lizard je napisal/-a:Mobil olje je načeloma precej boljše od Selenie, ampak če so ti vlili not nek mobil 10w-40, to pomeni, da ni bila sintetika in niti ni bilo eno od Mobilovih olj ki so vrh njihove ponudbe. Karkokoli že Selenia je zgolj priporočeno olje, ne pa predpisano. Ampak za JTDm-je je Selenia načeloma dovolj dobra, pri italjanskih bencinarjih pa je jaz nikoli več ne bom uporabljal, ker obstajajo precej boljše a hkrati cenejše alternative.
Avtorici teme pa - povej kaj več, tip motorja, način vožnje, olje, ki so ga uporabili, itd.. pa bo lažje povedat.
joztom je napisal/-a:Kaj če pa povedat, če je v pol leta naredila 30k km? In je en dober deci na 1000km olja pilo. Kaj se vsi razgrevate, ali avtu ali nam kaj manjka?
matey18 je napisal/-a:Dejte povedat tisti ki pravte da selenia ni ravno top katero olje bi blo potem pametno za nadomestilo selenii ker olje selenia je drago ko pes. Sevede mora bit 5-40 ?
nevermind je napisal/-a:Pri oljih je pomemben podatek HTHS - pogooglajte kaj pomeni.
Od boljših oz. top olja so Redline, Motul, Silkolene, Fuchs. Nekatere moraš naročiti z drugih držav. So pa tudi draga.
Pri nas - to mislim v prodaji so boljša olja Mobil, Shell... Castrol je za moje pojme sranje, o Selenii pa nevem nič, pa vsi pravijo, da imajo slab HTHS.
Vglavnem malo pogooglaj po internetu. Je veliko tega napisano
valery je napisal/-a:V KNJIŽICI PIŠE SERVIS NA 30.000!!!!! ne spoznam se na avte, brat pa znam.
in celo ljudje na servisu so mi rekli , da lahko komot vozim avto na servis na 30.000km...
...kako naj jaz vem...
Nejko87 je napisal/-a:Na 15k km menjaj olje pri popoldancu, na 30k pa na pooblaščencu.
Glede selenia olj...
Pomoje so ta j***a od olja glavni krivec za ribanje motorjev pri skupini fiat.
valery je napisal/-a:....bencin.
tud do prvega servisa sem dolivala, ne sicer v takšnih količinah, sam vem da kar dosti.
Na servisu so mi govorili da je normalno, jaz pa nočem tankat bencina in olja...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov