se je kaj v mašini zamaknilo in je to to (glede na to, da imajo težave le posamezni primerki teh mašin in ne nasplošno)... Kaj vemo... :?

Lp!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov