Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ABOARD
Nov uporabnik

Re: Cene olja

Napisal/-a ABOARD Po apr 04, 2011 7:03 pm

Gyga je napisal/-a:npr:
http://www.motornaolja.com/

55 centov za 1l dražje kot v B. :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po apr 04, 2011 8:08 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
NoXy je napisal/-a:Pozdravljeni!

Čez slabih 1000km imam mali servis, zato sem začel gledati cene olj. Prav zanimivo je kako je cene razlikujejo, med nekaterimi je razlika v 5l embalaži več kot 20-30€... Zato se obračam z prošnjo na vas, če ima kdo izkušnje s prodajlacem JANTRADE JANEZ URŠIČ sp., ki ima na avto.net-u res nizke cene ? Kaj to olje natoči iz sodov v kar neko embalažo... kajti najbolj me skrbi embalaža če jih ima v sodih.... sem mislil, kako potem vedeti da ti je natočil pravo olje ?

No če je mogoče že kdo kupil, kako je bil zadovoljen in kaj priporočate?

Še link.. http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=7

preverjen, mirne duše lahko kupiš_pa še na dom pripelje točno ob zmenjeni uri......dejansko fajn dečko (kupil cca 6x)

ufff....dobr služi z aralom in shellom...cca. 4-5€ za liter....

LP!

kaj češ..............kaj bi rekel šele za pooblaščence - vse, ki so ga in ga še prodajajo po krepko čez 20, če ne že 30 eur....

in še zate: bil slab mesec nazaj s sestrino Fiesto v LJ. (1 leto, prvi servis) 5-30 Motorcraft predpisan za Forda, 23 eur liter; NITI POD RAZNO SVOJEGA PRINEST. Cel servis so delali 3 ure - 220 eur račun.....
Dobro ka profesorji majo gnarja :mrgreen:

Haha...sašo5...sej vem kake majo cene za aral in shell na servisu....zato pa ga tam ne hodim kupovat :P

forda ne servisiraj v LJ----beri: Nekvalitetni servis...in oderuške cene...Drugič raje pihn k Paiču...ma L olja bo malce bolj spodobni ceni....Kruno ma pa še boljšo ceno...
Profesorji praviš?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............tu si, lutko!!! :))) Zdej pa vem o keri Fiesti je govora....jo dostkat vidim okol debeluha parkirano..:)..Morem priznat, da ima tvoja sestra boljši okus za vozila, kot pa ga ima njen brat :P:P:P (joke)

EDIT: 220EUR? Za koga? za olje + filter? Pa da je tri ure šnofal okol? Ma za ta dnar mu tomahawk posred čela popiknem. Sem se lih spravu račune gledat in sem za "kusor" mal čez tvojo ceno na svojem foclnu naredu veliki servis (olje+ filter + filter kabine + filter goriva + zobati jermen + vodna pumpa + mikro jermen).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe apr 08, 2011 1:04 pm

Sam za info me nekaj zanima, jutri bom zamenjal olje pa filter na domači corsi, letnik 2005 in pa 1.2 twinport motorček. Avto se zelo malo vozi, ma vse skupaj tam nekje 35.000km in bom olje zamenjal ker je že eno leto naokoli. Katerega priporočate? Lansko leto sem na servisu vprašal pa je mehanik rekel da imajo oni original oplovega (nekaj takega).
Kaj najbolj ustreza tem mašinam? Castrol, Valvoline..?
Hvala za pomoč!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe apr 08, 2011 1:14 pm

Pri nas vsi opli laufajo na GM olje in ni videt da bi bilo kaj narobe( vsi 200.000 + ) + poceni olje je :D

Noter daj , odvisno kaj pise v knjigici :

http://trgovina.kruno.si/motorna-olja-o ... 30-5l.html

http://trgovina.kruno.si/motorna-olja-o ... 40-5l.html
Zadnjič spremenil h4ck, dne Pe apr 08, 2011 1:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Pe apr 08, 2011 1:15 pm

10w40 bo uredu, še bolje bo pa 0w30, znamka niti ni tako pomembna.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Pe apr 08, 2011 1:37 pm

Skubic je napisal/-a:Sam za info me nekaj zanima, jutri bom zamenjal olje pa filter na domači corsi, letnik 2005 in pa 1.2 twinport motorček. Avto se zelo malo vozi, ma vse skupaj tam nekje 35.000km in bom olje zamenjal ker je že eno leto naokoli. Katerega priporočate? Lansko leto sem na servisu vprašal pa je mehanik rekel da imajo oni original oplovega (nekaj takega).
Kaj najbolj ustreza tem mašinam? Castrol, Valvoline..?
Hvala za pomoč!

Točno tako Corso sem imel včasih tudi sam in vedno sem uporabljal Aral hightronic 5W40. Nisem imel nobenih težav, olja ni bilo potrebni nikoli doliti niti kapljice, menjal sem ga pa na 20 tisoč km.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe apr 08, 2011 2:15 pm

Hvala za nasvete!

A čep na karterju je potrebno vsakič zamenjati?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe apr 08, 2011 2:30 pm

Čep ne , samo tisti tesnilo ki je na čepu. Vsaj mi tako delamo, pa ni problema.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe apr 08, 2011 2:54 pm

Mah sej sm čudno napisu, tesnilo na čepu sem imel v mislih ja :)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe apr 08, 2011 8:42 pm

Morda kdo ve, kakšen fi ima ta čep pri corsi? Da kupim zjutri vse hkrati :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 08, 2011 9:08 pm

Corsa ma gumijasto tesnilo na čepu inga boš najhitreje dobil na servisu,če pa ga ne boš dobil bo pa tudi staro držalo.

P.S. Na mamini corsi je še vedno original gumica stara 13 let ,ker vedno pozabim kupit novo :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov