Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: VW Passat 1.9 TDI - znorel bom

Napisal/-a xxl Po mar 04, 2013 4:35 pm

-zanimivo branje :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 4:40 pm

Black_Racer je napisal/-a:Še moj podpis wv oz. nasplošno Nemec ni več kar je bil od golfa 2 naprej tk da japonec je še zmeraj prva kvaliteta v motorju ;)

Čisto razumem, da če je nekdo imel težave, ga mine volja do določene znamke, ampak to da so japonci "prva kvaliteta v motorju" je pa naravnost smešna izjava, ker so japonski dizli daleč od vrhunske zanesljivosti. Če bi jih bilo na cesti toliko kot 1.9 TDI-jev, bi šele bilo "zanimivo" prebirat, koliko tisočakov je kdo zmetal v ta japonska čuda od motorjev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Po mar 04, 2013 4:53 pm

od nekdaj je veljalo, da japonci ne znajo delat dizlov(nissan), so pa zato nardil verjetno najboljš bencinske motorje(recimo SR20DE)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po mar 04, 2013 4:54 pm

Meni kar lepo dela. Vsake toliko kaj crkne, ma nima veze. Domnevam, da tudi ostali niso nepokvarljivi.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po mar 04, 2013 4:56 pm

-če ima avto čez 200 000km,če še nisi niti prvi lastnik,verjetno še ti kilometri niso ziher,potem je normalno,če kaj odpoveduje
-tudi če jih nima veliko,kakšna nerodna lastnica/lastnik lahko zelo hitro uniči avto s svojim načinom vožnje
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Black_Racer

Napisal/-a Black_Racer Po mar 04, 2013 5:19 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Black_Racer je napisal/-a:Še moj podpis wv oz. nasplošno Nemec ni več kar je bil od golfa 2 naprej tk da japonec je še zmeraj prva kvaliteta v motorju ;)

Čisto razumem, da če je nekdo imel težave, ga mine volja do določene znamke, ampak to da so japonci "prva kvaliteta v motorju" je pa naravnost smešna izjava, ker so japonski dizli daleč od vrhunske zanesljivosti. Če bi jih bilo na cesti toliko kot 1.9 TDI-jev, bi šele bilo "zanimivo" prebirat, koliko tisočakov je kdo zmetal v ta japonska čuda od motorjev.

Japonec je bencinar makina kaki dizel,dizli so za posebneže :twisted:

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig Po mar 04, 2013 5:21 pm

šlosar je napisal/-a:Pozdravljeni. Ker imam tudi sam 1.9 TDI in precejšne težave z njim se mi je zdelo smiselno sem napisat težavo ker sem na vrhu zagledal "znorel bom".
Imam 1.9 115km passata starega precej, (letnik 2000) avto ima realnih 260.000 motor pa slabih 200.000 ker je bil zamenjan, pri prejšnjem sta mi počila dva bata (razlog- neznan). Imam pa sledečo težavo: pri vožnji v hrib v prvi ali drugi prestavi se sliši kot bi se avto zaganjal čeprav se tega ne občuti... Pri pospeševanju pa mi poskakuje menjalna ročica, če pa pohodim plin do konca pa "zapleše cel avto" in občutek je kot da bo ravnokar padel narazen (ročica se giblje tudi 5 cm ali več) :)
Kljub številnim težavam z vozilom do sedaj bi mu rad ostal zvest še nekaj let( sem malo preveč že vložil v njega da bi ga odslovil)
Zanima pa me če so omenjeni simptomi povezani z vztrajnikom ali s čim drugim..
lp

to k ti menjalno ročko premika bi znalo bit fuč nosilec motorja ali menjalnika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po mar 04, 2013 5:38 pm

stig je napisal/-a:
šlosar je napisal/-a:Pozdravljeni. Ker imam tudi sam 1.9 TDI in precejšne težave z njim se mi je zdelo smiselno sem napisat težavo ker sem na vrhu zagledal "znorel bom".
Imam 1.9 115km passata starega precej, (letnik 2000) avto ima realnih 260.000 motor pa slabih 200.000 ker je bil zamenjan, pri prejšnjem sta mi počila dva bata (razlog- neznan). Imam pa sledečo težavo: pri vožnji v hrib v prvi ali drugi prestavi se sliši kot bi se avto zaganjal čeprav se tega ne občuti... Pri pospeševanju pa mi poskakuje menjalna ročica, če pa pohodim plin do konca pa "zapleše cel avto" in občutek je kot da bo ravnokar padel narazen (ročica se giblje tudi 5 cm ali več) :)
Kljub številnim težavam z vozilom do sedaj bi mu rad ostal zvest še nekaj let( sem malo preveč že vložil v njega da bi ga odslovil)
lp

to k ti menjalno ročko premika bi znalo bit fuč nosilec motorja ali menjalnika

Če jo premika za 5cm bi rekel da kar obojega. :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 5:39 pm

vuli je napisal/-a:od nekdaj je veljalo, da japonci ne znajo delat dizlov(nissan), so pa zato nardil verjetno najboljš bencinske motorje(recimo SR20DE)

V to, če znajo ali ne znajo delat dizle, se ne bi spuščal, vem pa da dizli niso niti približno na istem nivoju kot bencinarji izpred dvajsetih let, kar se tiče zanesljivosti, itak pa se večina japoncev za naše trge dela v Evropi...

Black_Racer je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Japonec je bencinar makina kaki dizel,dizli so za posebneže :twisted:

Sem vseeno raje posebnež s prišparanimi več tisoč €, kot car z "makino". :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Po mar 04, 2013 6:44 pm

no, to je veljalo za prej. Zdej pa itak razvijajo dizle s francozi(renaultom), pa jim zaenkrat nič ne fali.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 04, 2013 7:02 pm

Micke so do par let nazaj imele vw agregate notr. 2.0 tdi. Zdej majo neke svoje agregate. Nisem seznanjen. Mam bencinarja :mrgreen:
Slika

šlosar
Nov uporabnik

Napisal/-a šlosar Sr mar 13, 2013 8:21 pm

lp

TAKO. Ker sem vprašanje zastavil na forum se mi zdi pošteno da napišem tudi rešitev problema, čeprav nekih pametnih odgovorov nisem dobil.
V glavnem, na levi polosi je bil zdrobljen eden izmed treh ležajev notranjega zgloba, in je to povzročalo tresenje ročice in posledično celega avta pri večji obremenitvi. Snel sem polos, razdrl zglob ga zamenjal z drugim podmazal in namestil nazaj na vozilo. Strošek: 40€ za drug zglob in dobro uro lastnega dela..

lp

šlosar
Nov uporabnik

Napisal/-a šlosar Sr mar 13, 2013 8:22 pm

Pozabil sem še dodat, da je vozilo KOT NOVO :D :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 13, 2013 8:27 pm

šlosar je napisal/-a:Pozabil sem še dodat, da je vozilo KOT NOVO :D :D

:lol: :lol: :lol:

Ni več tko slab avto a ne =P :mrgreen:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr mar 13, 2013 8:28 pm

Končno eden, ki zaključi temo.

Škoda edino, k nisi naredil par slik. Je fajn za fotoaparat, ko si usran do komolcev.
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 13, 2013 8:34 pm

off: @primožek: evo dns sem si končno vzel cajt, sem reku, da te gremo obiskat (in to s Holzwagnom),
horse pivo pa take fore :mrgreen:
Nč te ni blo, tako da smo na koncu morali it sami na horsa :cry: :yum

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr mar 13, 2013 9:40 pm

Aja.

Holzwagn? Je to 4x4?
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma