lisko je napisal/-a:zoranv12 je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:Ja res se je za hvalit, da si za to olje 23 evrov.
http://www.olja.si/castrol/magnatec-c3-5w-40
ko se ti lučka prižge, ne boš naročal olja prek spleta, je tako? Sicer pa imam v svojem vedno rezervo zraven. In zakaj je tisto olje tako poceni, se je tudi za vprašat; Odkod izvira, koliko je staro ipd. in koliko je vse skupaj legalno ali nateg!!!! Cene v SLOVENIJI v TRGOVINI so merodajne. Nekomu, ki ga boli k., tako kot mene, je vseeno koliko stane olje na spletu. Pomembno je, koliko stane olje v trgovini/servisu.
Če nimaš za servis, pač ne kupuj premium znamke. Ker ga en moreš vzdrževat očitno. In še nekaj pomembnega: Tega podatka, vseh teh specifikacij--na eni in isti plasteniki ni. Že to je vprašljivo, odkod vse to na isti nalepki, ker 229.31 in 502 00 ne gresta skupaj!!! Ni isti standard; To si tu malo poglej:http://www.motornaolja.com/produkt/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30/
Na koncu pa še v razmislek: MAGNATEC in EDGE --> oba se imenujeta CASTROL bebec!!! Gre pa za popolnoma drug standard in potrebe mazanja!!! Cena je pa lahko tudi x2 razlike. Edge je za long-life, sicer si pa preberi kaj o oljih.
Specifikacija:
ACEA A3/B3, A3/B4, C3
API SN/CF
BMW Longlife 04
Meets Fiat 9.55535-S2
dexos2*
MB-Approval 229.31
Renault RN 0700 / RN 0710
VW 502 00/ 505 00
NO FUCKIN' WAY!!!
KO SE TI LUČKA PRIŽGE??? Kako vzdrževano vozilo pa je to??? Verjetno na uradnem....Ni mi jasno kako lahko se na vozilo med delvanjem prižge lučka....
Vsak teden se vozilo očisti (od zunaj po potrebi znotraj pa sigurno) Ob enem pa še pregleda VSE tekočine v vozilo. Seveda pa je lažje dat 30 eur za komplet pranje ( in potem ob pivo za 5eur jamrat kako je vse drago...). Tist kak je pa kaj drago....hja....
Če ne znaš pač plačaj;)
Kot sem napisal, gre za službeno octavio, ki jo vsak drka po malem in dobiš tak avto, da se ti po 100 metrih prižge lučka za količino olja in na službeno kartico vzameš pač liter olja. Hkrati pa plačujemo nekoga, da skrbi za vozni park... Napisal sem, koliko stane liter olja na petrolovi črpalki, ne kje bi ga jaz kupil, za rezervovin ga imel vedo v avtu. Obstaja več vrst lučk, ni vsr rdeče in ne meri vsaka tlaka olja v motorju. Sami poznavalci...